Skocz do zawartości

OmniADD nowa dodawarka do katalogów

Kojotek_OX

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 2,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbliższa aktualizacja jaka będzie, będzie już zarazem ostatnią z v4 i będzie dotyczyła:

+ Obsługa WP od v2.5 w górę (poprawa dla v2.7 od razu się załapie - ilość WP obsługiwanych powinna znacznie wzrosnąć w bazie publicznej)

+ Poprawa menu górnego w nowym FF / IE się rozjechało menu (przebudowane będzie)

+ Poprawka dla OmniPRESS z losowaniem opisów dla katalogu

+ Dodanie opcji co ile pozycji ma się robić stronicowanie (podział na podstrony)

Premiera nowego OmniADD v5 przewidziana jest na połowę miesiąca maja i będzie miała kilka nowości między innymi wbudowany OCR oraz obsługę zewnętrznego systemu OCR + obsługa nowych typów katalogów / cms-ów + prywatne bazy. Więcej informacji o nowej v5 będzie można uzyskać w dniu premiery

Pozycjonowanie Stron Nie dla Leszczy ;)

Licencja bez zmian bo i dlaczego bym miał zmieniać ?

Cena zostanie wyrównana z ceną innego automatu do katalogowania

Update będzie darmowy i płatny (szczegóły w dniu premiery)

+ Poprawa menu górnego w nowym FF / IE się rozjechało menu (przebudowane będzie)

proponowalbym jeszcze jedna zmiane:

przeniesienie do arkusza styli szerokosc kolumn w tabelkach.

teraz jest na sztywno przypisane po 130px w kodzie wynikowym a chetnie we wlasnym zakresie rozszerzylbym sobie kolumne 'url' bo czesto mi dzieli adresy w pionie na

https://
adres

co utrudnia czytanie

mozna na to liczyc?

JA: Miał Pan już nie pisać - tak trudno to zrozumieć, nie życzę sobie już od Pana maili

KLIENT: to po co Pan odpisuje? lubi Pan miec pewnie ostatnie zdanie ..ja również

ja mam pytanie odnosnie opisow stron

jak wiadomo sa trzy rodzaje: zwykly, dla blogow i omnipress

czy dobrze rozumuje, ze opis zwykly to moze byc np opis dzialalnosci mojej firmy a opis dla blogu to juz np artykul tematyczny z linkami w artykule?

i jeszcze pytanie o tytul: czy tutaj tak jak w przypadku stron max dlugosc to 60 znakow?

Coś nie tak z tymi aktualizacjami. Skonfigurowałem sobie 3-4 projekty, których głównym zadaniem jest dodanie wpisów tylko do omnipress oraz wordpres. Gdy wystartowały projekty to postanowiłem sprawdzić, czy przypadkiem w zakładce upgrade nie znajduje się nowa baza katalogów do pobrania i tak też było, czerwony napis znany wszystkim informujący nas o nowej wersji katalogów do upgradu. Postanowiłem kliknąć upgrade i zamknąłem omniadd. Po kilkunastu minutach natknęło mnie, aby sprawdzić jakie strony są teraz katalogowane i zwróciłem uwagę, że dodawanie zatrzymało się. Pomyślałem, że sprawdzę co pokaże mi cron jak go wywołam ręcznie a on zwraca mi cały czas taką treść: |MAX:10||LEFT:10|1

Co się stało?

Dlaczego OmniADD przestał dodawać?

Co należy zrobić, aby dodawanie wznowiło się?

Nie wierzę, że jest nałożony jakiś limit do dodawania stron, gdyż od kiedy posiadam omniadd (około 4 miesiące), to było w nim mało projektów bo ID mam na 266, a niektórzy tyle projektów wykonują w tydzień.

multikomto

Co jest powodem na 100% nie powiem ale powiem co zostało skopane :

1 - dodanie 3 razy takiej samej strony www z takimi samymi opisami do takich samych katalogów

2 - ustawienie php.ini na max_execution_time 10 oraz max_input_time 10 (czyli całe 10s wykonywania się skryptów) - to już hit sezonu

3 - aktualizacja bazy danych w takich ustawieniach

=

Wysypanie wszystkiego co się dało wysypać.

Nie jestem tu wyrocznią w tym momencie bo nie wpadłem na pomysł że ktoś może mieć tak ustawione wszystko. Licz na cud że w po północy system odbuduje sobie kolejkę poprawnie bo inaczej czeka Cię niezła zabawa - a tego nie zazdroszczę

Próbuję zaktualizować moją wersję 4.0.1 do 4.1.0

Zaciągam skrypt z zakładki „UPDATE”. Pozostawiam na FTP plik settings.php oraz foldery "ans" "cats" "cookies" i "premium". Resztę kasuję i wgrywam pliki z zaciągniętej paczki. Następnie odpalam /install.php i wszystko przebiega prawidłowo. Wchodzę na OmniAdd i nadal mam wersję 4.0.1 wygląda to tak jak bym pobierał i instalował ciągle 4.0.1. W czym może być problem?

Tak jak obiecałem jest ostatni update v4 czyli mamy aktualnie wersję 4.2.0 FINALL (nie są już przewidziane dalsze prace nad tą wersją i jest to już ostatnia aktualizacja)

+ Dodano opcję ustawienia co ile ma stronnicować panel

+ Dodano kompatybilność z WP >= 2.5

+ Poprawiono crona rozpoznającego aktualną wersję WP

+ Poprawiono menu (już się nie rozjeżdża w FF4 / IE9)

+ Poprawiono losowanie artów do OmniPRESS (teraz już korzysta z wszystkich artykułów)

+ Poprawiono link do wpisu jeśli katalog/precelek był w katalogu

W poniedziałek nastąpi przefiltrowanie bazy katalogów aby dopełnić już szczęścia dla nowej wersji.

Zależy jak pingujesz(duża częstotliwość działa wręcz odwrotnie) i zależy jak unikalne stworzyłeś opisy. Zauważyłem ,że pingowanie jest mniej skuteczne przy wpisach z powieloną treścią. Wg mnie najlepiej linkować przez SWL i tworzyć dużo opisów z synonimami = duży współczynnik indeksacji wpisów.

Agencja SEO z Katowic Intoseo - Pozycjonowanie Katowice
Wynajem myjek przemysłowych i warsztatowych - www.myjki360.pl

Dywaniki samochodowe https://topdywaniki.pl/

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności