Skocz do zawartości

OmniADD nowa dodawarka do katalogów

Kojotek_OX

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 2,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
BTW plik crona naprawdę mocno przeciążał serwer. Ja miałem kilkanaście wywołan w ciągu sekundy , 4 dni i mi brakło transferu a mam go 10gb/mc .

wywolujesz crona kilkanascie razy na sekunde?

JA: Miał Pan już nie pisać - tak trudno to zrozumieć, nie życzę sobie już od Pana maili

KLIENT: to po co Pan odpisuje? lubi Pan miec pewnie ostatnie zdanie ..ja również

wywolujesz crona kilkanascie razy na sekunde?

Może prędzej tak się objawiał błąd w wersji 4.0.0 - rejestracja WP (cron_reg.php) poprawka dla występującego niekiedy zbędnego zapętlenia wywoływania crona

M

Pozycjonowanie lokalne, Wymiana linków tematycznych, Tematyczne artykuły sponsorowane.  >>>>> Informacje na stronie :  Tani hosting

Kilka podstron temu napisałem:

A z jakiej okazji te wygasania? Bo tak się zastanawiam co z dotychczasowymi projektami, jak sobie Omni (z jakiegokolwiek powodu) odpuści projekt? Zakodowano jakąś "datę ważności" w tych plikach czy jak? Jeśli tak, to czemu użytkownicy nie byli o tym informowani przed zakupem?

U mnie problem się nie pojawił, wszystko działa, ale trochę nie tego jest to, co czytam.

Skoro w międzyczasie pojawił się na forum support, to może się wypowie w tej kwestii? Myślę, że spora część klientów chciałaby wiedzieć, czy im nie grozi zablokowanie się programu (choćby w sytuacji, gdy z jakiegoś powodu będą woleli pozostać przy danej wersji bez aktualizacji).

EDIT: literówka

Darmowe programy
Potrzebujesz tekstów w krótkim czasie? Sprawdź tutaj.

czy im nie grozi zablokowanie się programu

Chora ta polityka blokowania programu jak wyjdzie aktualizacja. Chyba, że zostanie wprowadzona jakaś NORMALNA forma wykonywania tego. Nie poprzez uciążliwe kasowanie starych plików, nadawanie nowym chmodów itp itd, tylko jak w każdym normalnym sofcie - klawisz update i już.

M

Pozycjonowanie lokalne, Wymiana linków tematycznych, Tematyczne artykuły sponsorowane.  >>>>> Informacje na stronie :  Tani hosting

Nie wie czy dobrze pamietam (a z tym róznie bywa), ale Kojotek swego czasu pisał, że nie będzie konieczności wykonywania aktualizacji, program i bez tego miał działać jak działał, oczywiście nie będzie nowych opcji, poprawionych błedów itd, ale sam program miał działać... To jak to w końcu jest?

- Reklama -

Podatki we Wrocławiu: biuro podatkowe wrocław

Miejscówa do parkowania przy Okęciu: parking okęcie

automatyczna aktualizacje tez obiecali zrobić,

Jak mam dużo projektów to przy każdej aktualizacji boje się ze coś będzie schrzanione i td, trocha bez sensu cala ta zabawa w robieniu kopji zapasowej, wgrywaniu w binarny jak na narzędzie o kwocie wiele powyżej 100$ i td.

Dobrym przykładem może być to Scrapebox, 57$ ale z normalnym systemem aktualizowania i nie blokowania wersji poprzedniej, nu i z suportem jakiej jakości każdy wie .

Musicie trocha sie zmobilizować bo za 4 dni Sylwin obiecuje wersje swojej dodawarki pod Cron za 200 PLN z podlinkowaniem,pingowanie, (te same skrypty) i innymi przydatnymi funkcjami.

Mój post służę nie dla "dowaleniu' wam, a dla mobilizacji, bo konkurencja nie śpi, a wy zaczynacie spoczywać laurach.

Coś w tym jest, od czasu "zniknięcia" kojotka system zaczął się trochę sypać i oby nie padł całkiem (z hostingu uciekłem gdzie pieprz rośnie) - szumnie wejście omnipress i lipa, porzucone, nie chce się to to indeksować... oby się nie okazało, że pewnego dnia się ludzie nie obudzą i zostaną z niedziałającymi omniadd :) (bo chyba uzależnione to jest od serwera sprawdzającego licencję (?) ) - dlatego bym prosił aby się od takich wypadków uniezależnić + możliwość dodawania do swojej prywatnej list precli wordpress, do których program również się będzie z automatu rejestrował (bo chyba tego nie ma, choć nie sprawdzałem dokładnie)

Pierwszy raz mam taką sytuację. Zrobiłem update do 4.0.1. Wykonuję install.php i akceptuje warunki (zawsze po tym było już ok i uruchamiał się panel główny). Teraz wyświetla mi jeszcze stronę "W celu weryfikacji poprawności licencji wypełnij poniższy formularz." Wpisuje dane i sruu - błąd.

Ktoś się z tym spotkał?

nie pierwszy raz, przez ostatnich 1 czy 2 update był spokój aż do wczoraj... kilka razy wpisywałem dane zanim załapało,

ja się bardzo staram nie denerwować ale produkty pana K. mają taką specyfikę wnerwiania ludzi jak z powyższym czy np. treścią licencji w omnimaxie - w licencji uzurpuje sobie prawo do weryfikowania poprawności używania wewn. SWL do właściwych celów, które ten pan sam określa - nie wolno spamować, vigra, niewłaściwe strony... co komu do tego co robię ze swoim wykupionym prywatnym swlem, takie zapisy dają mu prawo wyłączenia autoryzacji softu każdemu kto kupił, no bo który pozycjoner nie spamuje, zresztą sama definicja spamu nie jest oczywista, jednak jej interpretacja pozostaje w gestii pana K. więc dyskusji nie będzie, a poczytać o opinii piowców w temacie licencji można w zapomnianym już wątku o omnimaxie

Wyłączanie się skryptów bo minął jakiś ukryty okres ważności możemy poczytać we wątku omnipinga, wymuszaniem aktualizacji czytamy w postach klientów w niniejszym wątku

Taka jest polityka firmy, kupując soft najpierw wyrażamy na nią zgodę, także z pokorą to przyjmuję i z lękiem wyczekuję kolejnej aktualizacji, zawczasu przygotowując dane autoryzacyjne

Nie wie czy dobrze pamietam (a z tym róznie bywa), ale Kojotek swego czasu pisał, że nie będzie konieczności wykonywania aktualizacji, program i bez tego miał działać jak działał, oczywiście nie będzie nowych opcji, poprawionych błedów itd, ale sam program miał działać... To jak to w końcu jest?

I nie ma konieczności aktualizacji. Jedna z wersji - nie wiem dokładnie która ale pewnie 3.9.9 - została omyłkowo zakodowana z zaszytą datą przedawnienia. Tak, nasza wina, to się nie powinno zdarzyć, ale to tylko pomyłka a nie jakiś Bóg wie jaki zabieg zmuszający do aktualizacji. Za daleko się doszukujecie i doklejacie dziwną filozofię do sprawy. Są osoby używające jeszcze v2, dziś widziałem też 3.5 i wszystko normalnie działa i będzie działało.

Do żadnych aktualizacji nigdy nie zmuszaliśmy bo tak naprawdę nie mamy w tym żadnego interesu. Jeśli jest potrzeba - mogę nawet zrobić stronę z archiwum wszystkich wersji do pobrania - jeśli naprawdę komuś to jest potrzebne :)

Pierwszy raz mam taką sytuację. Zrobiłem update do 4.0.1. Wykonuję install.php i akceptuje warunki (zawsze po tym było już ok i uruchamiał się panel główny). Teraz wyświetla mi jeszcze stronę "W celu weryfikacji poprawności licencji wypełnij poniższy formularz." Wpisuje dane i sruu - błąd.

Ktoś się z tym spotkał?

F5, F5, F5, w końcu pójdzie ;) Niestety, wina padów OmniHosta z którym łączy się na chwilę instalator. Przeniesiemy to lada dzień na nasz mirror, tak samo jak przenieśliśmy już sprawdzanie licencji przy logowaniu.

nie pierwszy raz, przez ostatnich 1 czy 2 update był spokój aż do wczoraj... kilka razy wpisywałem dane zanim załapało,

[...]

Taka jest polityka firmy, kupując soft najpierw wyrażamy na nią zgodę, także z pokorą to przyjmuję i z lękiem wyczekuję kolejnej aktualizacji, zawczasu przygotowując dane autoryzacyjne

Jeśli ktoś już raz wpisywał w instalatorze swoje dane (nie ważne w której wersji) instalator nie powinien o nie nigdy więcej pytać. Jeśli zapyta (co się niestety zdarza, przez wspomniane problemy z połączeniem z OmniHost) - można formularz pozostawić pusty. Nie ma wymogu wypełniania go każdorazowo.

---> OmniADD <---

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności