Skocz do zawartości

OmniADD nowa dodawarka do katalogów

Kojotek_OX

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 2,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Dzięki za zgłoszenie - sprawdzę dokładnie na czym może polegać problem i zabezpieczę lub usunę bug-a bo raczej to będzie jakiś bug z naszej strony

Pozycjonowanie Stron Nie dla Leszczy ;)

Problem z powielaniem wpisów - myślę że został rozwiązany :)

Problem obecnie można samodzielnie rozwiązać. Jeśli wasz serwer pozwala na wykonywanie skryptów php np 180s crona trzeba ustawić */3 - czyli wywoływanie raz na 3 minuty. Jeśli ustawicie wykonywanie crona co 1 minutę * w takiej sytuacji w starszych katalogach wpisy się powielą. Zabezpieczyliśmy już ten "bug"

Planujemy to wprowadzić w najbliższej aktualizacji - nie wiem czy auto update się załapie ale info o nowej wersji będzie

Obecnie testujemy easy-dir i planujemy wprowadzić resztę katalogów dostępnych na rynku i tutaj już nie będzie aktualizacji bazy (nie powiem na razie jak to rozwiążemy ale skrypty po stronie użytkownika nie stracą na wydajności dodawania)

Ale to chyba nie problem dodać pingowanie?

Ale rozumiem ,że chodzi o to, żeby klienci kupując dodawarke byli zmuszeni zakupić OmniPing, jeśli chcą automatycznego pingowania? Bo w argument:

(powód jest prosty nie będziemy szli w kierunku rozbudowanego molocha)

nie chce mi się wierzyć.

Agencja SEO z Katowic Intoseo - Pozycjonowanie Katowice
Wynajem myjek przemysłowych i warsztatowych - www.myjki360.pl

Dywaniki samochodowe https://topdywaniki.pl/

Dodawarka fajna, dobrze, że zostanie rozbudowana o nowe katalogi bo webmini z moich testów wynika, że moc mają żenująco słabą niestety, z prostymi frazami regionalnymi sobie nie radzi. Teraz testuje na domenie do której nie prowadził wcześniej żaden link zobaczymy ile linków zdobędzie. Ktoś przeprowadzał podobny test?

@mmr88 ja nikogo nie zmuszam do kupowania kolejnych produktów Omni gdyż OmniPING jest w wersji darmowej z pełną funkcjonalnością dożywotnio jedynie ma ograniczenie do ilości adresów jakie mogą być pingowane naraz (do 300 lub 3 kategorii)

Pingowania nie będzie w dodawarce bo jest to technicznie nie możliwe do wykonania przy naszych założeniach jakie planujemy realizować (szybkość) - tu matematyka jest prosta niestety. Jeszcze raz powtarzam dodawarka ma być dodawarką szybką i bardzo skuteczną a nie automatem który robi wszystko czyli nic nie robi :) , będzie ostro przeciąża serwer lub/i będzie wolna jak diabli

Kojotek, przecież możesz dodać pingowanie a kto nie będzie chciał go uzywać to nie będzie. Niektórzy cenią sobie szybkość a niektórzy wszechstronność i kompleksowość. Przecież hosting nie jest taki drogi żeby przerzucić sie na coś wydajniejszego. Mam publikera na współdzielonym, tanim hoście i nic złego się nie dzieje.

Ja bym ci proponował jednak napisanie konkretnego narzędzia i zwiększyć ewentualnie cenę softu. Klientów znajdziesz.

O klientów się nie martwię ale tak jak mówiłem wcześniej matematyka jest jedna i pingowanie się nie zmieści w tym sofcie (teraz jest 1 katalog to prawda i jest miejsce ale na dniach będą już 2 i potem kolejny i kolejny aż dojdziemy do 10 katalogów - skryptów)

Nie widzę potrzeby dodawać czegoś co będzie zwalniało pracę oprogramowania wraz z jego rozwojem oraz dodatkowo nie spełni swojej funkcjonalności należycie

Przykład:

kataloguję z parametrem 0 stronę do łącznej ilości 15 000 katalogów (tyle planujemy obsługiwać przy skuteczności min 95%) i dodawaniu ok. 100 - 120 wpisów na minutę daje nam to 120 lokalizacji do odpingowania na minutę czyli nie realne do wykonania dla PHP szczególnie że jak mamy na liście tylko 5 serwerów to już mamy dodatkowe 600 połączeń co minutę! Owszem dedyk to pociągnie - czemu nie ale dzielony serwer nie ma szansy i nie zapominajmy o połączeniach do katalogów z dodawaniem wpisów. Nie będę dodawał czegoś co nie będzie działać w wersji finalnej produktu

Jeśli dążysz by dodawarka była skuteczna, pingowanie jest po drodze

nie rozumiemy Twego oporu; ewentualnie pozostaw wybór klientowi

webmini z moich testów wynika, że moc mają żenująco słabą

wczoraj przeglądałem raport z dodanych wpisów do webmini - trwoga

siła tego czegoś podług szumu marketingowego na PIO mnie zaskoczyła :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności