Skocz do zawartości

Czy są strony, których nie opłaca się w ogóle pozycjonować?

Rekomendowane odpowiedzi

Przy dobrym podlinkowaniu forum będziesz miała wejścia z tysięcy słów kluczowych tzw longtaile z wyszukiwarek które w sumie znacznie przekroczą wejścia bezpośrednie i wejścia na kilka głównych fraz związanych z tematyką forum.

Na to liczę, już zresztą się zaczynają pojawiać wejścia z tego typu "dziwnych" fraz.

Zależy od tematyki i tego jaki efekt chcemy osiągnąć...

Tam gdzie jest duża konkurencja to wiadomo, ale w przypadku bardziej niszowych fora z klimatem rozkręcają się prawie same, trzeba tylko im troszkę pomóc :) -> TOP1 ;)

Zawsze warto dać coś użytkownikom, coś czego nie ma gdzie indziej - nie wiem jaka tematyka - ale mam na myśli porady, pliki, recenzje i zdjęcia produktów związanych z tematyką forum.

U kobiety ważniejsze są oczy niż piersi - kobieta bez oczu wygląda gorzej.

Polecam montaż anten legionowo - najlepszy montaż i serwis anten.

Zawsze warto dać coś użytkownikom, coś czego nie ma gdzie indziej - nie wiem jaka tematyka - ale mam na myśli porady, pliki, recenzje i zdjęcia produktów związanych z tematyką forum.

Tak właśnie robię - jeśli mi się to rozkręci i będzie mnie stać, chcę zaangażować eksperta - prawnika np., ktory będie odpowiadał na wybrane tematy. Póki co będą wzory umów do pobrania itp. Oczywiście tematyka też bywa obecna gdzie indziej, ale obejrzałam 3 pierwsze strony googla i konkurencja jest rozproszona albo to nie jest do końca to, co u mnie. Jestem więc dobrej myśli.

;) na początku próbuj bez rejestracji na forum

- daj nr. jakiś konkurs dla najaktywniejszych

- kup mailing

- kup banery na 3 msc x 5 kategorii *min. 10k dziennie unik na 1 z tych stron

- pozycjonowanie LONGTAIL tylko

- uploaderów czy pismaków, hmmm łatwo znaleźć jeśli się umie *(ZRÓB KONKURS NA STRONIE a w nim będą do wyboru admini poszczególnych działów czyli dla najaktywniejszych i najlepiej się sprawujących) konto admin *tylko uważąj kogo się wybiera

A) jeśli klient jest zainteresowany pozycjonowaniem na frazę, to musi się jemu to opłacać ewentualnie ma za dużo pieniędzy nie zbiednieje

:P jeśli płacą, to raczej się opłaca

C) jedynym nieopłacalnym interesem, w moim przypadku jest rozpowszechnianie hazardu internetowego w polsce i tak jest ich za dużo - dodatkowo strony z erotyką *(nie tylko darmową) - czerpią na małolatach tyle kasy ile tylko są w stanie..

Kit na ludność

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności