Skocz do zawartości

Czy są strony, których nie opłaca się w ogóle pozycjonować?

Rekomendowane odpowiedzi

Czy sama treść unikalna i pojawiające się regularnie wpisy wystarczą? I naturalne linki na innych serwisach, które prowadzą do forum? Na razie skupiam się na pozyskiwaniu użytkowników i sama zostawiam wpisy na forach, natomiast zastanawiam się kiedy i czy ruszyć z pozycjonowaniem.

Dzięki.

Pozyskiwanie użytkowników przez pozycjonowanie, to jest to...

Fora ogólnie dobrze się pozycjonuje, przynajmniej w teorii, ponieważ mają dużo unikatowej treści, która zazwyczaj jest spora, w porównaniu z przeciętnymi stronami.

Czy są strony, których nie opłaca się w ogóle pozycjonować?

Postaw się w miejscu internauty i pomyśl, czy chciałoby Ci się zapoznać z daną stroną?

Dobra, to jest ekstremum. Może niezbyt dokładnie zadałam pytanie. Czy można się obejść bez pozycjonowania (w sensie wydawania pieniędzy na pozycjonowanie np. korzystając z usług firmy pozycjonerskiej) skupiając się raczej (oraz kierując fundusze) na pozyskanie użytkowników - którzy, jeśli strona wypali - sami poniekąd będa stronę pozycjonować (linki, "liki" na facebooku, zapraszanie swoich znajomych etc.). Czy przychodzi potem taki punkt, którego bez profesjonalisty nie przeskoczę?

Pozyskiwanie użytkowników przez pozycjonowanie, to jest to...

Fora ogólnie dobrze się pozycjonuje, przynajmniej w teorii, ponieważ mają dużo unikatowej treści, która zazwyczaj jest spora, w porównaniu z przeciętnymi stronami.

Ok, ale czy robiąc to sama, szybko uderzę w mur? Kiedy bez "pomocy" już wyżej nie pójdzie?

ostatni słyszałem o stronce która zbierała z różnych portali społecznościowych opinie o popularnych osobach a może nie opinie a najczęściej pojawiające się słowa i okazało się to strzałem w dziesiątkę bez pozycjonowanie szybko rośnie popularność witryny

Czasami jak ma się super pomysł na stronkę to reszta robi się sama ;P

ostatni słyszałem o stronce która zbierała z różnych portali społecznościowych opinie o popularnych osobach a może nie opinie a najczęściej pojawiające się słowa i okazało się to strzałem w dziesiątkę bez pozycjonowanie szybko rośnie popularność witryny

Czasami jak ma się super pomysł na stronkę to reszta robi się sama ;P

Dzięki :-) Choć rozumiem, że w interesie większości osób na forum leży udowodnienie mi, że bez profesjonalnego pozycjonowania (zlecanego firmie) w internecie nie istniejesz ;-P Nawet takimi chwytami jak "nasze panie kochane to niech lepiej wracają do kuchni." i bynajmniej nie jest to przytyk do Ciebie.

Dlaczego zlecać firmie? Można samemu spróbować :(

Nie mam na to czasu za bardzo. I tak będę musiala kogoś wynając do promowania forum - ale na razie raczej skłaniam się ku zlecaniu wpisów na obcych stronach, zdobywaniu fanów na Facebooku, mailingu etc. niż np. na preclach albo katalogowaniu. Forum jak wiadomo musi mieć ruch i użytkowników, żeby coś z tego wyszło, jak jest puste, to nawet jeśli wychodzi na pierwszym miejscu, nikt tam i tak nic nie napisze. Tak przynajmniej sadzę. Ale być może, gdyby dołożyć jeszcze inne akcje, to przyrost bylby szybszy - chce się zatem dowiedzieć, czy jest to ekonomicznie uzasadnione.

W kwestii forum moim zdaniem jest to hardcore.

Forum bez SEO prędzej, czy później umrze śmiercią naturalną.

Spójrz na przykład na nasze forum PiO - znajdziesz aktywnego dziadka, masz u mnie browar ;)

EDIT:

Nie mam na myśli moderatorów.

Forum bez SEO

A jest to w ogóle możliwe? W sensie chyba każda strona jest choćby minimalnie z SEO, no chyba że jest kompletnie pusta. Forum ma już kilku użytkowników, którzy regularnie piszą - a zatem budujemy unikalną treść, poza tym promuję się na forach, czyli mam linki, sama od siebie też linkuję (to samo z facebookiem), na razie odpuściłam sobie precle i katalogi, coś pominęłam? (SWL w ogóle nie biorę pod uwagę, stale linki może, ale nie teraz).

Przy dobrym podlinkowaniu forum będziesz miała wejścia z tysięcy słów kluczowych tzw longtaile z wyszukiwarek które w sumie znacznie przekroczą wejścia bezpośrednie i wejścia na kilka głównych fraz związanych z tematyką forum.

U kobiety ważniejsze są oczy niż piersi - kobieta bez oczu wygląda gorzej.

Polecam montaż anten legionowo - najlepszy montaż i serwis anten.

A jest to w ogóle możliwe?

Nic nie pominęłaś.

Poza faktem, że łapiesz każdego wypowiadającego się w tym temacie za słowa, wszystko OK.

W skrócie, działaj.

Mogłabym akurat o Tobie powiedzieć to samo, ale jakie to ma znaczenie? Niestety nie jestem miła (tak mi kiedyś powiedzial mój już teraz były szef ;-)))), wiem, że bywam zbyt konkretna i upierdliwa w dociekaniu (stąd wrażenie, że łapię za słowa). Dzięki za pomoc. Pozdrawiam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności