Skocz do zawartości

Dziwne zachowanie jakiegoś admina

hotsauce007

Rekomendowane odpowiedzi

Dodałem post w kategorii sieciowy marketing i ebiznes w temacie : Szukam sieci afiliacyjnych.

Napisałem tam mniej więcej coś takiego:

Mam stronę o programach partnerskich i sieciach afiliacyjnych (tu link) tam masz sporą listę polskich sieci afiliacyjnych.

Dalej opis:

Novem - jest taki i taki, Zanox - taki i siaki, OMG - bla bla, Netsales - fajnie bla bla

I tu moje pytanie - Nie podałem linka który nie byłby pomocny w tym temacie dla odwiedzających temat jak i autora tematu. Strona merytorycznie jest bardzo dobra, co z tego, ze ją chwalę - jest moja więc chce sie nią pochwalić. Rozumie, że gdyby mój link nie wnosił nic do tematu to można taki post kasować ale akurat tutaj skasowanie posta jest BEZ SENSU.

Myślę, że admin mógł sobie to w głowie podpiąć pod reklamę serwisu - ok, ale w takim razie który link prywatnych stron użytkowników taki nie jest? Każdy reklamuje tutaj swoje co choćby najlepiej widać po stopkach sygnatury...

Zachowanie tego admina jest dla mnie tym bardziej niezrozumiałe, ze na forum jestem od ponad 1,5 roku, mało piszę ale jak pisałem to prawie zawsze w kategorii sieciowy marketing.. ponieważ się na tym znam a moja strona to jedna z największych stron o sieciach afiliacyjnych i programach partnerskich w Polsce. Dodaje dużo do tematu i po co mam się rozpisywać w poście jeszcze raz jak tam akurat do tego tematu (szukam sieci afiliacyjnych) jest wszystko napisane.... Link był merytorycznie bardzo dobry, mój post też nie był nie na temat.

Macie jakiś nowych adminów? Ponieważ nie rozumie dlaczego przez 1,5 roku to nikomu nie przeszkadzało a teraz ktoś chamsko usuwa moje posty....

A najlepsze w tym wszystkim jest to, że moje inne bełkoczące wypociny (napisane wczoraj wieczorem) które nie były do końca na temat dalej są i każdy może je przeczytać...

ciekawa strona o tematyce - programy partnerskie

nachalnie? dobra może wczoraj 3 razy, ale dziś w jednym poście 1 link w poście który na dodatek idealnie pasuje do tematu.

Samych refów tez nie ma - widać jak strona była oglądana - są

1. Newsy o sieciach i afiliacji

2. Wkrótce przy współpracy z Novem powstanie tam największa encyklopedia i tutorial o afiliacji w Polsce.

3. katalog z PEŁNYMI opisami razem ze stawką, opisem słownym oraz siecią gdzie można znaleźć ten program

4. Wyjaśnienia większości potrzebnych pojęć potrzebnych do swobodnego zrozumienia PP

5. Lista większości sieci afiliacyjnych które są w Polsce wraz z informacjami o nich

6. Refy są ale tylko do sieci afiliacyjnych - jak widać nie zauważyłeś, że cały spis mieści się na tej stronie jest ona samowystarczalna jeśli chodzi o potrzebne informacje z działu PP

7. Zamieszczony bardzo dobry podręcznik w formie pdf o afiliacji i marketingu afiliacyjnym.

I na koniec, gdyby to były same refy i strona merytorycznie nic by nie dodawała do tematu, to nie współpracowalibyśmy osobiście z większością tych sieci jakie są tam wylistowane.

Gadanie więc, że to nie wnosi nic do tematu albo że reklama była nachalna (ok 3 posty wczoraj - dużo - skasowane - nic nie powiedziałem) ALE przy jednym dzisiejszym KONSTRUKTYWNYM to chyba przegięcie.... Tak nie powinno się zachowywać jako admin - to nie prywatny folwark a forum - a fora są dla ich użytkowników.

Usuwanie mojego dzisiejszego posta BYŁO BEZ SENSU - wczorajszych - nie będę się kłócił

Być może "ciach" był własnie konsekwencją tych wczorajszych.

Nie wiem też, czy post był "prawdziwy", bo dałeś w temacie, że szukasz, a promowałeś te co juz masz, a tu gryzie się jedno z drugim.

- Reklama -

Podatki we Wrocławiu: biuro podatkowe wrocław

Miejscówa do parkowania przy Okęciu: parking okęcie

Być może "ciach" był własnie konsekwencją tych wczorajszych.

Nie wiem też, czy post był "prawdziwy", bo dałeś w temacie, że szukasz, a promowałeś te co juz masz, a tu gryzie się jedno z drugim.

właśnie chodzi o to ze ktoś szukał a ja mu tylko podsunąłem linka gdzie ma opisane aż 9 różnych sieci afiliacyjnych (nawet z datą ich założenia...).

Na prawdę nie kłócę się o te wczorajsze bo tam wrzuciłem naprawdę tylko linka i dwa wyrazy w stylu "szukaj tu"

ale dziś to się postarałem, żeby to nie było ot takie sobie wrzucenie a merytoryczny post z pasującym linkiem i o to się zdenerwowałem, ok może wczoraj przesadziłem ale to nie znaczy, że mam teraz za to pokutować przez najbliższy miesiąc i gdy nawet akurat link który wrzucę obojętnie czy mojej strony czy nie będzie ciągle kasowany bo przewinąłem coś kiedyś tam za siedmioma górami i lasami gdy jeszcze książę starał się o rękę księżniczki...

Szczerze powiedziawszy, to nie wiem czy to ja "wywaliłem" ten dzisiejszy post, ale jest to bardzo prawdopodobne.

Będę dążył do tego żeby na forum można było zamieszczać wyłącznie linki bezpośrednio do firm oferujących programy partnerskie, oczywiście bez ref. Jednak z powodu braku oficjalnej informacji na ten temat, post zostaje przeniesiony do tematu.

Nie znam się na pozycjonowaniu, ja tu tylko zużywam transfer i miejsce w sql.

Roman Kluska ujawnia: nadchodzi INFLACYJNY ARMAGEDON!

Autor tematu pytal o konkretne PP ktore oferuja refy i boxy i dostal juz odpowiedz:

https://www.forum.optymalizacja.com/index.p...st&p=715305

Wtraciles swoje 3 gorsze tylko po to zeby umiescic ponownie link do swojej strony z opisem roznych PP, co nie bylo tym o co prosil autor tematu.

Nie rob wiec z siebie niewiniatko.

Prywatne precelki udostepnie - PW

Darmowy katalog budowlany

Kilkuletni: Darmowy katalog stron

katalog stron spacja.info - dedykowane ip

Gdybys nie "przyspamowal" wczoraj, post /link bylby odebrany jako chec pomocy. Dzisiejszego kosza jestes sam sobie winny.

Zeby nie bylo watpliwosci, ja go wykoszowalem.

Prywatne precelki udostepnie - PW

Darmowy katalog budowlany

Kilkuletni: Darmowy katalog stron

katalog stron spacja.info - dedykowane ip

Gdybys nie "przyspamowal" wczoraj, post /link bylby odebrany jako chec pomocy. Dzisiejszego kosza jestes sam sobie winny.

Zeby nie bylo watpliwosci, ja go wykoszowalem.

Ok rozumie i jak zapewne sami zauważyliście sam przyznałem się do tego że wczoraj przegiąłem.

Mam nadzieję, że takie jedno (i zresztą chyba pierwsze przewinienie) nie będzie na mnie ciążyło tak długo aż wreszcie zapomnicie mojego nicka....

Szczerze powiedziawszy, to nie wiem czy to ja "wywaliłem" ten dzisiejszy post, ale jest to bardzo prawdopodobne.

Będę dążył do tego żeby na forum można było zamieszczać wyłącznie linki bezpośrednio do firm oferujących programy partnerskie, oczywiście bez ref. Jednak z powodu braku oficjalnej informacji na ten temat, post zostaje przeniesiony do tematu.

akurat tego nie rozumie. jak już chcesz iść w tym kierunku to zabrońcie też reklamy swoich stron w sygnaturach bo to jedno i to samo.

Oczywiście im głębiej będziemy drążyć tym do większych absurdów możemy dojść. Widziałem już fora gdzie nawet funkcja dodawania linków była zablokowana ale czy to nie za dużo?

Co przeszkadza, ze prowadzę akurat ja duży serwis o tej tematyce, inni prowadzą o innych tematach i też mają refy. Jak tak traktujecie temat PP to potraktujcie inne tak samo. Przecież to jest dzielenie na lepszych i gorszych.

Edytka:

Sam jestem afiliantem i wiem, że w gąszczu informacji każdy początkujący w tym temacie może się pogubić. Po to budowaliśmy ten serwis aby w jednym miejscu były wszystkie potrzebne informacje dla każdej osoby która chce zacząć swoją przygodę z programami partnerskimi. Wszystko świetnie w tej materii funkcjonuje - użytkownik dostaje wszystko w jednym.

Kto z początkujących wie, że oprócz zanox, td, novem, afilo istnieją też firmy które nie mają jeszcze takiej siły przebicia i mało ludzi bawiących się w reklamę efektywnościową wie o ich istnieniu np: netsales, system3, affiliando i inne...

Dodatkowo wygodnie jest to, że wszystkie stawki opisy itd są w jednym miejsc nie trzeba przeskakiwać pomiędzy 5-10 stronami aby zobaczyć co i jak i znaleźć dla siebie odpowiednią reklamę.

Nie rozumie więc tego wniosku aby nie można było dodawać stron powiązanych z tematem ale nie będących bezpośrednio siecią afiliacyjną. Znajdź mi użytkownika tego forum który wysysając odpowiedź z palca w ciagu 2 minut jest w stanie odpowiedzieć rzeczowo, konkretnie i wyczerpująco w jakimś temacie. Oczywiście jest to nie możliwe.

Tu nie chodzi nawet o moją stronę, o ja sobie bez dodawania postów o niej poradzę, ale wiem że strony tego typu są w stanie użytkownikom pomóc o wiele bardziej niż strony które reklamują tylko swój produkt. Wiele razy na tym forum znalazłem pomocną dłoń w stronach użytkowników których linki znalezłem w poszczególnych tematach więc gadanie, że to i tamto TWOIM zdaniem jet nie potrzebne nie znaczy, że ogół tak myśli.

Przy wypowiadaniu opinii trzeba pamiętać, ze jest ona opinią autora a ten nie zawsze ma racje (ja pisząc to mogę też się mylić), a wśród modów na forum coraz częściej obserwuje się, że "władza" uderza do mózgu.

Sam prowadzę 2 fora o zupełnie innej tematyce i modów muszę zmieniać jak rękawiczki ponieważ po pewnym okresie zaczynają się panoszyć i w większości starają się wprowadzać swoje i tylko swoje racje... Nie rozumie na prawdę dlaczego wizja jednego człowieka tylko dlatego, że ma niebieski napis pod avatarem musi być tą właściwą.

A teraz szczerze powiedz mi czy nie znając tematu (bo będąc modem w tamtym dziale na pewno go choć trochę znasz) gadał byś takie dziwne rzeczy? Czy nie fajnie jest jak ktoś wyciąga pomocną dłoń i wskazuje ci drogę - konkretnie a nie w 2 zdaniach jak to najczęściej wyglądają odpowiedzi na forach...

Dokładnie taką argumentację przedstawiłem Administratorom

Proponuję dodać punkt:

6. W dziale można umieszczać wyłącznie linki bezpośrednie do firm oferujących programy partnerskie, bez referera.

Chodzi o to, żeby w dziale nie było co chwilę dopisywane posty z linkami do stron tworzonych pod PP, na których to bardzo często powtarzane są te same programy, a wpisy takie mają na celu wyłącznie promocję tej strony.

zabrońcie też reklamy swoich stron w sygnaturach bo to jedno i to samo.
Po to są sygnaturki, żeby nie śmiecić w tematach nic nie wnoszącymi postami.

Nie znam się na pozycjonowaniu, ja tu tylko zużywam transfer i miejsce w sql.

Roman Kluska ujawnia: nadchodzi INFLACYJNY ARMAGEDON!

Dokładnie taką argumentację przedstawiłem Administratorom
Proponuję dodać punkt:

6. W dziale można umieszczać wyłącznie linki bezpośrednie do firm oferujących programy partnerskie, bez referera.

Chodzi o to, żeby w dziale nie było co chwilę dopisywane posty z linkami do stron tworzonych pod PP, na których to bardzo często powtarzane są te same programy, a wpisy takie mają na celu wyłącznie promocję tej strony.

zabrońcie też reklamy swoich stron w sygnaturach bo to jedno i to samo.
Po to są sygnaturki, żeby nie śmiecić w tematach nic nie wnoszącymi postami.

przeczytaj sobie mojego edita post wyżej, a co do argumentacji - to ja promocji nie potrzebuję - zamiast pisać to samo poraz dziesiąty, setny, tysięczny odsyłam do strony która jest kompletna i została stworzona po to aby pomagać ludziom którzy się na temacie nie znają. Dla ciebie ta strona może być mało warta o znasz temat ale dla kogoś ta strona może okazać się kopalnią wiedzy.

Edit: to moze w sugestii odwołasz także do tego tematu aby Administratorzy mogli się zapoznać z tematem i wiedzieli dlaczego złożyłeś taki wniosek?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności