Skocz do zawartości

OmniADD nowa dodawarka do katalogów

Kojotek_OX

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, widzę że ostatnio sporo osób narzeka na omniAdd, ja go dodałem już do koszyka, zastanawiam się jednak czy nie wycofać zamówienia i nie zakupić publikera.

Stron mam z 5 ale ta liczba bedzie się stale powiększać.

Niektóre strony czysty html niektóre html no i forum. - To pewnie tutaj nie ma znaczenia.

Pozdrawiam i czekam na rade.

• Odpowiedzi 2,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Ja nie widzę by tego narzekania było więcej niż zwykle. Widać narzekania, bo nasza mentalnośc nie pozwala nam wejśc i napisać: super soft, smiga aż miło... Lepiej napisać, WP mam na poziomie 20%, co jest qwa? A co jest wiadomo... Sam tak mam ... Jedyny minus obecnie to znikniecie Kojotka, ale jak widac chłopaki i bez neigo dają radę ;)

Co to za strony to niema najmniejszego znaczenia, mogą być i pliczki index.php z kodem

<? exit; ?>

5 stron? Jedź na ręcznym... A jak już nie wyrabiasz :x, to nie ma wiekszego znaczenia co kupisz, jeden jest szybki, drugi bardziej rozbudowany... Oba robia swoje :P

- Reklama -

Podatki we Wrocławiu: biuro podatkowe wrocław

Miejscówa do parkowania przy Okęciu: parking okęcie

Nie popełniaj tego samego błędu co ja :P, przez miesiąc zastanawiałem się co wybrać (stracony miesiąc), w końcu kupiłem omniada i używam aż od wczoraj :)

interfece intuicyjny, support szybki i ma cierpliwość nawet do takich lamerów jak ja ;)

---------------------------------
https://jakas_firma

Ja nie widzę by tego narzekania było więcej niż zwykle. Widać narzekania, bo nasza mentalnośc nie pozwala nam wejśc i napisać: super soft, smiga aż miło...

Sorki za trochę offtopic, ale nie trawię tekstów typu - nasza menatalność... G prawda, to nie tylko nasza/ Może być oczywiście po amerykańsku i mówić zawsze, że jest ok albo great, ale to zwykle nie jest prawdą. A co do meritum, to narzekania będą, bo niektórzy mają problemy naprawdę i nieważne czy z własnej winy czy z racji niedoskonałości softu.

A krytykować zawsze można, bo nie ma nic idealnego. I warto trochę marudzić, by twórcy softu go udoskonalali.

Osobiścię tak w OmniAdd, jak i Publikerze widzę zalety i widzę wady, często dość istotne. Jeśli więc ktoś się wstrzymuje przez zakupem OmniAdd, bo poczytał ten wątek, to niech poczyta również i inne :), to się przekona, że każdy ma swoje wady.

Krytykujmy więc dla wspólnego dobra, byle było to merytoryczne i uzasadnione, a nie wypływające z lenistwa i niechlujstwa.

Witam, no to się zdecydowałem zakupie na początek omniADD, wie ktoś czy akceptują płatności moneybookers ? Na ich stronie nie widzę.

No i proszę o kontakt e-mail bezpośredni do supportu ponieważ przez formularz wywala mi jakiś błąd.

Pozdrawiam i czekam na odpowiedź.

Sorki za trochę offtopic, ale nie trawię tekstów typu - nasza menatalność... G prawda, to nie tylko nasza...
To nie skupiaj się na trawieniu, a na samym czytaniu. Nigdzie nie napisałem, że nasza to znaczy Polaków i nigdzie, że narzekanie jest to tylko Polaków domena...

- Reklama -

Podatki we Wrocławiu: biuro podatkowe wrocław

Miejscówa do parkowania przy Okęciu: parking okęcie

a wracajac do tematu narzedzia...

czy inne osoby po wybraniu ponownej rejestracji w preclach rowniez traca mozliwosc eksportu starych publikacji?

JA: Miał Pan już nie pisać - tak trudno to zrozumieć, nie życzę sobie już od Pana maili

KLIENT: to po co Pan odpisuje? lubi Pan miec pewnie ostatnie zdanie ..ja również

Pozostaje teraz problem - co zrobić z takimi które na 4 próby (w odstępach 24 godziny) działały 2 razy, a 2 razy zwracały 404/forbidden/timeout (głównie właśnie waw.pl)? :D Z punktu widzenia mojego - programisty - jest to obojętne, mogę je skasować, mogę je zostawić :) A z punktu widzenia usera? Zostawię, będzie lament, że słaba skuteczność, skasuję, że mało precli :) Jest tego ze 2000. Pomysły? :)One są zaindeksowane w G.
Zostawić, bo przecież jak ktoś nie chce to w opcjach może ustawić pomijanie waw:)

No właśnie :) Ty o tym wiesz, ja o tym wiem, ale...:

Witam, widzę że ostatnio sporo osób narzeka na omniAdd, ja go dodałem już do koszyka, zastanawiam się jednak czy nie wycofać zamówienia [...]

Nie wszyscy wiedzą :) Oczywiście ja krytyki nikomu nie zabraniam, wręcz przeciwnie, bardzo ją sobie cenimy, ale mimo wszystko trochę krzywdzące są głosy z różnych stron, jakoby OmniADD miała słabą skuteczność dla WP. Jest też co tydzień przynajmniej jedno zgłoszenie dotyczące słabej skuteczności WP i przyznam szczerze, że to już się robi męczące :) Zastanawiam się, czy nie zrobić aby domyślnie każda kopia OmniADD miała aktywną opcję pomijania waw.pl i ewentualnie tylko ktoś świadom tego co robi by ją wyłączał. No ale zostawmy to póki co.

Na dziś ode mnie dwa dość ważne ogłoszenia parafialne, na podstawie najczęstszych zgłoszeń z supportu:

1. Jeśli ktoś ma relatywnie słabą jego zdaniem skuteczność usługi OmniProxy - proszę skontaktować się z admnistratorem serwera czy nie są przypadkiem poblokowane różne zakresy portów. Serwery z OmniProxy działają na portach przeróżnych, samo odblokowanie 3128,80,8080 jak to przeważnie jest robione w przypadku proxy to za mało.

2. Zauważyliśmy u użytkowników tendencję do włączania tylko wybranych cronów i pozostawiania części z nich wyłączonych. Uwaga - tu kryje się pewna pułapka. Poszczególne pliki wykonują często więcej zadań niż sugeruje to ich nazwa, doradzam więc ostrożność - jeśli ktoś nie jest pewien który cron jakie czynności wykonuje, niech ustawi wszystkie. Przykładowo - ktoś kto nie korzysta z publicznej listy WP wyłączy cron_reg.php bo uważa, że nie potrzebuje rejestracji. I tu mamy haczyk - jeśli będzie korzystał z prywatnych WP to cron_reg.php i tak musi być uruchomiony, bo poza rejestrowaniem publicznych WP odpowiada on też za logowanie w prywatnych WP. Proszę mieć to na uwadze.

---> OmniADD <---

Witam, koło godziny 23:00 złożyłem zamówienie i dokonałem płatności przez dotpay ( moneybookers ) .

Już o 01:41 dostałem odpowiedź ze szczegółami licencji.

Jak widać support póki co sprawny ;)

Kupiłem odrazu hosting ECONOMY z godaddy https://www.godaddy.com/Hosting/web-hosting3.aspx?ci=8971

Wystarczy mi ten serwer ? Mam z 7 projektów.

No tak zrobię, ale to dopiero prawdopodobnie jutro, zanim serwer wraz z bazą będzie gotowy.

BTW polecam hosting na godaddy.com, jestem w tej firmie od kilku miesięcy, z usługi w każdym momencie można zrezygnować i wracają pieniądze.

No i ceny atrakcyjne.

• 10 GB Space | Unlimited Bandwidth

• 100 Email Accounts2

• 10 MySQL Databases (1 GB each)

• FREE Ad Credits:

Google® and MySpace®†

Taki pakiet 3.86€ za miesiąc. Jeżeli kupuje się na 36miesięcy zniżka 40%

Edit : Panowie mój zakupiony serwer ma PHP w wersji 5.0

Wymaganie OmniADD to wersja 5.2 .

Co teraz?

Edit 2 : Serwery godaddy jednak nie nadają się do OmniADD. Post do usunięcia.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności