Skocz do zawartości

OmniADD nowa dodawarka do katalogów

Kojotek_OX

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 2,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Przepraszam wszystkich za zwłokę, przyczyny takowej są niezależne odemnie... postaram się jak najszybciej wszystkim odpowiedzieć i pomóc... Proszę o cierpliwość.

Więc czekam na odpowiedź.....

WP. Omnia nie dodaje mi nowych WP. Maile są odbierane i kasowane przez system ale nie pobiera loginów i haseł. Jak ręcznie odpalam plik z crona mam:

OK /register/wrongcat2/maillogin/pauza

W szczegółach:

Oczekujących na rejestrację: 2574

Oczekujących na e-maila: 2544

Wyłączona rejestracja: 36 [Ponów próbę] [Lista]

Inny błąd rejestracji: 79 [Ponów próbę] [Lista]

Pomyślnie zarejestrowano: 0 [Lista]

===================

Pisałem też na email i gg dla ścisłości.

Mam problem z dodawaniem do WP. Omnia nie dodaje mi nowych WP. Maile są odbierane i kasowane przez system ale nie pobiera loginów i haseł. Jak ręcznie odpalam plik z crona mam:

OK /register/wrongcat2/maillogin/pauza

Napiszę ogólnie do wszystkich czytających wątek - w takim wypadku (komunikat 'wrongcat2' przy ręcznym wywołaniu crona) proszę sprawdzać czy przypadkiem nie jest pusty folder cookies i czy odpowiednio ustawione są prawa dostępu do niego, tak aby skrypt mógł zakładać w nim pliki. Więcej szczegółów odnośnie tej konkretnej instalacji podaliśmy już przez support.

Mam pytanie

Czy można w omniAdd'erze zaimplementować przycisk, dzięki któremu usunę błędy ze wszystkich projektów na raz ? Lub chociaż, 1 klik w każdym projekcie z osobna, żeby usuwał błędy. Kilka godzin w tygodniu ślęczę nad tym i tylko klikam usuń błędy. Trochę mi szkoda czasu na to przyznam. Działam na kilku licencjach omni, więc to dla mnie ważne.

Dodamy, jeszcze nie wiem gdzie dokładnie go "wciśniemy", ale będzie.

Mam pytanie, nie mogę sobie przypomnieć czy ktoś już o tym pisał.

Mam taką sytuacje. Jeśli skończę dodawanie do wordpress do 40 dla danej strony i usunę ją z "Moje strony". Następnie po jakimś czasie stwierdzę, że chcę ponownie ją dodawać do wordpress i moje pytanie: Czy zacznie dodawać tą stronę od nowa do wordpress czy od momentu gdzie skończyło się dodawać ?

Zacznie się dodawanie od nowa. Usunięcie pozycji jest równoznaczne ze skasowaniem z bazy również wyników dodawania.

Przydałby się chociaż przycisk "ukryj" dany projekt. Jakby miało się dużo projektów, to zamiast usuwać, można wziąć ukryj i wrócić w razie potrzeby.

Myśleliśmy raczej o wpisywanym polu do filtrowania tak jak to jest w zakładce harmonogram... ale w sumie nam to niewielka różnica może być i ukrywanie - zależy jak użytkownikom będzie wygodniej, chętnie posłuchamy opinii. Ukrywanie wydaje mi się trochę mało praktyczne. Teoretycznie brzmi okej a w rzeczywistości to co chwila zachodzi potrzeba sprawdzenia czegoś w jakimś archiwalnym projekcie i co chwila i tak by trzeba było te ukryte pozycje przywracać. Ukryte byłyby też 'kolorowe' oznaczenie katalogów.

W nowym projekcie ustawiłem dodanie do każdego katalogu 1 wpisu dziennie, ale dodawarka dodaje zdecydowanie więcej.

Jak to zablokować żeby przestrzegała moich ustawień ?

Dodawarka przestrzega ustawień ALE:

Jeśli w ustawieniach wybrano tryb 'dokładny' limitem może być liczba 5 i jej wielokrotności.

Jeśli w ustawieniach wybrano tryb 'szybki' limitem może być liczba 10 i jej wielokrotności.

Czyli prościej mówiąc - najmniejsza liczba dodań na dobę jaka jest możliwa to 5 lub 10 w zależności od wybranego w ustawieniach trybu.

I jeszcze odnośnie zgłoszeń dotyczących skuteczności oraz niedziałających niektórych katalogów z listy omnipress - w nadchodzącym tygodniu przeprowadzimy gruntowną filtrację bazy - znikną z niej wszystkie padnięte katalogi, katalogi działające ale wywołujące błędy w dodawaniu itp. Jeśli pod jakimś adresem był przykładowo easydir a właściciel go usunął i zainstalował w tym samym miejscu np. webmini - takie linki również zostaną przerzucone do odpowiedniej kategorii. Będzie też dodanych kilka nowych, świeżych katalogów do każdej z list.

---> OmniADD <---

mialbym kilka ogolnych sugesti odnosnie usprawnien

1) czy w liscie stron nie daloby rady przy wyswietlaniu pominac https://

jest to zbedne a nieraz zabiera miejsce w polu powodujac rozjechanie sie nazwy domeny na 2 wiersze, co przy centrowaniu bije po oczach.

2) czy nie daloby sie rejestracji do precli rozbic na 2 odrebne crony? - jeden od rejestracji drugi od sprawdzania maili? odbieranie maili nie jest potrzebne co minute, natomiast wielokrotne wywolywanie rejestracji z laczeniem do skrzynki moze blokowac skrzynke gdy korzysta sie z publicznych skrzynek mailowych. rozbicie tych cronow mocno zwiekszyloby szybkosc ponownej rejestracji w preclach

JA: Miał Pan już nie pisać - tak trudno to zrozumieć, nie życzę sobie już od Pana maili

KLIENT: to po co Pan odpisuje? lubi Pan miec pewnie ostatnie zdanie ..ja również

Jak już tak piszemy co trzeba dodać, to przypomina mi się, że Kojotek swego czasu wspominał, że planowana jest rozbudowa OmniAdd o lepsze narzędzie czy moduł do sprawdzania i rejestrowania dodanych wpisów. Czy dalej jest to w planach? Przydałoby się coś lepszego niż teraz, bo w tej chwili nie ma szans na wspomaganie części wpisów, bo po prostu nic o nich nie wiadomo.

A propos - a Kojotek się odezwie czy też przeszedł już na emeryturę? ;)

1) czy w liscie stron nie daloby rady przy wyswietlaniu pominac https://

jest to zbedne a nieraz zabiera miejsce w polu powodujac rozjechanie sie nazwy domeny na 2 wiersze, co przy centrowaniu bije po oczach

Można, ale nie wiem czy to aż tak istotne... poza tym jeśli adres jest długi to zazwyczaj usunięcie https:// i tak nie zbije linka w jeden wiersz.

2) czy nie daloby sie rejestracji do precli rozbic na 2 odrebne crony? - jeden od rejestracji drugi od sprawdzania maili? odbieranie maili nie jest potrzebne co minute, natomiast wielokrotne wywolywanie rejestracji z laczeniem do skrzynki moze blokowac skrzynke gdy korzysta sie z publicznych skrzynek mailowych. rozbicie tych cronow mocno zwiekszyloby szybkosc ponownej rejestracji w preclach

Tutaj należy się najpierw drobne wyjaśnienie. OmniADD wie na ile maili jeszcze oczekuje, bo wie ile dokonano prób rejestracji. I łączy się ze skrzynką tylko wtedy, gdy oczekuje na jakiegoś e-maila. Jeśli liczba katalogów oczekujących na e-mail jest równa 0, połączenie ze skrzynką email nie jest nawiązywane. Rozbijać crona na dwa raczej nie będziemy, ale prędkość rejestracji spróbujemy jeszcze podnieść.

Jak już tak piszemy co trzeba dodać, to przypomina mi się, że Kojotek swego czasu wspominał, że planowana jest rozbudowa OmniAdd o lepsze narzędzie czy moduł do sprawdzania i rejestrowania dodanych wpisów. Czy dalej jest to w planach? Przydałoby się coś lepszego niż teraz, bo w tej chwili nie ma szans na wspomaganie części wpisów, bo po prostu nic o nich nie wiadomo.

A dokładniej? Jeśli o tym samym myślimy, to już jest to wprowadzone, odpowiada za to cron_link.php

---> OmniADD <---

OmniADD wie na ile maili jeszcze oczekuje, bo wie ile dokonano prób rejestracji. I łączy się ze skrzynką tylko wtedy, gdy oczekuje na jakiegoś e-maila. Jeśli liczba katalogów oczekujących na e-mail jest równa 0, połączenie ze skrzynką email nie jest nawiązywane. Rozbijać crona na dwa raczej nie będziemy, ale prędkość rejestracji spróbujemy jeszcze podnieść.

problem w tym ze zwiekszajac ilosc rejestracji w jednostce czasu zawsze bedzie na cos oczekiwal ;)

sprawdzalem metarefreshem wywolywanie crona co 15 sec to szybko mi blokowalo dostep do skrzynek, dlatego myslalem o rozbicu rejestracji na 2 czesci, rejestracje mozna wywolywac czesciej, natomiast laczenie z publiczna skrzynka co 15 sek szybko staje sie niewykonalne

JA: Miał Pan już nie pisać - tak trudno to zrozumieć, nie życzę sobie już od Pana maili

KLIENT: to po co Pan odpisuje? lubi Pan miec pewnie ostatnie zdanie ..ja również

A dokładniej? Jeśli o tym samym myślimy, to już jest to wprowadzone, odpowiada za to cron_link.php

Chyba mniej więcej o to. Nie pamiętam i nie chce mi się szukać tego postu, ale miałem jakieś naiwne nadzieje, że coś bardziej lepszego niż to co obecnie. A o cron_link.php wiem doskonale, bo inaczej to by w ogóle byłoby to kant o rozbić.

I ciekawe, że odpowiedzi na drugie pytanie, znaczy się o Kojotka, brak? ;) To nie tylko tak z ciekawości, ale wszelkie moje ustalenia co do zakupów z nim (jak sądzę) robiłem, więc nie jest to dla mnie takie bez znaczenia.

@kaiba

Aktualizacja również w nadchodzącym tygodniu pojawić się powinna, musimy zebrać "do kupy" jeszcze kilka nowych propozycji od userów, było tego naprawdę sporo, zadecydować co wprowadzamy a co nie. Będzie też kilka mniejszych poprawek no i myślę, że przyspieszymy (przynajmniej 2-krotnie) rejestrację w WP.

Wiadomo, że mamy okres przedświąteczny, więc różnie to bywa, dodatkowo Kojotek urlopowany, ale myślę, że mimo wszystko się wyrobimy.

---> OmniADD <---

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności