Skocz do zawartości

Różne pozycje w zależności od przeglądarki?

miszcz

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Ostatnio zauważyłem, że są różne pozycje dla niektórych stron, chodzi o konkurencję :P. Pozycja dla jednej strony jest wyższa jeśli korzystam z przeglądarki chrome, a w ff, operze czy ie jest tak jak być powinno wg mnie, bo w tych przeglądarkach pozycje dla pierwszej strony wyników wyszukiwań w google są te same, dalej nie patrzyłem. Czy to możliwe, że jeśli ktoś korzysta z przeglądarki chrome, niektóre strony są promowane? Czy są jakieś czynniki na to wpływające? Dodam, że różnice są znaczne, bo chodzi o 3-5 pozycji (strona w chrome jest przeważnie na 2 pozycji na podstawowe frazy - marki produktów, podczas gdy w innych przeglądarkach jest to 5-7 pozycja).

OK, pomogło.

Chciałbym tylko wiedzieć o co biega. Ja byłem zalogowany w ff, kolega w chrome. Dwa różne komputery, jeden IP zewnętrzny. On na swoim koncie w wynikach wyszukiwania miał właśnie stronę na wysokiej pozycji w wynikach w chromie, a ja będąc zalogowanym w ff miałem normalnie i różnic nie było. Lokalizacja, język itp nie powinny mieć wpływu, bo czynniki są te same dla nas. Czy chodzi o odwiedzane strony podczas zalogowania?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności