Skocz do zawartości

OmniADD nowa dodawarka do katalogów

Kojotek_OX

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 2,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Z tym proxy bym sie wstrzymał, bo dzis by dodało do 20 precli 1 stronę (oczywiście proxy wykorzystuje tylko do WP) musiało przelecieć ponad 600 precli z bazy...

W logach piękne "1", precle te co sprawdzałem on-line... Mam wrażenie, że obecnie róznica pomiedzy dodawaniem z proxy z Omni, a dodawaniem bez proxy jest taka, że z proxy jest znacznie dłużej - innej rónicy nie ma... Ktoś to potwierdzi, czy może nic nie grzebiąc coś zaorałem? :)

- Reklama -

Podatki we Wrocławiu: biuro podatkowe wrocław

Miejscówa do parkowania przy Okęciu: parking okęcie

support moze jest przygnieciony nadmiarem zgloszen i nie jest szybki, ale w moim przypadku w ciagu tygodnia otrzymuje pomoc (pisze i o add i o ping) wiec zle nie jest

natomiast odnosnie skutecznosci rejestracji w preclach - trzeba miec na uwadze ze jest sporo precli na nieslawnych waw.pl ktore dzialaja jak chca (w wiekszosc czasu wciagu doby nie dzialaja) wiec na to i proxy nie pomoze i to one mocno zanizaja srednia, zwlaszcza ze dodatkowo jest tam skrypt automatycznie blokujacy ip skad dodalo sie nawet 40 wpisow dziennie (nie na jednym preclu lecz wielu tego wlasciciela samego wlasciciela)

omniproxy faktycznie mocno podupadlo, ale tak to bywa z publicznymi proxy

JA: Miał Pan już nie pisać - tak trudno to zrozumieć, nie życzę sobie już od Pana maili

KLIENT: to po co Pan odpisuje? lubi Pan miec pewnie ostatnie zdanie ..ja również

Tylko, że tu płacimy za to proxy, nie jest to bajer, który jest dodatkiem do softu.

Przypomne z FAQ

Czym jest usługa OmniProxy w zakładce Proxy? Usługa OmniProxy gwarantuje automatyczne pobieranie z serwera Omni aktywnych, na bieżąco sprawdzanych serwerów. Rotacja odbywa się co 10 minut, jednorazowo pobieranych jest 10 adresów. Prawdopodobieństwo otrzymania bana na IP jest więc znikome. Adresy pochodzące z OmniProxy są maskowane pod nazwami "OmniProxy{ID}" aby uniemożliwić wykorzystanie ich w innym celu.

Pisałem, że to nie była wina precli wiekszość do których nie dodało w danej chwili była dostepna, a w logach nie było info o 404, innym błedzie, była 1, oznaczająca prawdopodobnie bana - jak by precle były niedostepne, nie było by wogóle sprawy :)

- Reklama -

Podatki we Wrocławiu: biuro podatkowe wrocław

Miejscówa do parkowania przy Okęciu: parking okęcie

jest za wcześnie żeby adda skreślać, ale support słaby jest

20. Jak dodać serwery proxy na listę w zakładce Proxy?

Można również używać serwerów wymagających autoryzacji, wtedy lista powinna mieć formę:

adres_serwera1:port:login:haslo

adres_serwera2:port:login:haslo

czy można tu wpisać dane do seo hostingu np. hoseo z wieloma ip, zamiast kupować proxy

:) tylko skąd ten port

tak sobie pomyślałem, że może coś by poszło, bo w webtoolsie wszyscy jako proxy wykorzystujemy nasze seo hostingi, wystarczy wgrać plik .php

szkoda, że tu nie ma takiej mozliwości

a jak bezpiecznie skonfigurować w tym samym celu proxy interfejs połączeń wychodzących w zakładce Opcje

normalne proxy to program, i musi dzialac na jakims porcie aby bylo mozliwe polaczenie, pod tym wzgledem niewiele sie to rozni od serwera poczty czy chociazby serwera gg (tak jest zbudowana komunikacja)

w web-tools.pl masz 'proxy' w php a wiec parsowanie i przekazywanie dalej zawartosci strony www nie ruchu

JA: Miał Pan już nie pisać - tak trudno to zrozumieć, nie życzę sobie już od Pana maili

KLIENT: to po co Pan odpisuje? lubi Pan miec pewnie ostatnie zdanie ..ja również

Remiss, interfejsy połączeń wychodzących to nic innego jak adresy IP na danym serwerze których możesz używać jako wychodzących. Mniejsze ryzyko bana.

Czy tylko mi nie działa ich główna strona...

Działa, działa, tylko ich serwery DNS są od bardzo dawna niestabilne i nieraz strony 'znikają'.

M

Pozycjonowanie lokalne, Wymiana linków tematycznych, Tematyczne artykuły sponsorowane.  >>>>> Informacje na stronie :  Tani hosting

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności