Skocz do zawartości

Test: Adderek webmini vs Xrumer

kasztan165

Rekomendowane odpowiedzi

... Dlatego dałem taki przykład aby wyeliminowac wszystkie czynniki poza zbieżnościa frazy z nazwą domeny.

...

Masz rację. Frazy, które podałeś były "bardzo zbieżne" do nazwy domeny. Gdy Google dostaje zapytanie na frazę 'A port dom i' od razu powinno skojarzyć z domiporta.pl. Durne Google. Mogło przecież skorzystać przy tym ze słownika języka retroromańskiego.

• Odpowiedzi 168
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Tak na szybko gdzie anchorem jest domena:

Domiporta.pl - 4 BL

domiporta.pl - 3 BL

https://domiporta.pl/ - 1 BL

dlatego anchory w nazwie domeny są ważne, ale nie sądze by bez tych BL "dom i port A" było wyżej od "A port dom i" ;)

- Reklama -

Podatki we Wrocławiu: biuro podatkowe wrocław

Miejscówa do parkowania przy Okęciu: parking okęcie

Dziekuję Ci giorgi. Cieszę się, ze w końcu zaakceptowałeś, ze algorytm Google działa tak a nie inaczej i kojarzy (i premiuje) strony ze zbieżną nazwa domeny do wyszukiwanej frazy. Czy jest to durne czy nie pozostawiam własnemu osądowi.

edit: Zakręcony: OK, te anchory też mogą mieć wpływ. Idealnego przykładu nie znajdziemy, ten jest niezły.

Krótko i na temat: gdyby adderek był tak rewolucyjnym narzędziem jak nie którzy obecni tu wieszczą to wszyscy na świecie jarali by sie adderkiem a nie XR. Nie jarają się? Hmm może nie odkryli mocy tego narzędzia....

Skończmy już dyskusje - każdy kto używał adderka wie jakie daje rezultaty. Kto nie uzywał xr niech wysupła grosze i sam sprawdzi.

Nie wiem co sądzą o mnie "poważniejsi ludzie" ale wiem, że ci normalni po blaście rezygnują z SWLi bo taniej im wychodzi zapłacić raz( za lepszy efekt) niż comiesięczny haracz.

Zadam Ci jedno proste pytanie :

Jak długo pracujesz xrumerem i od kiedy sprzedajesz blasty z iksa? oraz - jak długo zajmujesz się branżą seo ?

Panowie, czas na małą aktualizacje.

Aktualny stan domeny robionej blastem:

20100819-efuq-35kb.jpg

Proszę porównać BL sprzed miesiąca z aktualnym stanem... oczywiście bez komentarza pozostawie tą kwestie.

I jeszcze dla domeny robionej adderkiem:

20100819-1pgd-28kb.jpg

Stan BL z adderka jest stały, z blastem jest już gorzej, tempo spadku BL przypomina funkcje liniową skierowaną w dół, ciągle spada, zachowując te samo tempo spadku.

Pozycje są mniej więcej takie same jak miesiąc temu, nie widać tutaj wyraźnych spadków bądź wzlotów.

rkaszta.png

nie muszę czytać, jak dla mnie strona zaindeksowana tydzień wcześniej czy tydzień poźniej nie ma znaczenia i tyle (a jeśli ty masz inne zdanie to jest TWOJE zdanie)

gdyby to miało znaczenie, a strona wcześniej zaindeksowana była by faworyzowana to by w google nie można było przebić konkurentów z 2 letnim stażem na Guuglu

P.S. - mówisz o mnie, abym nie komentował (*jednak ja coś tutaj wniosłem chociaż by swoją opinię) a Ty? Jedynie swoje 3 grosze.

Piszesz to co wcześniej już ktoś napisał - nic nie wnosisz.

Poza tym na forum powinno być tak, że takie konta są kasowane.

Pod tym kontem jest monika.mantur jak za pewne łatwo zauważyć.

Narzędzie do kompleksowego wsparcia działań SEO - https://senuto.com

Darmowe narzędzie do w pełni automatycznej wyceny pozycjonowania

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności