Skocz do zawartości

OmniADD nowa dodawarka do katalogów

Kojotek_OX

Rekomendowane odpowiedzi

Mam nadzieję, że teraz kontakt z supportem będzie zdecydowanie łatwiejszy...

No właśnie. Czekam na odpowiedź od nich i nic. Może ktoś z Was miał taki problem :

Po zmianie hostingu nie dodaje do precli prv. Niby jak dam zaloguj do precli ponownie to loguje, ale dodawać nie dodaje. Errorów żadnych wielkich nie ma w logach.

test.php przechodzi poprawnie

Zauważyłem, że katalogi /cookies oraz /cats nie zmieniają zawartości - pliki mają stare daty. W katalogu /ans coś się zmienia.

M

Pozycjonowanie lokalne, Wymiana linków tematycznych, Tematyczne artykuły sponsorowane.  >>>>> Informacje na stronie :  Tani hosting

• Odpowiedzi 2,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

A mi do kilku dobrych tygodni wcale nie dodaje :) Jest też problem z rejestracją :)

Nie wiem jak to ugryźć, przeinstalowanie nic nie daje.

Z tym działaniem poprawnie to też róznie bywa, pomijam nawet to czy jest ban na IP, czy nie, ale czas oczekiwania (czy jak tam się to nazywa) podczas dodawania jeżeli jest duższy, to dodawarka ponoc sobie z tym nie radzi za bardzo :)

- Reklama -

Podatki we Wrocławiu: biuro podatkowe wrocław

Miejscówa do parkowania przy Okęciu: parking okęcie

Tak na szybko:

@mario1973 - wygląda na problem z prawami do katalogów (jeśli w/w katalogi się nie zmieniają znaczy że soft nie może do nich zapisywać a tam jest trzymana np ciasteczko do logowania się)

@okazwłoka - nie znam pojęcia wcale nie dodaje. Jakiś powód musi być samo nic nagle nie przestaje działać - sprawdź crona czy na pewno się wykonuje lub/i wywołaj ręcznie pliki i zobacz czy coś się stanie

@D_S - problem ostatnich dni może być związany z nową bazą katalogów - coś mi się zdaje że system centralny źle sprawdził bazę przy ostatnim update - mam to na celowniku (przefiltrowanie bazy katalogów) - będzie w pierwszej kolejności zrobione

Ogólnie proxy też można sprawdzać czy oby tam nie było problemów - szczególnie jak ktoś korzysta ze swoich własnych ( z czasem i te są banowane po całej klasie IP przed adminów)

Pozycjonowanie Stron Nie dla Leszczy ;)

@wojtecki1 - nie ma to jak wiara w ludzi i optymizm ;)

Raczej mocny rozwój się zapowiada, a nie upadek i kilka nowych funkcji + cięcia zawitają do kolejnej wersji OmniADD oraz pewnie zmiana na v5 bo zmian planowanych jest sporo.

@mario1973 - wygląda na problem z prawami do katalogów (jeśli w/w katalogi się nie zmieniają znaczy że soft nie może do nich zapisywać a tam jest trzymana np ciasteczko do logowania się)

Prawa do katalogów są OK - napisałem to - są identyczne dla /ans /cats i /cookies

Możliwe, że znalazłem problem. To właściciel plików w tych katalogach. Po przeniesieniu właścicielem był nowy użytkownik. Przy atrybutach 644 apache nie był w stanie ich modyfikować.

Czy jest gdzieś jakaś instrukcja przenoszenia (powinno się kasować stare cookiesy itp ?) Póki co zmieniłem właściciela plików - mam nadzieję, że ruszy.

M

Pozycjonowanie lokalne, Wymiana linków tematycznych, Tematyczne artykuły sponsorowane.  >>>>> Informacje na stronie :  Tani hosting

@arve_lek - teraz wszystko spisuję co i jak i gdzie się dzieje i każdy problem musi zostać rozwiązany

@mario1973 - po przenosinach najlepiej zrobić cały proces rejestracji od nowa ale to już sporo zależy od samych ustawień serwera gdzie się znajduje OmniADD

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności