Skocz do zawartości

Test: Adderek webmini vs Xrumer

kasztan165

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 168
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
https://www.ploteryhp.com.pl

* plotery hp - 8

https://hpplotery.com.pl

* plotery hp - 68

Już sama domena daje dużą przewagę.

Możesz to udowodnić?

-----

A co w tym niezwykłego. Przecież to prawda stara jak świat. Przykład pierwszy z brzegu:

Wpisałem w Google "dom i port A" oraz "A port dom i". W pierwszym wyskoczył portal domiporta.pl (i to z linkami uzupełniającymi), w drugim nie ma go w TOP50. Ten prosty przykład pokazuje, że wyszukiwana fraza w nazwie domeny ma olbrzymie znaczenie.

Wpisałem w Google "dom i port A" oraz "A port dom i". W pierwszym wyskoczył portal domiporta.pl (i to z linkami uzupełniającymi), w drugim nie ma go w TOP50. Ten prosty przykład pokazuje, że wyszukiwana fraza w nazwie domeny ma olbrzymie znaczenie.

Najwiekszy bezsens jaki kiedykolwiek słyszałem :)

Wiadomo że nazwa domeny ma "jakiś" wpływ na pozycje ale na pewnie nie jest to aż tak znaczący żeby różnica była rzedu 60 miejsc pomiedzy frazami tylko ze względu na roznice w nazwie domeny.

Macie w tym przykładzie dwie domeny jak na dłoni wystarczy przeprowadzić samodzielnie ich analizę a przedewszyskim analizę ich BL żeby się skapnąc skąd taka róznica w pozycjach

https://hpplotery.com.pl - xrumer

plotery hp - 85

hp plotery - 30

https://ploteryhp.com.pl -webmin

plotery hp - 8

hp plotery - 11

bannerxann.gif

Ha, to jak wytłumaczysz to zjawisko?

1. żadna z tych fraz nie znajduje się w treści witryny (występuje samo słowo dom)

2. Serwis nie jest linkowany na żadną z tych fraz

Jak jesteś taki mądry to powiedz mi na proste pytanie: Jaki czynnik powoduje, że serwis domiporta.pl jest wyzej na frazę "dom i port A" niż "A port dom i" ? W obu przypadkach serwis nie ma z tymi frazami nic wspólnego.

Ha, to jak wytłumaczysz to zjawisko?

1. żadna z tych fraz nie znajduje się w treści witryny (występuje samo słowo dom)

2. Serwis nie jest linkowany na żadną z tych fraz

Jak jesteś taki mądry to powiedz mi na proste pytanie: Jaki czynnik powoduje, że serwis domiporta.pl jest wyzej na frazę "dom i port A" niż "A port dom i" ? W obu przypadkach serwis nie ma z tymi frazami nic wspólnego.

Kolego to jest absurd. Dlaczego interia wyskakuje na pierwszym miejscu po frazie i n t e r i a, a po frazie nierat już nie? ;) Przecież skonstruowałem to słowo z liter ze słowa interia.

Na prawdę do takich absurdów chcesz sprowadzać rozmowę?

@'Wojciech Łuczak' - gdybyś miał choć odrobine racji w tym co piszesz domena hpplotery.com.pl była by na lepszej pozycji pod hasłem hp plotery jak widać tak nie jest dlaczego?

Tutaj zadecydował BL zresztą każdy może sobie je sprawdzić z jakimi jakościowo BL mamy doczynnienia w obu przypadkach

Marketing internetowy dla firm

Jedyne co tu zadecydowało to DC.

Linki z adderka są słabsze ponieważ pochodzą z nowych podstron a część wpisów xrumera jest umieszczanych na podstronach z wysokim PR, długą historią oraz mocnym linkowaniem. Ponadto linków dodanych przez Xrumer jest kilkadziesiąt razy więcej.

Test jest spalony za duplicate content i tyle w temacie.

Ciemna strona mocy!

Xann, jeśli dorzucimy do testu IT managmenta możliwy filtr, DC, rózną geolokalizacje obu stron i rózną ilość linków prowadzących do strony to mamy zbyt duzo czynników decydujacych o pozycji.

W moim przykładzie strona domiporta.pl nie ma żadnych linków na żadną z "testowanych" fraz. Co wiecej domena ma ten sam wiek, taka samą historie i taką sama moc, trustrank, geolokalizacje bo to po prostu ta sama domena. Dlatego dałem taki przykład aby wyeliminowac wszystkie czynniki poza zbieżnościa frazy z nazwą domeny.

Giorgi sprowadzasz dyskusje do absurdu. Nie znalazłem domeny typu bardzofajneprezenty.pl, która z pewnoscią nie byłaby linkowana na frazę "bardzo fajne prezenty" ani na "fajne bardzo prezenty" więc test odbył się na takiej domenie a nie na innej i dlatego testowane frazy są tak abstrakcyjne.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności