Skocz do zawartości

OmniADD nowa dodawarka do katalogów

Kojotek_OX

Rekomendowane odpowiedzi

inny, nie dotyczy obciążenia tylko zwiechy - add stoi na omnihoście

mam pytanie, ponieważ jest konieczność ewakuacji z niego, jak możliwie bezpiecznie przenieść instalację z niedokończonymi projektami na inny hosting.

Planowałem początkowo cierpliwie czekać z przenosinami, aż bieżące projekty się zakończą ale one wręcz stoją, nie widać postępu mogę czekać ruski rok

• Odpowiedzi 2,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Remiss, no co Ty? Nie dość, że od dłuższego czasu wałkowane, nie dawać na Omni, to jeszcze pytania... na które odpowiedzi są od dawna.

Kiedyś Kojotek pisał, że nie dają gwarancji na przeniesienie (choć teoretycznie powinno się udać) - wyłącz crona i kopiuj bazę i pliki (usuń sobie zawczasu logi, bo tam plików może być tysiące)

Jeżeli się nie da, to projekty możesz "wyjąć z bazy" i do nowej instalacji wrzucić, nie ma z tym problemu, tylko z godzinkę więcej zajmuje

Dokładnie jak napisał kazek76 :

- wyłącz wszystkie crony

- wyczyść w panelu dodawarki logi

- skopiuj pliki na drugi serwer

- tak samo z bazą zrób eksport a potem import na nowej

- zmień dane do bazy w pliku settings.php w miarę potrzeb

- jeżeli zmieniasz domenę to skorzystaj z tego formularza https://omnimax.pl/licencja_omniadd/

- zaloguj się do panelu na nowym serwerze i sprawdź czy są wszystkie projekty i ustawienia bez zmian

- jeżeli tak to dodaj zadania cron

- sprawdź czy działa dodawanie

Do czasu stwierdzenia że dodawarka działa prawidłowo na nowym serwerze nie usuwaj nic ze starego.

banner_crm.pngbanner_adw.pngbanner_add.png

dzięki serrdeczne,

"nie dawać na Omni" tak było wiadomo... gdy mój add już od tygodni na nim stał, wyszło tak bo Kojotek w jednym z postów dawno temu napisał że myśli zaoferować pełną ofertę z dedykowanym hostingiem pod jego projekty z zend coś tam itp.a ja go miałem pustego w ten czas. Z hostingiem wyszło jak wyszło, moment wykorzystał hekko ze swoją ofertą, i tak się potoczyło, ja zaś zostałem. Jest nas jeszcze chyba paru

Remiss jak interesują ciebie darmowe proxy to polecam

1.Program ProxySeoMaster

2.Scrapebox

jeden i drugi potrafi tworzyć i listy i ich filtrować, plusem ProxySeoMaster jet możliwość ustawia czasu odpowiedzi przy filtrowaniu

płatne proxy https://www.yourprivateproxy.com/

Życzę szybkiego powrotu do zdrowia Kojotkowi.

Chciałem jednak zwrócić uwagę na dwie rzeczy. Jeżeli zdarza się taka sytuacja to musi to być zorganizowane tak żeby wszystko w miarę działało i żebym mógł pobrać starą wersję skoro nowa nie działa. W tym momencie po 3 godzinach udało mi się pobrać wersję którą mogę zainstalować.

Ja rozumiem że Kojotek jest mózgiem całej operacji ale musicie zadbać żeby po wyjściu ze szpitala nie zastał "spalonej ziemi".

Tylko wpolscemamymocneseo - dabl blasta

a tu: triple blasta wpolscemamymocneseo

Remiss - jestem raczej optymstą i liczę na to że za tydzień nas powita, uśmiechnięty ze swojego awatara.

Nie myśl w kategoriach że kojotek to będzie warzywo - wole myśleć że ozdrowieje i wróci do nas. A zrobił świetne oprogramowanie którym podniósł tak poprzeczkę że teraz wymagania są olbrzymie. To bardzo pozytywne zjawisko. Lepiej tak niż jak w przypadku addera co do którego nie ma się żadnych oczekiwań bo i tak wiadomo że będzie lipa.

Także wiesz bez fatalizmu, dołowania i podobnego niepozytywnego myślenia bo jak słyszę takie coś to mi ciśnienie podskakuje.

Wydaje mi się że zrobił się trochę off-top.

Czy kolega z supportu omni może mi powiedzieć co jest przyczyną tego że nie dodaje mi nowych stron do wordpress-prv. Zwraca błąd w którym podana jest ścieżka do mojego bloga. Jak przekleje ten url i zaloguje się to mogę dodać artykuł jednak omniemu to się nie udaje.

Co może być tego przyczyną?

Tylko wpolscemamymocneseo - dabl blasta

a tu: triple blasta wpolscemamymocneseo

pytanie techniczne do supportu:

jak jest rozwiazane pingowanie kilku rpc przez proxy?

czy jest losowane proxy i wszsytkie rpc pingujace dany url ida przez to 1 proxy czy moze dla kazdego rpc jest losowany inne proxy?

JA: Miał Pan już nie pisać - tak trudno to zrozumieć, nie życzę sobie już od Pana maili

KLIENT: to po co Pan odpisuje? lubi Pan miec pewnie ostatnie zdanie ..ja również

@sleaquit

Za każdym razem losowane jest nowe proxy

@NieW

Jak Piotrek wyjdzie ze szpitala bo soft do kodowania dla PHP 5.3 miał niestety tylko on

@złodziejkontentu

podesłałem do kodera zapytanie

Co do optymizmu i pesymizmu to trzeba być dobrej myśli, Piotrek żyje... inny znajomy kilka dni później nie miał tyle szczęścia... sytuacja ta nas wiele nauczyła np tego aby dane do kont, programów itd miała więcej niż jedna osoba bo wtedy w takich sytuacjach z wieloma rzeczami człowiek ma związane ręce.

banner_crm.pngbanner_adw.pngbanner_add.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności