Skocz do zawartości

Test: Adderek webmini vs Xrumer

kasztan165

Rekomendowane odpowiedzi

wyniki z google.com

ploteryhp.com.pl webmini

plotery >100

plottery hp 11

tanie plottery hp 1

hpplotery.com.pl xrummer

plotery 13

plottery hp 8

tanie plottery hp 4

no to teraz mastery od dc (zwlaszcza ty dupa_zbita) wytlumaczcie dlaczego w google.com rzekoma kare dostala inna domena? :]

JA: Miał Pan już nie pisać - tak trudno to zrozumieć, nie życzę sobie już od Pana maili

KLIENT: to po co Pan odpisuje? lubi Pan miec pewnie ostatnie zdanie ..ja również

• Odpowiedzi 168
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

panowie, ###### zbita twierdzi ze strona robiona xrummerem dostala kare a nie ze to jest kwestia linkow

poczekajmy wiec wyjasnienie kary dla domeny robionej webmini :]

JA: Miał Pan już nie pisać - tak trudno to zrozumieć, nie życzę sobie już od Pana maili

KLIENT: to po co Pan odpisuje? lubi Pan miec pewnie ostatnie zdanie ..ja również

Wyjaśnienie jest banalne, najwidoczniej majster od wajhy w google.com, pan John uznał, że strona robiona webmini jest DC strony robionej XR, nasz Pan Mietek uznał odwrotnie...

Dzień poza forum i tyleż ciekawych informacji można poczytać... ;]

- Reklama -

Podatki we Wrocławiu: biuro podatkowe wrocław

Miejscówa do parkowania przy Okęciu: parking okęcie

Test bardzo dobry, pokazuje tylko że jedną metodą nie wystarczy pozycjonować strony. xRumer nie jest lekarstwem na wszystko i adderek tak samo B)

Witam, w ostatnich dniach i tygodniach nie logowałem się na konto i nie sprawdzałem co słychać na forum. Okazało się że ktoś się włamał mi na konto i oferował licencje seokatalogów itp. To nie ja oferuję i ktoś próbuję wyłudzić pieniądze od was.

no to xann jest polechtany B)

skoro tak narzekacie na test, to przeciez nowa domene mozna kupic za kilka zlotych, blast od 50, itd i mozna zrobic kolejny tescik. nawet mozna by sie pokusic o np zrobienie jakis dwoch precli ktore sa mniej wiecej tyle samo w sieci i maja podobne bl. tylko frazy typu wypas owies i nawet jak domeny pojda do piachu to po preclach malo kto bedzie plakal, nie?

Nauka angielskiego online - https://www.e-angielski.com

linki z angielskich stron to i dla angielskiej wyszukiwarki lepsze pozycje. Czyli kolejna prawda z testu wynika, że język stron linkujących ma spore znaczenie.

Nareszcie ktoś napisał czemu jedna strona jest wyżej a druga niżej.

Panowie i Panie pamiętajcie o geolokalizacji B)

Dokładnie. Geolokalizacja to podstawa. Linki z innej geolokalizacji mogą co najwyżej podnieść TR strony i to może delikatnie wpłynąć na wzrost pozycji w każdej wyszukiwarce, jednak pozycjonując stronę w Google.pl, link ze średniej polskiej strony ma nieporównywalnie większą moc od linków z teoretycznie mocniejszych stron o innej niż strona pozycjonowana geolokalizacji.

Pozycjonujemy obecnie strony w kilku wyszukiwarkach i miałem kilkukrotnie okazję przetestowania zagadnienia geolokalizacji i mocy linków ze stron o różnej geolokalizacji. Są sposoby na delikatne oszukanie Google ale na pewno nie da się tego zrobić linkując stronę pozycjonowaną bezpośrednio z linków zagranicznych. Tak jak więc wspominałem w jednym z ostatnich swoich postów. Takie narzędzia jak xR to dobre uzupełnienie linkowania ale tak jak SWLe i inne podobne narzędzia nie może być wyłącznym źródłem linków.

Poza tym moim zdaniem dop.... w nową domenę kilkudziesięciu tysięcy linków może się skończyć tylko w jeden sposób, chyba każdy wie w jaki. Sprzedawanie blastów i wmawianie, że można nim linkować nowiutkie domeny bez żadnego ryzyka to po prostu jedna wielka ściema i próba zarobienia na siłę kilku złotych na ludziach, którzy nie są jeszcze pewni, czy pozycjonowanie to nie jest przypadkiem jakaś wschodnia sztuka walki...

Mnie osobiście "denerwuje" czytanie kolejnego tematu, gdzie zachwala się Xrumera, krytykując przy tym inne metody zdobywania linków i bronienie go na siłę jak coś nie pójdzie po myśli jego zwolenników. Za miesiąc pewnie pojawi się nowy system i xRummerek będzie "Beee...". Opanujcie się ludzie i nie róbcie tu boruty, bo się tego czytać nie da.

:aniolek: powiem tak - gdyby wszystkie linki się indeksowały z QLWEB czy innych FOR miały by wartość

JEDNAK GOOGLE nie indeksuje już takich śmietników, chyba - że je mocno linkujemy

do tego, taki wynik można ominąć łatwo linkując dodatkowo wpisy do strony pozycjonowanej i po teście... :)

Kit na ludność

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności