Skocz do zawartości

Reklamy z dobrym dopasowaniem

drakerc

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Prowadzę stronę, na której udostępniam pliki (modyfikacje do gier). Przez cały czas korzystałem z systemu AdSense. Zarobki jako-tako były, starczało w zupełności na opłacanie serwera i domeny. Jednak niedawno zainteresowałem się reklamami CPMProfit. Wrzuciłem reklamy CPMprofitu w 2 miejsca, w których wcześniej reklamy Google były najmniej klikalne. I jakież było moje zdziwienie, gdy zobaczyłem wczoraj statystyki CPMProfit - mam ponad 5x więcej KLIKÓW niż z AdSense! Zauważyłem, że właśnie w CPMProficie mam reklamy typu Pobieraj szybciej pliki, które dosyć pasują do zainteresowań moich userów. Jednak w AdSense cały czas dostaje "śmieci" typu forex, handel online czy gra online.

I tutaj mam do was pytanie: czy są jeszcze jakieś systemy typu AdSense, które płacą ceny w okolicach AdSense, a nie CPMProfit? I żeby miały tak dobre dopasowanie reklam jak w CPMProficie (głównie chodzi o reklamy związane z pobieraniem i tego typu, zresztą link do mojej strony: modbase.pl). Szczerze mówiąc, w AdSense miałbym pewnie z 6EUR za 100 klików dziennie, a w CPMProficie dostałem niecałe 2zł...

Opcjonalnie, czy da się jakoś ustawić AdSense, abym dostawał "normalniejsze" reklamy?

Możesz pokazać, która treść jest najważniejsza na stronie

https://zarabianie-na-blogu.pl/section-targ...google-adsense/

Sam nie korzystałem i nie wiem czy to jeszcze działa, ale moim zdaniem i tak Adsense dobiera Ci najlepsze (czytaj: najdroższe) reklamy na stronę, więc bym nie kombinował. A co do pytania czy jest coś podobnego do Adsense...są i to coraz więcej ale zarobki z nich miezerne w porównaniu do Adsense, po prostu za mało reklamodawców...

Dzięki, potem wrzuce to do kodu strony.

Na kasę z reklam z AdSense nie narzekam, tyle, że po prostu dostaję reklamy, którymi userzy nie są w ogóle zainteresowani (raczej przeciętnego gracza nie interesuje forex ;)). Może po dodaniu tego kodu coś się zmieni.

Od jakiegoś czasu, G dobiera reklamy "niekoniecznie" kierując się zawartością strony ale zapytaniami jakie wcześniej kierowałeś do ich wyszukiwarki - moga być totalnie niepasujace do Twojej strony. Ale z tego co zauważyłem te reklamy wyświetlają się chyba tylko na pierwszej stronie na którą wlazłeś.

Bildero - super wydajny serwer zdjęć, możliwość skalowania w locie, zoom, zdjęcia obrotowe (360 stopni), własny znak wodny i wiele innych możliwości.

Kilka dni temu ustawiłem to, o czym napisał dave84, wyłączyłem w opcjach konta wyświetlanie reklam zgodnie z zainteresowaniami (czy coś podobnego), zmieniłem troszkę lokację reklam i... zarobki zwiększyły się ponad czterokrotnie. Sam nie wiem, czemu to zawdzięczam, ale reklamy są bardziej normalne (nie ma już reklam forex online, jest sporo od Heyah, jakieś gry online itd), stawki za kliki większe i ilość klików również. Dziękuję serdecznie za porady.

Chciałbym jeszcze zapytać się forumowiczów o ocenę, czy wszystko jest zgodne z regulaminem AdSense na mojej stronie, bo teraz lekko boję się bana...

Link: https://modbase.pl

moim zdaniem slabo rozlokowales reklamy

ta kwadratowa jednostka psuje cala strone, omijam ja, patrze na tresc strony i wtedy juz nie widze kolejnej reklamy po boku bo jest przewinieta, to tym bardziej nie klikne (generalnie nie spojnie to wyglada, marnujesz caly poczatek strony)

a ta na samym dole to nie wiem kto do niej dociera

Najlepszy portal branży gier liczbowych Lotto to: Wyniki Lotto NET

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności