Skocz do zawartości

Ban w Adsense, legalność zagranicznych sieci reklamowych

A-K

Rekomendowane odpowiedzi

Czy jest jakaś możliwość odbanowania konta Adsense albo chociaż wypłacenia z niego pieniędzy (czterocyfrowej kwoty)?

Dostałem najpierw 14 takich maili, niedotyczących moich stron tylko jakichś innych. Na moich stronach nie ma żadnych materiałów chronionych prawami autorskimi.

Witamy,

Zauważyliśmy, że wyświetlasz reklamy Google w sposób, który narusza zasady polityki programowej. Na przykład, odkryliśmy naruszenie zasad programu AdSense na stronach takich jak:

cache.phazeddl.com

Zgodnie z zasadami polityki programowej, wydawcy AdSense nie mogą zamieszczać reklam Google na stronach, które zajmują się rozpowszechnianiem materiałów chronionych prawami autorskimi.

W rezultacie wstrzymaliśmy dostarczanie reklam na Twoją stronę.

Twoje konto pozostanie aktywne. Sugerujemy jednak, abyś przejrzał ponownie zasady polityki programowej (https://www.google.com/adsense/policies), aby upewnić się, że wszystkie Twoje pozostałe strony są w zgodzie z tymi zasadami.

Prosimy miej na uwadze, że możemy wyłączyć Twoje konto, jeśli naruszenia zasad polityki programowej zostaną odkryte w przyszłości.

Z poważaniem,

Zespół Google AdSense

a później

Witamy Ariel (...),

Analiza naszych danych wykazała, że Twoje konto AdSense stanowi poważne

ryzyko dla reklamodawców AdWords. Dalsza aktywność tego konta w naszej

sieci wydawców może doprowadzić do przyszłych strat finansowych naszych

reklamodawców, dlatego też podjęliśmy decyzję o jego wyłączeniu.

Krok ten był podyktowany koniecznością ochrony interesów zarówno

reklamodawców, jak i wydawców AdSense. Zdajemy sobie sprawę, że może to

być źródłem niedogodności, dlatego z góry dziękujemy za zrozumienie i

współpracę.

W przypadku pytań dotyczących konta lub podjętych przez nas działań

prosimy nie odpowiadać na tę wiadomość. Odpowiednie informacje można

znaleźć na stronie

https://www.google.com/adsense/support/bin/...57153&hl=pl.

Z poważaniem,

Zespół Google AdSense

Czy mogę legalnie zarabiać na reklamach, jak jestem Polakiem, a moje strony są po angielsku i ruch prawie w całości z USA? Jest sporo sieci reklamowych dla stron po angielsku np. AdBrite, ValueClick, ale czy da się jakoś rozliczyć z urzędem skarbowym, czy muszę teraz albo oszukiwać albo zamknąć strony (ruch razem 110k unikalnych dziennie, bez reklam nie mam z czego opłacić serwera)?

Dokładnie - najlepszym zabezpieczeniem jest dodanie w ustawieniach konta adresy domen, które mogą wyświetlać Twoje reklamy (jednocześnie widzisz wtedy w panelu, które witryny spoza tej listy wyświetlały Twoje reklamy w przeciągu ostatniego tygodnia)

kolego,

zainstaluj sobie wtyczke do firefoxa WOT pozniej phazeddl.com

zobaczysz możliwą przyczyne zachowania google co do Twojego sajta.

podam przykład, kategoria:

Niebezpieczna zawartość, wirusy masz 67 - nice.

ddlshark.com tutaj masz po 1 wiec roznice widac golym okiem.

cache.phazeddl.com praktycznie bez ocen, ale za to czerwony symbol przy bezpieczeństwie dzieci xD

ps: co do tego zabezpieczenia - sumy czterocyfrowe i nie masz? jestem w szoku.

co ciekawe ja mam dozwoloną tylko jedną domenę (powiedzmy aaaa.pl), a mimo to dostałem maila o "naruszenie zasad programu AdSense na stronach takich jak: bbbbb.pl", jak myślicie dostanę bana za tą zablokowaną domenę mimo, że nie była w dozwolonych witrynach? na domenie bbbbb.pl miałem reklamy, ale po jakimś czasie doszedłem do wniosku, że nie ma co ryzykować, więc nie dodałem jej do dozwolonych witryn.

A na witrynę bbb nie rejestrowałeś czasem konta? Jeśli Google wie, że to Twoja witryna, albo linkujesz stamtąd do aaa, to jak dla mnie lepiej stamtąd wywalić reklamy w ogóle...

ps: co do tego zabezpieczenia - sumy czterocyfrowe i nie masz? jestem w szoku.

Absolutnie nigdzie nie ma informacji, że Adsense można zainstalować nie korzystając z wbudowanego instalatora kopiując po prostu kod, czyli że używanie tej opcji jest właściwie obowiązkowe.

Adbrite na razie (ponad 15h) działa super, CPC to 70-80% tego co w Adsense, nie wiem jedynie czy nie będzie problemu z czekiem (możliwe, że będe musiał do innego miasta jechać) i z podatkiem.

Ale też jest to samo co w Google, kod można wkleić gdzie się chce i działa, wyświetla się na domenie .net i zlicza wyświetlenia chociaż wygenerowałem tylko dla .com, więc pewnie jakiś [ nierzetelny partner ] może tam też mi zbanować konto. Nawet jak na dysku mam plik .html to emituje reklamy pasujące do nazwy pliku, co umożliwia różne nadużycia.

A "pomoc" mailowa Adsense ogranicza się do wklejania szablonowego:

Dziękujemy za przesłanie dodatkowych informacji. Po dokładnym sprawdzeniu danych Państwa konta i zapoznaniu się z Państwa opinią, ponownie potwierdziliśmy, że konto stwarza zagrożenie dla reklamodawców AdWords. W związku z tym nie możemy ponownie aktywować Państwa konta. Dziękujemy za wyrozumiałość w tej sprawie.

przynajmniej 4 razy tak odpowiedzieli, bo tyle razy formularz odwołania wysłałem.

Google Adsense - największy scam w internecie. 600 kont takich jak moje zablokują i mają milion euro więcej.

Używanie słowa scam jest tu co najmniej nie na miejscu.

Czytałeś regulamin AdSense, zaakceptowałeś go przy rejestracji. Wiedziałeś więc, że Google rezerwuje sobie prawo do zakończenia współpracy z dowolnym wydawcą w dowolnym momencie, bez jakiejkolwiek przyczyny.

Mimo to zapisałeś się do programu, przecież na własne ryzyko...

Nie chciało Ci się zabezpieczyć konta, to teraz masz tego skutki.

Google jest firmą, która ma zarabiać pieniądze. Zarabiać pieniądze dla siebie, nie dla wydawców AdSense. Co naturalne, wynika z tego, że bardziej będą troszczyć się o reklamodawców, niż o reklamobiorców. Dlatego tak starają się dbać o to, by reklamodawcy nie czuli się okradani przez wydawców, którzy wstawiają swój kod byle gdzie, albo generują nieprawidłowe kliknięcia...

Czytałeś regulamin AdSense, zaakceptowałeś go przy rejestracji. Wiedziałeś więc, że Google rezerwuje sobie prawo do zakończenia współpracy z dowolnym wydawcą w dowolnym momencie, bez jakiejkolwiek przyczyny.

Tak, serwerownia, ISP, operator telekomunikacyjny też sobie rezerwuje takie prawo, a jednak skorzystanie z niego uznałbym za chamstwo.

Sprzedam laptopa, ale zastrzegam sobie prawo do przyjęcia pieniędzy i niewysłania go, uzasadniając to że np. 4 ostatnie cyfry twojego numeru konta bankowego są liczbą podzielną przez 17, co stwarza poważne zagrożenie dla mojego biznesu.

W dodatku jeżeli kupisz produkt A u mojej konkurencji, to ja ci nie sprzedam produktu B (https://www.forum.optymalizacja.com/index.p...howtopic=100014 - wyszukiwarka Google a płatne linki inne niż Adsense).

Nie chciało Ci się zabezpieczyć konta, to teraz masz tego skutki.

Elitarnej korporacji z gigantycznym kapitałem nie chciało się napisać, że nieużywanie tej opcji jest niebezpieczne, bo skrypt można zainstalować innymi metodami niż generując na stronie.

Google jest firmą, która ma zarabiać pieniądze.

No to na mnie nie zarobi, bo po tym co zrobili nie kupię np. ich telefonu, tylko HTC, bo równie dobrze mogą mi telefon wyłączyć. Jakbym coś chciał reklamować to też nie użyję Adwords tylko innego programu.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności