Skocz do zawartości

Xrummer i Policja

skuteczna

Rekomendowane odpowiedzi

sprawa nie jest wbrew pozorom trudna:

prawo nie działa na sam fakt spamowania bezpośrednio, ale za to bardzo dobrze uzupełnia roszczenia i odszkodowania dla samych właścicieli serwisów, w przypadku zgłoszenia sprawy na policje

czyli: właściciel serwisu musi zgłosić że ktoś działa na jego szkodę, że musi tracić roboczogodziny na usuwanie tego tupu treści itd. co udowodnić nie jest trudno, dla doświadczonych prawników (w tej chwili tylko kilku w Polsce), a NIE z "drugiej strony" że ktoś spamuje, to jest ta różnica...

tam zlecam marketing internetowy i pozycjonowanie stron: bizzit.

• Odpowiedzi 130
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

ZGRED to sam sobie poszukaj, ja nie jestem Twoją kelnerką już mnie drażnisz człowieku

- działanie na szkodę jest tutaj ewidentne więc już nie praw jakiś beznadziejnych komentarzy

- jeden zgłosi drugi nie w tym świecie, raczej takich przypadków się nie zgłasza *świat wirtualny

- jeśli szukasz jakiś paragrafów z dyrektywy, wystarczy że ktoś zgłosi to u siebie w kraju (jeśli jest to na światową skalę, wtedy oni sami zajmują się tym i porozumiewają z pozostałymi prokuratorami w tych krajach)

- dlatego, paragrafów możesz poszukać sobie na pęczki pod to *są różni ludzie, rożne problemy więc wszystko zależy od powództwa!

Kit na ludność

Dyrektywy 2005/29/WE o nieuczciwych praktykach handlowych.

Najważniejsze dyrektywy Unii Europejskiej dotyczące bezpośrednio lub pośrednio reklamy:

* 84/450/EEC - reklama wprowadzająca w błąd

* 97/55/EC ? reklama porównawcza,

* 97/7/EC - ochrona konsumentów w umowach zawieranych na odległość

* 98/27/EC - zalecenia w zakresie ochrony interesów konsumentów

Oraz

* 95/46/WE

* 202/58/WE

tak dla zasadności :)

Monika: nie umiesz odbić sprawy, jak chcesz dyskutować przytocz źródło prawa bo ogólnik "znajdą się paragrafy" dla mni ejest równoznaczny z powiedzeniem "znajdę odpowiedni papier toaletowy", poza tym gadasz same głupoty w zkaresie działania policji antyspamowej... lol ... brednie brednie ...

Ciekawi mnie że założyciel(ka?) wątku siedzi cicho :) rozpętał(a?) burze i tyle ją/jego widzieli ;)

pzoa tym idę o wielką wódkę (taka 3L) że sporo dyskutantów używa Xr ...

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

Czyli mogę podać Panoramę Firm do sądu, że działają na moja szkodę? Zabierają cenny czas mój i moich pracowników, więc chyba nie będzie problemu z odszkodowaniem?

Czy tak samo mogę skarżyć firmy wysyłające mi ciągle faxy? Działają na szkodę, bo przecie tusz i papier kosztują.

Czy tak samo mogę skarżyć firmy wysyłające mi ciągle faxy? Działają na szkodę, bo przecie tusz i papier kosztują.

No pewnie, że możesz. Wysyłanie niezamówionych faxów z ofertami jak najbardziej podpada pod paragraf.

M

Pozycjonowanie lokalne, Wymiana linków tematycznych, Tematyczne artykuły sponsorowane.  >>>>> Informacje na stronie :  Tani hosting

Jak nie umiecie gadać po ludzku a pojęcie poszanowania cudzej pracy jest dla paru osób obce i potrzebne są paragrafy, to na przykład:

art. 165 KK.

§ 1. Kto sprowadza niebezpieczeństwo dla życia lub zdrowia wielu osób albo dla mienia w wielkich rozmiarach:

4) zakłócając, uniemożliwiając lub w inny sposób wpływając na automatyczne przetwarzanie, gromadzenie lub przekazywanie danych informatycznych,

podlega karze pozbawienia wolności od 6 miesięcy do lat 8.

Poza tym zawsze możesz wytoczyć pozew z PC, oczywiście lepiej wyfiltrować. Z żadnym, nawet najprostszym, napisanym w 30 minut na kolanie ale pod konkretnego użytkownika systemem antyspam Xr sobie nie poradzi. Problem w tym, że nie każdy potrafi zrobić nawet zwykłe hotlink protection, więc może spróbować rozwiązać problem inaczej.

Wiesz dlaczego możesz tutaj się czegoś dowiedzieć, nauczyć i podyskutować? Bo kilku ludzi odwala dobrą robotę i dba, żeby nie wpuścić tutaj takich baranów z podejściem o jakim napisałeś wyżej.

Sam bym lepiej tego nie napisał. Myślisz, że cały internet to twoje wielkie prywatne szambo do którego możesz sr*ć za przeproszeniem.

Jeszcze gadki, że admini "sami chcą spamu, skoro każdy może pisać" a "robot pisze posty". Sorry ale głupota niektórych osób tutaj jest tak żenująca że mieć tylko nadzieję, że trochę zmądrzeją w następnej klasie gimnazjum a do tego czasu swoją przygodę z pozycjonowaniem ograniczą do postów na forum.

I jeśli takie podejście + takie narzędzia (już nie tylko kopiowanie kontentu ale najgorsza możliwa praktyka czyli po prostu chamski spam) - to ma być "przyszłość tej branży"... to zobaczymy jakie za rok będzie miała ta branża opinie. Kiedy nie tylko specjaliści ale każdy głupi pokemon który tak do tego podchodzi zacznie takich tooli używać. Bo specjalista lepiej bądź gorzej będzie potrafił ocenić skutki użycia takiego narzędzia a głupi pokemon wróci z gimnazjum, zapuści wszystko na "maxa" bo w końcu "każdy może postować ile chce a admini to lubjom" i zrobi w 2 minuty chlew z każdego forum.

Niektórzy chyba na siłę chcą się postawić w opozycji nie dość, że do webmasterów to do całego internetu (wystarczy zobaczyć jak użytkowników serwisów np. interii "cieszył" nagminny spam iqtestu). Nie wyobrażam sobie pozycjonowania czegokolwiek poważnego w ten sposób (może jakiegoś warezu albo ważywniaka)... no chyba, że klient nie wie za bardzo co kupuje.

Jak nie umiecie gadać po ludzku a pojęcie poszanowania cudzej pracy jest dla paru osób obce i potrzebne są paragrafy, to na przykład:

art. 165 KK.

§ 1. Kto sprowadza niebezpieczeństwo dla życia lub zdrowia wielu osób albo dla mienia w wielkich rozmiarach:

4) zakłócając, uniemożliwiając lub w inny sposób wpływając na automatyczne przetwarzanie, gromadzenie lub przekazywanie danych informatycznych,

podlega karze pozbawienia wolności od 6 miesięcy do lat 8.

Sławek, ty tak na poważnie???? Gdzie widzisz w spamowaniu "niebezpieczeństwo dla życia lub zdrowia wielu osób albo dla mienia w wielkich rozmiarach"?

a czy czasem Nasza Klasa nie ścignęła kiedyś jakiś spamerów z wlotem Policji do nich ?

M

jak to się skończyło - ktoś wie ?

https://gospodarka.gazeta.pl/IT/1,88732,567...ku_hakerow.html

Pozycjonowanie lokalne, Wymiana linków tematycznych, Tematyczne artykuły sponsorowane.  >>>>> Informacje na stronie :  Tani hosting

ale często robot publikuje to samo w wszystkich możliwych kategoriach katalogu

jak strona pasuje do wszystkich kategorii i podkategorii (np. strona zawiera artykuły o wszystkim, czy treść strony zmienia się przy każdym przeładowaniu i za każdym razem jest inna tematyka) i w regulaminie nie ma limitu, to dlaczego mam nie dodawać?

zresztą każda strona pasuje do każdej kategorii

jakbym miał dodać np. stronę erotyczną do qlweba czy mini, to bym wybrał podkategorie:

biznes -> banki (bo właściciel strony zarabia pieniądze i trzyma je w banku)

firmy -> administracja (bo strona ma administratora)

GSM -> akcesoria (bo na stronie wyświetlają się różne reklamy, m.in. akcesoriów GSM)

które są najczęściej linkowane ze strony głównej, bo są pierwsze alfabetycznie, więc mają największą moc w sensie PR i nie tylko

bo ci się samemu nie chce tworzyć zaplecza

nie zrobię sam zaplecza składającego się z 2 milionów czy więcej domen

Myślisz, że cały internet to twoje wielkie prywatne szambo do którego możesz sr*ć za przeproszeniem.

white hat się znalazł...

zrób mi w dwa miesiące top 10 czy nawet top 20 na frazy praca, opony, ogłoszenia, nieruchomości... metodami white hat czy nawet black hat bez autosubmittera

zrób mi w dwa miesiące...... bez autosubmittera

Cóż, niektórzy nie radzą sobie bez takiej niebieskiej tabletki..... a innym spokojnie wystarcza to samo osiągnięte bez niej. Kwestia tylko co będzie bardziej trwałe.

M

Slawek22 - naprawde polecam Ci udac sie do jakiegos prawnika bo o prawie masz tak nikle pojecie ze szkoda slow.

Chcesz mozemy nawet podpisac umowe. Ja wstepnie pokryje koszty konsultacji w kancelari prawnej , jesli okaze sie ze nie masz racji zwrocisz mi te koszty co Ty na to ? Przeciez tak jestes pewien swojej opini, znalazles odpowiedni paragraf w kodeksie karnym .

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności