Skocz do zawartości

OmniADD nowa dodawarka do katalogów

Kojotek_OX

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 2,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Serwery są do xxxx to prawda jednak tylko OVH daje IP które nam są potrzebne do ..... ;) Mam nadzieję że po tej awarii dysków już będzie OK na kilka miesięcy

Pozycjonowanie Stron Nie dla Leszczy ;)

Remiss jeżeli ktoś uważa ze po przefiltrowaniu bazy Omni wyczaruje dodatkowe WP to się grubo myli.

Jedyny plus taki ze statystyki w % będą lepsze.

Co tygodnia parę osób plączą w tym temacie ze skuteczność WP jest mizerna. Ale co ma zrobić autor ? Postawić swoich 2000 WP i udostępnić dla świętego spokoju?

Podrzemuje dalej stwierdzenie ze większość to SEO pasożyty, bo chcą mieć skuteczność dodawania do publicznej bazy 99 % na 7k WP a nie postawili żadnego publicznego WP,webmini , easydira.

Chcecie mieć gdzie dodawać to postawcie sobie, autor dodawarki ma zapełnić poprawne działania skryptu a nie ilość, podlinkowanie i zindeksowanie bazy.

Jutro wywali Kojot z bazy WP te co lezą, zostanie 750 szt, będziecie więcej szczęśliwie jak teraz? Bo cyferki w skuteczności będą ładniejsze?

Nie rozumiem tego oburzenia na tych pasożytów :) Przecież można (i tak trzeba było) brać to z przymrużeniem oka. Za niedługo nazwie się kogoś spamerem - to już obraza na całego :D Dajcie spokój, przeciętny seowiec to taki rodzaj pasożyta, na zdrowej tkance google, jak i innych właścicieli stron (patrzeć SB, XR itp) i chyba nie posądzacie MaxPana, że ma was za karaluchy :D

Co do omnia także nie można odmówić racji, zwłaszcza że kojotek już zapowiedział że weźmie się do pracy, co wam da wyczyszczenie bazy? Wystarczy się ponownie zarejestrować i będzie tyle precli ile jest, a % się poprawi. Zamiast biadolić na bazę trzeba atakować kojotka, aby pomyślał nad wdrożeniem wspólnej bazy WP - do której aby mieć dostęp, powinno się np. dodać ze 20 precli prywatnych. Nie, nie publicznych - ale prywatnych:

- najlepiej na domenacgh gł (.pl;.com;com.pl itp)

- ustalić minimalną ilość linków prowadzących

- np. max 2 linki wychodzące

- np. max 4 WP na 1 IP

Powinno to być ciekawe i bdb uzupełnienie publicznej bazy. Zasady mogły by być takie - dasz 20WP = 100% dostęp dasz 10 = 50% dostęp do bazy. Nie jestem programistą i nie wiem czy ciężko takie coś zrobić - jednak byłaby to dość ciekawa i nowa koncepcja, a nawet modna - taka społecznościowa :D

Jutro wywali Kojot z bazy WP te co lezą, zostanie 750 szt, będziecie więcej szczęśliwie jak teraz? Bo cyferki w skuteczności będą ładniejsze?

Tak i nie z powodu cyferek, a z powodu, że nie będzie trzeba tracić czasu na dodawanie do czegoś czego nie ma lub właściciel zaczął sobie blokować to. Mi nie przeszkadza, że ktos sobie blokuje dodawarki, przeszkadza natomiast marnowanie czasu na próbę dodawania do takiego precla. Na początku by by dodac 40 wpisów wywalało w miniaczach z 2, 3 błędy, teraz jest ich z 400 i nie dlatego, że ktos je sobie poblokował, a dlatego, że na przykład domeny nie zostały przedłużone.

@kazek76 w towarzystwie czy w rozmowie z przymróżeniem oka, to można i sobie pisac o pasozytach mi tam to nie przeszkadza, ale w tamtym poscie Max moim zdaniem przesadził :)

- Reklama -

Podatki we Wrocławiu: biuro podatkowe wrocław

Miejscówa do parkowania przy Okęciu: parking okęcie

ale przecież OmniADD dodaje wyłącznie to tych co poprawnie zarestrowała

44538102.jpg

Nie mówimy to o WEBMINI cały spor zaczął się od stwierdzenia Ani że to wina OmniADD, bo złe dodaje do WP, ma nieprzefiltrowana bazę.

Mam prosbe - czy ktos moglby zrobic test i dodac przykladowa strone do wszystkich dostepnych precli.

U mnie : 250 dodań, 2500 błędów. Przy czyms takim dodawarka traci sens, a wystarczy tylko odrobine dobrej woli b y przefiltrowac baze...

Chodziło jej o precele WP, jak ma 2500 błędów to widać ze rejestrowała się pól roku temu.

Wystarczyło ze włączyła by ponowna rejestracje, pomyślnie zarejestrowała by się w ok 700 WP i skuteczność miała na poziomie 90%.

Zamiast oskarżać Kojota wystarczyło zapytać czemu tak jest, ja czy ktoś inny by jej grzecznie pokazali jak zrobić skuteczność dodawania 90%. Koniec kropka

MaxPan: to ja mam 3458 :)

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

Nie rozumiem tego oburzenia na tych pasożytów :)

Ja w sumie też :D Bo tak jest i nie ma o co się obrażać. A najmniej ci, którzy pisząc o zapleczu używają pojęcia "parasite". Niby ok, ale to po angielsku oznacza ni mnie ni więcej ale właśnie pasożyt. :D

Już tak zupełnie na marginesie to pasożyt zabiera i nic nie daje, a tu mamy do czynienia raczej z symbiozą (ktoś stawia katalog, ktoś dodaje wpis i go podlinkowuje - może nie zawsze podlinkowuje, ale napewno nic nie zabiera, a daje wpis), no chyba, że ten co stawia katalog nie chce w nim wpisów :)

- Reklama -

Podatki we Wrocławiu: biuro podatkowe wrocław

Miejscówa do parkowania przy Okęciu: parking okęcie

Katalogi wordpress

Oczekujących na rejestrację: 0

Oczekujących na e-maila: 43

Wyłączona rejestracja: 1731 [Ponów próbę] [Lista]

Inny błąd rejestracji: 1754 [Ponów próbę] [Lista]

Pomyślnie zarejestrowano: 4527 [Lista]

Aż tak źle jak piszesz to chyba nie jest ;] Podejrzewam, że problemem są nie tyle co same precle, a serwer gdzie trzymasz omniadd - jego ip. Pewnie wiele osób co trzyma precle ma je pobanowane, z różnych powodów.

Sklep dla sportowców w którym znajdziesz Odżywki oraz suplementy diety dla sportowców, sprzęt siłowy i fitness oraz akcesoria do sportów walki i treningowe Hurt-Detal. Szybka wysyłka na terenie polski i za granicę.

Sklep producenta sprzętu siłowego, fitness oraz akcesoriów do sportów walki. Wysoka jakość, przystepne ceny :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności