Skocz do zawartości

Wyszukiwarka grafiki

Rafal

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

ZAŁÓŻMY, że chcę sprawdzić, czy ktoś nie umieszcza na swojej stronie moich zdjęć (tzn. skopiowanych z mojej strony).

Jeśli dobrze zauważyłem, Google przechwuje w swojej bazie danych informacje o wielkości (piksele) i rozmiarze (kilobajty) pliku graficznego.

W opcjach zaawansowanych nie można dokładnie zdefiniować tych wartości podczas wyszukiwania.

Czy można jakoś szukać zdjęć o konkretnej rozdzielczości i wielkości pliku?

Pozdrawiam

Autor postu nie ponosi żadnej odpowiedzialności za ewentualne szkody wynikłe z wykorzystania zawartych w nim informacji.

Myślę, że nie uchronisz się przed kopiowaniem grafiki ze swojej strony, jedynym wyjściem (o ile można tak zrobić) to umieszczenie znaków wodnych na grafice. Wiem, że jeszcze istnieje możliwość zablokowania grafiki w ten sposób, żeby na innych stronach nie można było zassać od ciebie grafiki.

Mi nie chodzi o to jak zablokować grafiki na mojej stronie, tylko jak wyszukiwać w Google wg. podanych wcześniej kryteriów.

Podałem tylko przykład, ale z drugiej strony chętnie sprawdziłbym to.

Autor postu nie ponosi żadnej odpowiedzialności za ewentualne szkody wynikłe z wykorzystania zawartych w nim informacji.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności