Skocz do zawartości

OmniADD nowa dodawarka do katalogów

Kojotek_OX

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 2,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

@Arni - jak już mówiłem wcześniej www.omniping.pl i można pobrać całkowicie za darmo narzędzie do pingowania i pingować swoje listy więc nie rozumiem w czym problem.

Statystyki obecne:

easydir 849 - 15 wpisów na minutę

webmini 5376 - 30 wpisów na minutę

Aktywnych: 4694

Zbanowanych: 682

Wszystkich: 5376

PS: easydir będzie dostępny dopiero po aktualizacji która powinna być dostępna najdalej w piątek. Kolejny katalog na tapecie to otwarty.mini v1 + v2 + mod

Pozycjonowanie Stron Nie dla Leszczy ;)

Wszystko zależy od katalogu, a nie od dodawarki. Dodawaj również linki w treści wtedy będzie miał albo linka w tytule a jak nie to w treści

Agencja SEO z Katowic Intoseo - Pozycjonowanie Katowice
Wynajem myjek przemysłowych i warsztatowych - www.myjki360.pl

Dywaniki samochodowe https://topdywaniki.pl/

Moim zdaniem dodawanie wbudoawanego pingera jest nie potrzebne, lepiej kupic scapeboxa za kilka $ i leciec na 200-300 watkach pingera.

Co do tytulu - to zalezy od katalogu mialem ten sam problem Kojotek pokazal mi nawet ze jesli recznie dodamy to tytul i tak nie jest linkiem. Wiec to nie wina softu a ustawien webmini.

Jak już reszta osób powiedziała pojawienie się linka zależy tylko od katalogu dlatego najlepiej (obowiązkowo) jest dodawać 1 linka w treści. Są katalogi które oleją takiego linka, tak samo jak linka w tytule ale niestety tu już wiele nie jestem wstanie zrobić :)

W dniu dzisiejszym wstrzymaliśmy możliwość aktualizacji bazy danych ponieważ wersja v2 dodawarki przeszłą w status RC2 i na dniach spodziewana jest aktualizacja (v2 już posiada inną budowę bazy)

U mnie z kolei każdy wpis dodaje do katalogów jak artykuł. Dla testu wybrałem jeden katalog, stronę dodałem ręcznie i stronka pojawiła się jako normalny wpis z linkiem w tytule a nie jako artykuł. Z tego co zauważyłem to w każdym webmini jest wybór czy strona ma być dodana z linkiem w tytule jako wpis czy z linkiem w treści jako artykuł.

Warto by popracować nad skutecznością, dodawarka dodaje tylko jako artykuły stąd też tak słaba moc. W dodawarce Xanna jest wybór pomiędzy wpisami, a artykułami dlatego też jego dodawarka ma większą moc, wpisy są umieszczanie na głównej stronie stąd też robot wyszukiwarki częściej trafia na te wpisy co przekłada się na zaindeskowanie ich i znaczne zwiększenie mocy. W obecnym formacie dodawarka niestety nic nie daje, a szkoda bo wystarczy żeby dodawało jako wpisy wtedy to narzędzie będzie dawało jakieś efekty.

Twierdzicie że lepszy jest link z tytułu niż link z treści ?

Jak widać są problemy w obsłudze oprogramowania dlatego w nowej wersji jest już FAQ żeby uniknąć takich problemów. Jak już życie nie raz pokazało ponad 90% problemów to nie wina programu ale użytkownika który źle korzysta z danego softu.

A dla was podpowiedź:

Linka zawsze umieszczamy dodatkowo w opisie i po kłopocie

PS:

Podczas instalacji jest podany nr GG i jeśli się ma kłopoty ze zrozumieniem działania programu można zawsze napisać i uzyskać odpowiedź. Większość osób tak robi i nie ma problemów ze skutecznością dodawanych wpisów i linków (owszem są katalogi gdzie link nigdy się nie pojawi - tak są zmodyfikowane). Tak jak mówię jest FAQ już stworzone na podstawie pytań użytkowników więc w przyszłości już powinniśmy wyeliminować ten problem.

# W jaki sposób umieścić link w treści opisu?

Link umieszczamy standardowym znacznikiem 'a' języka HTML który ma następującą składnię: <a href="https://adres_twojej_strony.pl">tekst odnośnika</a> Link będzie umieszczony tylko w tych katalogach które udostępniają taką możliwość. W przypadku innych katalogów link zostanie "obcięty", pozostanie jedynie sam tekst odnośnika.

Twierdzę, że lepszy jest wpis od artykułu poparte to jest testami, które przeprowadzam. W artykułach jest link w opisach, więc nie wiem o co Ci chodzi. Póki co moc tego narzędzia jest zerowa, ja daję tylko sugestie, że warto dodać możliwość dodawania jako wpisów bo to by dało jakąś moc.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności