Skocz do zawartości

zmiana delegacji domeny

yourfate

Rekomendowane odpowiedzi

czy jeżeli się zmienia delegację domeny to tą zmianę widać natychmiast (to znaczy po wpisaniu w przeglądarce nazwę domeny wskaże ją u juz nowego hostingodawcy) czy też musi upłynąc kilka godzin? Bo zmieniłem delegację ale po wpisaniu jej w przeglądarce wciąż wskazuje na starego hostingodawcę i n ie wiem czy trzeba poczekać czy może coś źle zrobiłem

Białogóra - wczasy nad morzem Wczasy nad morzem w miejscowości Białogóra

Białogóra, wczasy i wakacje nad morzem bałtyckim Pięknie usytuowany, murowany domek letniskowy w miejscowości Białogóra nad morzem Bałtyckim

Cytat
czy też musi upłynąc kilka godzin?

Nie koniecznie, lecz może nawet potrwać 24h. :hello:

Największą głupotą jest uczenie się tego, co potem trzeba zapomnieć [...]
- Miarą mówcy nie jest ten kto mówi, lecz ten co słucha [...] / Platon (ok. 437 - 347 p.n.e.)

Drogi wszechświecie, przestań no lecieć w kulki!

rzekłbym nawet do 36h mozna poczekać w zalezności od tego z jakiego providera sie korzysta.

swego czasu zmieniałem delegacje i przez ponad 30h nie widzialem serwisu a ludzie mi na GG pisali, ze juz od dawna działa i żebym cos tam zmienił -ha, tyle, że nie miałem sie do tego jak dostać :)

normanos napisał(a):
swego czasu zmieniałem delegacje i przez ponad 30h nie widzialem serwisu a ludzie mi na GG pisali, ze juz od dawna działa i żebym cos tam zmienił -ha, tyle, że nie miałem sie do tego jak dostać :)

Przez proxy serwery - one widzą najszybciej zmianę delegacji.

tak, jak zauważyli koledzy wcześniej, zmiana delegacji domeny następuje od 12 do nawet 36 godzin... informacja rozchodzi się po różnych sieciach i czasami dochodzi do sytuacji, że ktoś z Wawy widzi juz nową stronę a np. z Gdańska - starą..

przy zmianie delegacji ja osobiście polecam dwie rzeczy

a. zmiana w piątek wieczorem lub sobotę - wtedy najmniej na tym ucierpią odwiedzający

b. bardzo czesto zmiana delegacji wiąże się ze zmianą providera.. w takiej sytuacji trzeba przez pewien czas (do trzech dni) trzymac serwis na starym serwerze

i mała uwaga z własnego doświadczenia.. szybciej widać zmianę na serwisie www nich serwerach pop3 smtp (poczta).. przynajmniej w ponad połowie przypadków.

pozdr.

wojtek

Lubię kiedy kobieta...

a tak ogólnie, to nie chce mi się q**** pracować.. ma ktoś sprawdzony system motywacyjny?

| serwery, hosting

| ogłoszenia bezpłatne

| katalog stron

Ja mam podobne pytanie.

Otóż chcę odkupić od znajomego domenę, który ma w tej samej firmie zarejestrowaną, co ja trzymam swoje. Czy w takim wypadku też trzeba będzie czekać do 36h na zmianę delegacji, mimo, że to ta sama firma?

Polecam linki stałe w Seomatik.pl oraz dopalacz stron Gotlink.pl.

obrazek.jpg

EDDY napisał(a):
Otóż chcę odkupić od znajomego domenę, który ma w tej samej firmie zarejestrowaną, co ja trzymam swoje. Czy w takim wypadku też trzeba będzie czekać do 36h na zmianę delegacji, mimo, że to ta sama firma?

89754[/snapback]

Zapewne nie, bo serwery DNS pozostaną takie same. Zmienią się tylko wpisy w konfiguracji samego serwera WWW.

Uczysz się języka angielskiego? Masz kłopoty z nauką słówek? Sprawdź nową stronę dzięki której nauka angielskiego przestanie sprawiać Ci problemy. Ucz się angielskiego słownictwa, wymowy i gramatyki.

• 2 tygodnie później...
  EDDY napisał(a):

89754[/snapback]

Jeśli ta sama firma, to zapewne te same DNSy, więc nie ma mowy o zmianie delegacji - tylko o przeniesieniu domeny pomiędzy kontami. Nowe ustawienia powinny być widoczne albo od razu, albo w ciągu ok. godziny, jeśli konto Twoje i znajomego są na serwerach o różnych adresach IP.

Propagacja domeny trwa tyle ile wynosi czas zycia domeny (TTL). Wszystko zalezy jak zostala skonfigurowana. Zawsze mozna poprosic o zmiane ttl u starego hostingodawcy.

do 24h powinno wszystko byc ok w duzych sieciach. Czasami jest problem z malymi sieciami osiedlowymi, ktore "odswierzaja" informacje o domenach raz na pare dni. Ale na to nie ma rady.

WebHostingTalk.pl - wszystko o webhostingu

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności