Skocz do zawartości

OmniADD nowa dodawarka do katalogów

Kojotek_OX

Rekomendowane odpowiedzi

Proxy masz wykupione z omni? Bo tam już pobanowane dużo i niestety, mimo szumnych zapowiedzi "system rotacji praktycznie wykluczy ban" okazały się mrzonkami. Widziałem po rejestracji na WP - i tak na proxy omni po kilkukrotnych rejestracjach (może 7-8), dostęp uzyskałem do 2500 WP - własne proxy po jednym przejściu rejestracji, ponad 4300 WP dostępnych.

Proxy mam wykupione w omni, kupiłem niedawno bo spadła mi skuteczność dodawania do wp, więc myślałem, że o to chodzi ale widzę, że chyba nie, dlatego po aktualizacji do 4.0.1 założyłem nowe konto pocztowe na o2.pl i przy użyciu proxy puściłem ponowną rejestrację we wszystkich wp no i tragedia... z całej bazy zarejestrowało mnie do 494 wp, pozostałe to Wyłączona rejestracja: 116, Inny błąd rejestracji: 4612,

Przy użyciu poprzedniego konta na o2 byłem zarejestrowany w ponad 3500 wp. a teraz tylko 494.

co radzicie?

Poza tym nie zapisuje mi do pliku txt udanych dodań do katalogów (zapisuje tylko udane dodania do wp)

• Odpowiedzi 2,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Spada skuteczność, do tego nagle zaczyna mieć u mnie problem z dodawaniem postów do WP zarówno tych prywatnych jak i ogólnodostępnych. Po ostatnich aktualizacjach 4.0 i 4.0.1 wzrasta obciążenie procesora oraz program nie wyrabia się z dodaniami mimo takiej samej ilości projektów.

Coś tu jest nie tak - czy support mógłby wypowiedzieć się na ten temat ? Poza tym trzeba coś zrobić z tymi aktualizacjami bo kasowanie plików, potem wygrywanie na nowo jest trochę uciążliwe. Przydałby się guziczek który z automatu by to zrobił za nas.

Tylko wpolscemamymocneseo - dabl blasta

a tu: triple blasta wpolscemamymocneseo

Do wszystkich którzy mają problem z CPU, sprawdźcie swoje logi domen pod którymi działa omniadd czy nie ma kilku-kilkunastu wpisów na sekundę dla jednego wpisu.

Wiem co mówię, obsługujemy takich instalacji już kilkadziesiąt i tylko na tych co jest ten problem jest przeciążenie..

złodziejkontentu, aby zaktualizować nie trzeba usuwać plików. Wystarczy, że dasz nadpisywanie dla wszystkich.

Wystarczy, że dasz nadpisywanie dla wszystkich.

tez tak robiłem wcześniej, ale gadałem z kojotem na gg (jak był jeszcze dostępny) to powiedział aby usuwać, w instrukcji tez pisze aby usuwać pliki a nie nadpisywać w trybie binarnym.

cofig.php tez nadpisujesz? a katalogi cats i ans ?

Wilk nie pamiętam, ale tez z sporym opóźnieniem

MaxPan, przepraszam. Zapomniałem, oczywiście zostawiam dokładnie 4 pliki za każdym razem: actkey, key.htm, settings.php i update_log (ten ostatni to tak dla fetyszu :P). Wybierając nadpisywanie w TC przykładowo dla wspomnianych katalogów nie nadpisze się ich zawartość.

Robię tak wszystkim klientom którzy mają wykupioną opcję z supportem i nie ma żadnego problemu nigdy :)

Na początku był niezły miodzio z supportem.

Na początku, to znaczy kiedy? Bo jak kupiłem jakoś jesienią, to support szybko odpowiadal tylko na pytania przed zakupem, a i wtedy niektore pytania trzeba bylo powtorzyc :blink: Najszybsza odpowiedz supportu zwykle jest tu, na PiO, drugie miejsce dla GG, a na odpowiedz z formularza w kwestii logów niedodawanych WP czekam już tyle, że pewnie się nie doczekam ;)

Darmowe programy
Potrzebujesz tekstów w krótkim czasie? Sprawdź tutaj.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności