Skocz do zawartości

OmniADD nowa dodawarka do katalogów

Kojotek_OX

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 2,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

ja dodawałem katalogi webmini zawsze z innym chaslem niz "weblink" i dodawarka przyjmuje, wiec nie za bardzo rozumiem kwestii zmiany haseł przez administratorów (ktore i tak pewnie mozna wyciagnac).

Dextii ty czytasz uważnie ten post? https://www.forum.e-weblink.info/katalog-we...nych-dodawarek/

nie chodzi o e-weblink jak o system wymiany linkow, chodzi o adderek-dodawarke Xaana.Jego klienci stawia katalogi praktycznie pod jego dodawarkę.I tu się pojawia Kojotek z swoim nowym projektem i baza katalogów ok 40% Xaana( u Xaana ok 10000 było nie wiem ile jest teraz).Nie widzę nic złego w konkurencji tych dodawarek.To biznes a nie zabawa w charytatywność.Prawdopodobnie Xaan będzie blokować podawarka Kojotka a ten drugi będę myśleć jak dodawać dalej do tych miniaczy,lub zrobić swoją bazę,ale gdzie tych minyczy tyle znaleźć.Co nie zmienia faktu - to bardzo dobrze narzędzie i po starcie V2.0 na pewno sobie kupie,bo prawdopodobnie lista obsługiwanych skryptów będzie rosnąć i podejrzewam to narzędzie wyrośnie na konkurenta Publikera za jakiś czas.

A oplata za dodawanie do miniaczy to kasa Xaana,a punkty użytkowników.I co tu bez sensu?

To że użytkownicy nabijają sobie punkty to ok,ale oplata za dodanie do 500 miniaczy to czysty zysk :)

opłata jest bardzo symboliczna , za bardzo wątpliwej jakości produkt ( dodanie do kilkuset śmieciowych katalogów). Jeśli ktoś spojrzy na program Kojotka lub na pozycjo.net , słysząc przy tym stukanie , to jest to ostatni gwóźdź do trumny dodawarki webmini Xanna.

Pomyślcie z innej strony jeżeli ktoś ma jedno webmini to jak wchodzą do niego dodawarki to jakieś obciążenie to powoduje ale jakie obciążenie będzie jeżeli ten ktoś ma 20 czy 50 webmini u siebie na serwerze ?

Każdy kto wie o co chodzi to sobie dopowie resztę

... to jest to ostatni gwóźdź do trumny dodawarki webmini Xanna.

takich gwoździ to już od trzech lat nabijają że ich się nie mieści jeden wiecej nic nie zmieni :)

Xann Internet Solutions - Tworzenie sklepów internetowych

468x60_5.jpg

Pomyślcie z innej strony jeżeli ktoś ma jedno webmini to jak wchodzą do niego dodawarki to jakieś obciążenie to powoduje ale jakie obciążenie będzie jeżeli ten ktoś ma 20 czy 50 webmini u siebie na serwerze ?

Każdy kto wie o co chodzi to sobie dopowie resztę

... to jest to ostatni gwóźdź do trumny dodawarki webmini Xanna.

takich gwoździ to już od trzech lat nabijają że ich się nie mieści jeden wiecej nic nie zmieni :)

nie wiem czy obciążenie rośnie liniowo czy nie , co nie zmienia faktu że jedynym celem śmieciowych katalogów jest nabijanie site. Koncepcja Xanna z losowaniem X katalogów z zbioru Y jest b.mądra , pozwala zachować pewną unikalność katalogów , jednak ta liczba 400 czy 500 mocno razi. I to jest jedyne moje ale.

co nie zmienia faktu że jedynym celem śmieciowych katalogów jest nabijanie site.

Każdy właściciel swojego katalogu jest za niego odpowiedzialny, jeżeli chcesz ze swojej strony zrobić śmietnik to jest to tylko i wyłacznie Twoja zasługa

468x60_5.jpg

co nie zmienia faktu że jedynym celem śmieciowych katalogów jest nabijanie site.

Każdy właściciel swojego katalogu jest za niego odpowiedzialny, jeżeli chcesz ze swojej strony zrobić śmietnik to jest to tylko i wyłacznie Twoja zasługa

Mając na myśli śmietnik , spojrzał bym raczej na to jak te katalogi są podlinkowane....lub raczej nie są :). Każdemu kto dodaje , ręcznie lub z dodawarki zależy żeby wpis był chociaż w pewnym stopniu unikalny stosując {|}.

Mając na myśli śmietnik , spojrzał bym raczej na to jak te katalogi są podlinkowane....lub raczej nie są :). ..

czyli wracamy do tego co napisałem wyżej, jeżeli nie zadbasz o swoją stornę (katalog) to masz śmietnik czyli od ciebe zależy czy bedziesz miał śmietnik czy nie

468x60_5.jpg

Mając na myśli śmietnik , spojrzał bym raczej na to jak te katalogi są podlinkowane....lub raczej nie są :). ..

czyli wracamy do tego co napisałem wyżej, jeżeli nie zadbasz o swoją stornę (katalog) to masz śmietnik czyli od ciebe zależy czy bedziesz miał śmietnik czy nie

tak , ale z punktu widzenia właściciela danego katalogu najważniejszy jest site , a więc umożliwienie współpracy z dodawarkami. Wszyscy korzystają wtedy. Jedyny argument na korzyść koncepcji Xanna z tymi 400-500 wpisami dla właścicieli katalogów to to że zapewnia to pewien poziom unikalności. Ale przy tak marnej ilości wpisów , gdzie poziom naturalnej indeksacji jest stosunkowo niski ( test It_management) twierdze że jednak jest to ostatni gwóźdź , a stawiający webmini mogli by sie skupić na większej unikalności skórek , oraz nie nadużywania "webmini" w title itp. To przyniesie wszystkim większe korzyści , a i Xann wypuści lepszą dodawarke (czyt. więcej wpisów).

Ostatnio postawiłem kilkadziesiąt webmini i osobiście przy każdym nie zmieniałem kodu dodania, z przyczyn jasnych - na początku zależy mi na wielu wpisach i chyba większość osób działa w ten sposób.

Ale jasne jest również to ,że Xann będzie starał sie być monopolistą na rynku dodawarek do katalogów, których jest autorem.

Na dobrą sprawę, kojotek też by mógł zostać takim monopolistą, wystarczy, że napisał był podobny katalog ala webmini i zabezpieczył go tak, by tylko jego dodawarka sobie z nim radziła.

Jeśli katalog byłby szybki, bez mysql i fajnie indeksujący się pewnie tysiące tego by powstało pod rózne SWL. Dobry pomysł chyba :angry:

Agencja SEO z Katowic Intoseo - Pozycjonowanie Katowice
Wynajem myjek przemysłowych i warsztatowych - www.myjki360.pl

Dywaniki samochodowe https://topdywaniki.pl/

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności