Skocz do zawartości

OmniADD nowa dodawarka do katalogów

Kojotek_OX

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 2,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Mam pytanie, czy jeśli wykonam od nowa rejestracje wordpressów to czy ID będą takie same dla danego wordpressa ? Oto mi chodzi, że mam mam parę projektów i nie chce, żeby mi dodało do tego samego.

Jeszcze jedno pytanie. Czy ktoś nie dawno wykonywał od nowa rejestrację ? Jaka jest ilość wordpressów i do ilu dodaje ?

Tak jak pisze @zakręcony spore ilości domen się nie zgłaszają wiec albo pady serwerów albo domeny ..... - tak czy tak na dniach skończyć się powinna aktualizacja bazy o istniejące tylko WP i inne katalogi. Jak mówiłem wcześniej wszystkiego naraz nie ogarnę więc wszystko po kolei zostanie wykonane

Pozycjonowanie Stron Nie dla Leszczy ;)

... tak czy tak na dniach skończyć się powinna aktualizacja bazy o istniejące tylko WP i inne katalogi...

Nie pamietam jak to jest, ale czy po wywaleniu tych nieistniejących katalogów z bazy przy okazji wywalają się też informacje o wpisach do tych usuniętych przy projektach?

- Reklama -

Podatki we Wrocławiu: biuro podatkowe wrocław

Miejscówa do parkowania przy Okęciu: parking okęcie

@Blastowiec - nieźle masz z mulony serwer proponuję zmianę

@zakręcony - usunięcie z bazy centralnej oznacza tylko że już w przyszłości nikt się tam nie doda, na wpisy istniejące to nie ma wpływu jeśli jeszcze tam będzie coś stało :D

A nie da się jakoś wywalić z bazy informacji o tych dodaniach przy okazji aktualizacji bazy katalogów? Bo teraz o ile sie nie mylę pobieram sobie listę dodań dla danego projektu np do WP, a tam 1k adresów, które już nieistnieją w rzeczywistości :D

- Reklama -

To nawet nie musi być automat przy aktualizacji, a jakiś magiczny przycisk "posprzątaj bazę", nikt nie traci czasu na sprawdzanie nieistniejących wpisów, na pingowanie czegś czego nie ma, baza się nierozrasta o nieistniejące pozycje itp itd :brawa:

- Reklama -

@zakręcony - logiczne jest to co prawisz i faktycznie można by było też z raportów usunąć takie padnięte adresy tyle że jest jedno ale dla systemu głównego brak możliwości zalogowania się oznacza że blog nie istnieje co wcale nie znaczy że naszego wpisu tam nie ma - admin mógł usunąć możliwość logowania / rejestrowania nowych kont

Do tej pory myślałem, że wywalacie tylko te lokalizacje, które nie istnieją, a nie dodatkowo i te, gdzie ktoś bawi się w blokadki :brawa:

W takim razie trzeba było by to czyszczenie dopisać w oparciu o coś innego...

- Reklama -

Jeśli nie można założyć konta lub się zalogować to dla systemu jest to blog bez wartości i po aktualizacji nowe dodania tam nie będą szły - teoretycznie jest to sensowne rozwiązanie i logiczne - dla twojego pomysłu trzeba by było inaczej to rozdzielić. Postaram się to przemyśleć i zanim zapuszczę aktualizację bazy coś tu wykombinuję

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności