Skocz do zawartości

Test: Adderek webmini vs Xrumer

kasztan165

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 168
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Do testu dzis dolaczyla nowa domena :

https://ploteryhp2.com.pl/

Blast zostal podzielony na dwa etapy :

dzien dzisiejszy : 20 % bazy profile

za 6 tygodni - druga czesc blasta - 80 % bazy profili + 100 % postow.

IT, mam pytanie: rozumiem, że w tym przypadku zrobiłeś test blasta na czystej domenie (czyli coś, czego absolutnie nie chciałeś zrobić dla Xanna: https://www.forum.optymalizacja.com/index.p...1648&st=57)

Po prostu nie blastuje sie zupelnie czystej domeny. Mozna albo :

zrobic mini blast na kilka procent bazy poczekac kilka tygodnie

mozna zdobyc kilka linkow w dowolny sposob i wykonac blast po 30 dniach

Nie blastuje sie pelna moca czystych domen bo moze skonczyc sie to sanboxem albo zmiana lokalizacji , moze tez nie skonczyc sie niczym zlym.

Wynik takiego blasta mozna z gory przewidziec - w duzej ilosci przypadkow nie przyniesie on nic dobrego.

Tak samo dla nowej domeny nie dodaje sie jej do 30 tys katalogow w ciagu jednego dnia.

Interesuje mnie zatem, dlaczego nie zaproponowałeś podobnego postępowania z blastem (20%+80% za 6tygodni) przy tamtym teście, tylko odmówiłeś usługi?

Czy w zamówieniu Xanna było skonkretyzowane, że chce "pełnego uderzenia na raz?

Mam nadzieję, że nie potraktujesz znów moich pytań jako atak: jak sam powiedziałeś "wiedza kosztuje", a ja dopiero poznaję część narzędzi i chciałbym chociaż częściowo poznać ich moc i zastosowanie, zanim zmienię swoje stare przyzwyczajenia katalogowania.

dodatkowo fascynuje mnie spostrzeżenie wyniku już po 24h:

tanie plotery hp - miejsca 3,4

plotery hp - 14

plotery - 52

A nie minely nawet 24 godziny od blasta.

co na pierwszy rzut oka świadczyłoby o dużej skuteczności narzędzia.

zatem naprawdę nie rozumiem, dlaczego nie podjąłeś rękawicy i nie zastosowałeś blasta na domenie rocznej podanej przez Xanna:

czym ona różni się od tego "świeżaka"?

dymna.jpg

Jak wyżej...

widziałem efekty blasta za 250 zł w zaprzyjaźnionej firmie. Poszedł na domenę z 1 linkiem. Nikt nie ostrzegał tak jak Xanna, że nie blastuje się czystej domeny. A efekt - 550 linków wg. yahoo. Wow :) Czyżby poszedł mini blast w cenie normalnego ?

Pozycjonowanie stron WWW: SEMstudio.pl

...

IT, mam pytanie: rozumiem, że w tym przypadku zrobiłeś test blasta na czystej domenie (czyli coś, czego absolutnie nie chciałeś zrobić dla Xanna: https://www.forum.optymalizacja.com/index.p...1648&st=57)....

zatem naprawdę nie rozumiem, dlaczego nie podjąłeś rękawicy i nie zastosowałeś blasta na domenie rocznej podanej przez Xanna:

czym ona różni się od tego "świeżaka"?

Przyłączam się do pytania, tym bardziej że tamta domena w indexie jest od ponad 6 miesiecy ?

i dugie pytanie jaki jest koszt tej operacji którą zrobiłeś ?

Xann Internet Solutions - Tworzenie sklepów internetowych

468x60_5.jpg

Omijasz odpowiedzi na pytania, jaki koszt tej operacji co zrobiłeś bo dwie pierwsze domeny kosztowały:

blast z allegro - 50 zł

hpplotery.com.pl

- plotery - -----

- plotery hp - poz 66

- tanie plottery hp - poz 23

adderek webmini - 3,5,-

ploteryhp.com.pl

- plotery- poz 79

- plotery hp - poz 9

- tanie plottery hp poz 23

A twój blast ?

ploteryhp2.com.pl

- plotery - poz 52

- plotery hp - poz 16

- tanie plottery hp - poz 2

Chodzi o koszta zdobycia tych pozycji jakie pozycjoner ma ponieć wiadomo po co przepłącać a wiec ?

468x60_5.jpg

to ze efekty sa stale to oczywiscie bajka :P bo posty, czy linki z wielu for polecą, ale oczywiście it_management zawsze mówi to co mu wygodne.

Aby nie było jednak, że non stop się przypier*** to przyznam, że po blaście moje frazy poszły w gorę, większość spadła, ale utrzymała się i tak na wyższych pozycjach niż przed tą operacją, a o to mi między innymi chodziło, bo w końcu nie jest to jedyny sposób pozycjonowania prawda Panie IT? :)

Chce zamówić u ciebie usługę za zero złotych można ?

Koszt użycia webmini to 3,5 powiem słownie trzy złote piędzieciąt groszy , strach pomyśleć co by się stało jak by kase przeznaczoną na blasta 250 zł całoś przeznaczyć na webmini :P

468x60_5.jpg

it management: ciężko mi mówić o Twojej domenie, bowiem nie wiem co na nią wykorzystałeś. Mówię o swoich frazach - nie były zbyt konkurencyjne, a poleciały, aczkolwiek kasę warto było zainwestować bo traktowałem to jako dopalenie i się sprawdziło.

To, że pozycje się utrzymują w Twoim wypadku może wynikać:

a) nie korzystałeś tylko z xrumera

:P masz nie udolną konkurencję, bowiem nie da się ukryć, iż blast jest dobry jako dopalenie, ale powiedz mi kto osiągnie lepszą pozycję. Firma, która wykupi u Ciebie blasta, czy firma, która wykupi u Ciebie blasta, a dodatkowo doda stronę do kilku tysięcy katalogów, stworzy zaplecze itd? odpowiedź jest jasna, a więc Xrumer nie jest złotym środkiem.

Odpowiem pytaniem :

Ja chcialbym zamowic u Ciebie Xannie katalogowanie za zero zlotych (mowiles ze tyle kosztuje ) - mozna ?

Tak my nie oszukujemy ludzi , oczywiście wypełnij formularz na stronie puścimy ci darmowego adderka

a ty nam puścisz darmowego blasta ?

468x60_5.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności