Skocz do zawartości

Google wywalił moją domenę :|

Robert

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, przez około rok miałem dwie domeny nazwa domeny.com.pl i nazwa domeny.com prowadzące do tej samej strony (obydwie pr4). Czy to był spam dla Google? Wywalił mi właśnie tą z com.pl na której bardziej mi zależało przy czym pozostawił wszystkie pod strony (na razie). Czy google zaindeksuje mi jeszcze tą domenę?

Napisz maila na ten adres, jesli spamowales... Pousuwaj wszystko i napisz im o tym - help@google.com

Google moze nie odpowiedziec na list, ale na pewno go przeczytaja. Niema pewnosci ze z powrtotem zindeksuje strone ale nadzieja jest!

koło rok miałem dwie domeny nazwa domeny.com.pl i nazwa domeny.com prowadzące do tej samej strony

Potocznie mówi się na to "duplicate content." Google, co jakiś czas sprawdza swoje strony pod tym kontem. Jeśli znajdzie takie, wtedy jedną z nich usuwa z indeksu (najczęsciej tą zaindeksowaną później).

napisac do Google i poprosic zeby cie zindeskowali jeszcze raz

Pewnie z takim skutekim jak spamreport :)

Sporbuj zrobić przekierowanie 301 z adresu, który pozostał w G na adres, na którym Ci bardziej zależy.

Efekt może być taki, że strona com.pl będzie widoczna w indeksie (ale tylko spod tego adresu) jak również może niebyć żadnej.... #-o :mrgreen:

Live Free or Die

No tak Pchel masz rację domena .com jest starsza o około dwa lata. Ale google powinien rozrużnić wartościowszą domenę przez np. ilośc dokumentów w danej domenie . W moim przypadku na domenie .com google widzi około 100 , a na com.pl ponad 2000.

Sprubuję z tym przekierowaniem 301

Niestety coś nie działa. Wklejając to w pliku index.php strona się nie otwiera . Pasek stanu dojdzie do połowy i nic jakby coś się zapętliło. Hmm w sumie i tak pewnie jest. Jak to obejść

Oto co wkleiłem:

<?

header("HTTP/1.1 301 Moved Permanently");

header("Location: https://Mojadomena.com.pl");

header("Connection: close");

?>

dokladnie, tak jest, ze wpada w loop.

Sprobuj w .htaccess wpisac cos takiego:

RewriteCond %{HTTP_HOST} domena.com

RewriteRule ^(.*)$ https://www.domena.com.pl/$1 [R=301]

Nie wiem czy dziala, nie sprawdzalem, tak szybko napisalem, ale cos w tym stylu.

Pamietaj, ze zaden ban albo penalty ni ejest w Google nigdy wieczne. Jak zmienisz swoja strone to poczekaj i Google znowu ja odwiedzi i jesli uzna ze jest w porzadku to zniesie nalozone kary.

W Twoim przypadku jezeli wejdzie i dostanie 301 na inna domene to powinien ja przywrocic.

Powinienes napisac email do Google na adres webmaster@google.com z tytulem "re-inclusion request" i w emailu opisac problem i napisac ze juz wszytko zmieniles.

P.s adres help@google.com nic mi nie mowi.

P.s adres help@google.com nic mi nie mowi.

pisałem 3 razy na ten adres ze swoimi problemami. zawsze otrzymywalem wyczerpujaca odpowiedz. moze dla tego, ze mieli nielzy ubaw z mojego angielskiego. teraz czytajac te swoje emaile sam sie smieje. pisalem to jakis czas temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności