Skocz do zawartości

1,5 netto PLN za 1000 odsłon w agencji reklamowej - możliwe?

Rekomendowane odpowiedzi

Wow, nieźle. Dla mnie to jest nienormalne, człowiek ciężko pracuje, tworzy bardzo duży serwis, ma mnóstwo wejść dziennie i co? Lipa.

@fobi, agencja reklamowa, adsense czy sprzedaż własna?

Ja już mam 10 projektów za sobą a na ta chwile wypaliły tylko 3. Z porażkami trzeba się liczyć i jak jedno się nie uda to robić drugie.

ciekawa strona o tematyce - programy partnerskie

Czegoś tutaj nie rozumiem. Czy nie możesz tam wstawić AdSense ? Ja na najgorszej mojej stronie mam CPM=1,5Euro co daje 6zł/tysiac wyświetleń. 1,50 za 1k wyświetlen to strasznie mało.

Bildero - super wydajny serwer zdjęć, możliwość skalowania w locie, zoom, zdjęcia obrotowe (360 stopni), własny znak wodny i wiele innych możliwości.

1k uu (na dzien?) to w zasadzie tak mały ruch, ze nawet szkoda o tym posta pisać na forum ale.. jeśli dotyczy niszowej tematyki i jest to ścisły target to moze byc dla niektórych firm wystarczające gdyby był to duży % maksymalnej liczby odbiorców danego produktu

zależy od jakości serwisu (czy jest to portal branżowy czy strona typu śmieć) i tematyki

U kobiety ważniejsze są oczy niż piersi - kobieta bez oczu wygląda gorzej.

Polecam montaż anten legionowo - najlepszy montaż i serwis anten.

• 4 miesiące temu...
To zależy od miesiąca. Ja przy 0,5mln odsłon miesięcznie mam duże zróżnicowanie. Czasem 180zł netto (miesiąc np. marzec), czasem po 1300zł netto (maj-czerwiec i listopad-grudzien). To że zagwarantują Ci stawkę nie oznacza że będzie cały czas sporo reklamodawców.

Przyłącze się do tematu.. Co do stawek w sieci to zgadza się że są śmieszne. Prowadzę portal motoryzacyjny i zarabiam głównie dzięki reklamom klientów, których sam pozyskuje. Vortal ma dość specyficzną tematykę więc jako taką rangę już sobie wypracował przez 4 lata funkcjonowania. Dodatkowo korzystam z sieci reklamowych ale powoli zastanawiam się czy wogóle z nich nei zrezygnować ze względu na mega duże formy reklamowe a przy tym śmieszne stawki. Ja mam miesięcznie ok 200 tyś odsłon miesięcznie i podobnie jak u kolegi ok. 180 zł / 200 zł netto miesięcznie.. Kiedyś wyglądało to lepiej ponieważ sieć pozyskiwała klientów na mniejsze pakiety i związane z moją tematyką i czasami udało się uzyskiwać nawet 700/800 zł.. no ale ostatnio same Allegro, Home, reklamy banków na których zarabia się grosze..

Zastanawia mnie tylko w takim razie na czym zarabiają duże vortale - owszem mają dużo wiekszą oglądalność na poziomie kilku milionów odsłon, no ale jeśli nawet przemnożyć tą kwotę to wychodzi kilka tyś zł, a w przypadku większych vortali wiadomo - pracownicy, opłacanie zusów itp itd...

Jak Realnie zarabiać online - https://www.zarobic-online.pl/ - mój poradnik, HornSEO - hornseo.pl

Witam,

pytanie do osób zaznajomionych z agencjami reklamowymi w Polsce (arbo, idmnet, advice, itp). Czy 1zł 50 groszy netto za tysiąc odsłon reklamy jest możliwe do uzyskania?

Jak słyszę tą stawkę to mi się płakać chce. Przecież jakby na to popatrzeć w drugą stronę to za niektóre reklamy w adwords stawka z JEDNO kliknięcię jest wyższa niż 1,50 gdybyśmy chcieli kupić sobie reklamę na jakąś popularną frazę. Nie bawiłbym się w takie śmieszne kwoty.

• 3 tygodnie później...
  • 4 tygodnie później...
700-1000uu miesiecznie? Bardzo proste rozwiązanie - Fraza "wózki widłowe" w TOP1 i jedziesz :D

Może to się wydaje śmieszne, ale mówie całkiem poważnie. ;]

Dystrybutorzy wózków płacą po kilka stów/miesiąc. Znajdz z 3-4 i masz tysiaka :]

Trafiłeś w dziesiątkę Gin ;)

Teraz nic tylko szukać prężnie działających niszowych branż. Już lecę za tym :rotfl:

• 2 tygodnie później...

nie zrozumiałem, wszystkim się chce płakać jak słyszą 1,5 zł za 1000 wyświetleń ale nikt nie podał w jaki sposób oprócz adsense zarobić więcej na wyświetleniach... mekeke i co z tego, że dom mediowy zarobi na tobie? to właśnie się nazywa biznes, ktoś musi na tobie zarobić inaczej nie będzie z tobą współpracował... no chyba, że tobie wszyscy za darmo robią i kłaniają się w pół... w dziwny sposób insynuujesz aby nikt na tobie nie zarabiał.. a niech sobie narzucą marżę nawet 1000% do czasu kiedy ja dostaje swoje pieniądze jest ok. Jak kupujesz buty w sklepie to też narzekasz ze narzucili marżę 100%?

Zarabiaj na wyświetleniach reklam - wszystkie serwisy akceptowane

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności