Skocz do zawartości

OmniADD nowa dodawarka do katalogów

Kojotek_OX

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 2,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Trochę kicha z tym OMNI. Skuteczność nadal wysoka ale na początku to miało speeda. A teraz non stop nie wyrabia się z wysyłkami. Dodatkowo widać że support zamiast iść śladami Publikera raczej zmierza tam gdzie ludki od addera. Mam nadzieje że to złe przeczucie bo ten soft jeszcze dwie aktualizacje w tył był na serio gites.

Hekko - bez wazeliny powiem że na 5-6 instancji Omni które używamy na różnych hostingach tylko na hekko to śmiga. Serio nie wiem jak wy to robicie ale tam nawet z wysyłkami jakoś się wyrabia, limity przekracza ale nie ma co narzekać.

Także w ramach akcji "lubie hekko" akceptuje Wasze wpisy w katalogach ;)))

Max Pan a u Ciebie przy starej wersji wyrabia się z wysyłkami ? Przy ilu projektach ?

Tylko wpolscemamymocneseo - dabl blasta

a tu: triple blasta wpolscemamymocneseo

Potwierdzam.

Mam Omniadd na VPS i o ile wzrostu zasobów nie widać, to szybkość zdecydowanie zmalała.

1. Dodatkowo czekam także na potrzebne funkcje, aby nie trzeba było w bazie danych grzebać: po dodaniu swoich katalogów/precli program ich od razu używał, a omnia niech sobie je akceptuje później, ja chcę by program już mi się do niech rejestrował!

2. Wyłączcie te mylące komunikaty dla debili "czy chciałbyś" "czy jesteś pewien" "twardy zawodnik" - bo to na serio groteska!

Jakoś sobie radzimy ale przecież nie o to chodzi żeby prz takiej samej ilości projektów trzeba dokupować coraz większe serwery.

Chyba zespół OMNI powinien zobaczyć co powoduje "nieoptymalne zapytania do MySQL" - bardzo podobna sytuacja jest w Publikerze gdzie nieoptymalne zapytania zżerają połowę zasobów. Czasami jak zaglądam w phpmyadmin i patrze na same czerwone cyferki to aż mnie głowa boli :)

Kojotek na Karaibach a my tu bieda. Wracaj z tych wakacji !! ;)

Tylko wpolscemamymocneseo - dabl blasta

a tu: triple blasta wpolscemamymocneseo

Potwierdzam, że omniadd zaczął zarzynać serwer. tak od wersji 4.0 obciążenia wzrosły niebotycznie. Dla serwera dedykowanego load wzrósł do ponad 70.0 gdzie wcześniej wynosił 0.4. Mam możłiwość wgląd w procesy apache i bazy które powodują takie obciążenia i są to procesy omniadda wyłacznie. Obecnie go wyłaczyłem bo z tym nie da się pracować, więc poprawcie to

Sklep dla sportowców w którym znajdziesz Odżywki oraz suplementy diety dla sportowców, sprzęt siłowy i fitness oraz akcesoria do sportów walki i treningowe Hurt-Detal. Szybka wysyłka na terenie polski i za granicę.

Sklep producenta sprzętu siłowego, fitness oraz akcesoriów do sportów walki. Wysoka jakość, przystepne ceny :)

ps. Podejżewam że winna tego jest opcja dokładnego dodawania ale warto aby osoby które mają problem z nadmiernymi obciążeniami proxka napisały czy kożystają także z tej funkcji czy też nie.

Sklep dla sportowców w którym znajdziesz Odżywki oraz suplementy diety dla sportowców, sprzęt siłowy i fitness oraz akcesoria do sportów walki i treningowe Hurt-Detal. Szybka wysyłka na terenie polski i za granicę.

Sklep producenta sprzętu siłowego, fitness oraz akcesoriów do sportów walki. Wysoka jakość, przystepne ceny :)

Ja mam dokładne dodawanie i ani 4.0.0 ani 4.0.1 jeszcze nie sprawił mi problemu - mam tam tylko 90 stron.

M

wczoraj odpaliłem dodatkowo pinga - zobaczymy, może to jest problemem?

Pozycjonowanie lokalne, Wymiana linków tematycznych, Tematyczne artykuły sponsorowane.  >>>>> Informacje na stronie :  Tani hosting

jednak to nie to, co bym nie zminił i tak jest to samo.

użytkownik obciążenie procesora

omniadd 98.3 %

Takich procesów mam około 15 i serwer staje jak omniadd działa

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności