Skocz do zawartości

OmniADD nowa dodawarka do katalogów

Kojotek_OX

Rekomendowane odpowiedzi

Chyba wychodzi na to, że obojętnie czy ktoś kupował omniadd w cenie promocyjnej, czy też nie, to i tak wszyscy płacą tyle samo :P Coś mi tu nie gra, ale jako, że jestem chory więc może moje rozumowanie trochę nie działać :D

O7vVmZ7.gif

Punkty statlink.pl - dobra cena + gratis Skrypt i eBook, Blog SEO/SEM i Tatuaże na Dziarownia.pl (tatuaże)

• Odpowiedzi 2,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Skończyły się promocje i wszyscy bulą tyle samo. A ci co kupili za 350 zł nawet płacą 50 zł więcej. Szkoda tylko że ci co są od początku kiedy nie było wiadomo jakiej jakości będzie soft, muszą teraz dorównać do rynkowej ceny. Taka nowa świecka tradycja.

Panowie ale o co tyle gadania ?

OmniADD v4 będzie nadal działało i nie zostanie wyłączone, nie zmuszam też do aktualizacji do v5 itd. Dokładna specyfikacja v5 będzie podana w dniu premiery i wtedy każdy zrozumie kto kożystał z v4 dlaczego v5 wymaga wyrównania ceny dla wszystkich którzy będą mieli ochotę ją posiadać.

Sprzedaż v4 będzie najprawdopodobniej dalej prowadzona według obecnej stawki tyle że bez dalszego rozwoju i zapewne suportu

Ogólnie zmiana w v5 idzie w kierunku posiadania własnych baz dla nowych katalogów nie dostępnych w v4 oraz co ważne zniesienia dodatkowych kosztów jakie mogły być podczas posiadania v4 np: LinkPremium który teraz był dostępny dla nie licznej grupy użytkowników czy też całkowicie darmowe proxy lub aktywna opcja pingowania itd.

Pozycjonowanie Stron Nie dla Leszczy ;)

Sprzedaż v4 będzie najprawdopodobniej dalej prowadzona według obecnej stawki tyle że bez dalszego rozwoju i zapewne suportu

Chyba się troszkę zapędziłeś :) Masz zamiar sprzedawać soft bez wsparcia ?:) Rozumiem, że każdy chce zarobić, ale to już by była przesada, nawet nie wiem czy zgodna z prawem :) no ale pomijając już ten fakt, rozumiem, że póki nie wyjdzie oficjalnie 5-tka to można zakupić 4-ke z pełnym supportem ?:)

bez supportu dla sprzedawanego produktu to trochę źle wygląda i pewnie Kojotek_OX nie do końca miał to na myśli,

ja swoją drogą nie mogę się doczekać wersji v5 bo jak dla mnie (używam omniadda od ponad pół roku) będzie to prawdziwy "kombajn", który w druzgoczący sposób pogrzebie konkurencję

@moskit - a od kiedy sprzedaż oprogramowania bez wsparcia technicznego jest nie zgodna z prawem ? Ile jest osób na tym forum która nigdy nie napisała do mnie ani jednej wiadomości że coś nie działa bo potrafi przeczytać FAQ lub po prostu zna się na temacie i sama sobie poradzi ? Program sam z siebie się nigdy nie psuje zawsze jest jakiś czynnik i tym czynnikiem w 99% jest błąd ludzki. Teraz zostały do poprawki ostatnie niedopatrzenia wynikające z pracy na 2 wersjach poprawi się je i tyle w temacie. Jeśli nadal będzie v4 sprzedawane będzie o tym jasna informacja że suportu nie ma i kupuję się to w takiej formie jaka jest czyli nie będzie nowych opcji / nowych aktualizacji / poprawek o nowe bajery etc.

@004 - dzięki twojej "upierdliwości" :) udało się zlokalizować "błąd" w proxy i już powinno śmigać wszystko jak należy (update) i oczywiście pkt zostały Ci zwrócone na konto.

Nowa aktualizacja sprawdzona na moich kopiach testowych jest pod adresem: https://www.omnimax.pl/pliki/OmniADD4.2.1.rar osoby które zgłaszały błędy mogą już sobie zaktualizować na pewno gorzej nie będzie :) reszta niech poczeka proszę na komentarze - testowałem u siebie i wygląda na to że wszystkie problemy rozwiązane są :) jeśli czegoś innego znów nie spieprzyłem że tak się wyrażę.

Pytanie, Czemu w kółko wykonują mi się zadania w harmonogramie ? Kolejny błąd ! - Tutaj chyba jednak wszystko w porządku przeleciało dwa razy po aktualizacji...

A odnośnie raportu nic się nie poprawiło, jak było tak jest...

przykład:

www.deska-podlogowa5.polkowice.pl/?p=2491 - pusta strona

www.deska-podlogowa5.polkowice.pl/2011/05/19/biuro-rachunkowe/

A OmniPING co robi pinguje pustą stronę... Myślałem, że będzie to poprawione...

@Kojotek_OX

Jeżeli zostawisz omniadd v4 bez supportu i aktualizacji po jakimś czasie w miarę wprowadzania nowych wersji wordpressów/katalogów dodawarka stanie się w znacznej części bezużyteczna (rozumiem, że jest to celowe działanie mające wymusić na użytkownikach aktualizacje do v5). Jak sam widzisz dodawarka nie jest pozbawiona błędów więc dziwne i amatorsko z Twojej strony będzie wyglądało, jeżeli zostawisz nie dopiętą na ostatni guzik wersje v4. Rozumiem wypuszczenie jakiejś wersji v4 - kilka tygodni bez narzekań użytkowników i błędów w działaniu oprogramowania - ogłaszasz, że wersja jest finalna i nie będzie dalszych update. Wypuszczenie jakiejkolwiek wersji i stwierdzenie, że koniec z poprawkami bez testów ze strony użytkowników to brak profesjonalizmu.

Jaką my jako użytkownicy mamy gwarancję, że za chwile nie pojawi się omniadd v6, v7, v8, v9 itp. a poprzednie wersje nie zostaną pozostawione bez supportu? Poza tym spójrz na rynek - kto z poważnej konkurencji oferującej programy ułatwiające pozycjonerom pracę pozostawia swoje produkty bez supportu?

Koszt aktualizacji to nie kasa - tutaj chodzi o coś innego - postrzeganie Ciebie i Twojej firmy. Jeżeli zostawisz swoich klientów na lodzie część może pójść przy wyborze kolejnych produktów w stronę konkurencji (nie jest jej wiele ale z czasem zapewne powstanie nowa). Rozumiem Ciebie jako twórce oprogramowania - ale weź też pod uwagę opinie małych użytkowników, bo przecież to my tworzymy popyt na Twoje produkty.

P.S. Nie traktuj czasem tego postu jako atak na Ciebie bądź Twoją firmę. Chciałem tylko żebyś popatrzył na sprawę z nieco innej strony.

Pozdrawiam i życzę sukcesów w rozwoju OmniADD:)

@ssebo WP z grupy slowo5.miasto.pl bardzo możliwe że zostaną całkowicie usunięte z bazy więc nie ma problemu - dodatkowo jest tam jakaś skopana modyfikacja której OmniADD v4 nie wspiera (PS: dziś 90% tych katalogów stała się moderowana albo coś innego bo wpisy się dodają ale nie wyświetlają - nie ma żadnego wpisu z dnia dzisiejszego opublikowanego)

@x1349 aktualizacje będą cały czas jeśli zrobisz update do v5. Pokaż mi jeden soft SEO który ma dożywotnie aktualizacje za FREE i jest ciągle rozwijany ? Nawet windows ma aktualizacje płatne i wsparcie dla starszych produktów z czasem wymiera. Może sobie nie zdajesz sprawy z tego ale kodowanie i gonienie za zmianami to są koszty i jeśli to jest problem nie kupuj żadnej dodawarki lepiej bo każdy wcześniej czy później musi podnieść ceną i gonić za zmianami.

Mówisz o konkurencji np Publiker płatny update stara wersja zostawiona bez poprawek i supportu Adder tak samo jak dla mnie nie znasz rynku i proponuję się zapoznać z realiami świata a nie żyć w świecie fantazji gdzie wszystko jest darmowe i skuteczne.

Czy OmniPING jako soft który nie wymaga częstych aktualizacji miał podnoszoną cenę ? - NIE wiesz ile już wyszło wersji OmniADD od czasu pierwszej dodawarki do webmini ? Szkoda polemiki na ten temat bo rozumiem Ciebie jako klienta że coś tam coś tam każdy grosz się liczy ale ty też musisz zrozumieć że jeśli coś się rozwija wymaga stałych nakładów finansowych i zmiany w v5 dla każdej osoby która ma v4 będą z perspektywy czasu bardziej opłacalne niż korzystanie z v4

Więcej się już nie wypowiadam na temat update z v4 do v5 do dnia premiery v5 kiedy będzie przedstawione zestawienie co i jak

Od tej pory jest dostępny już pełny update do v 4.2.1 FINALL do pobrania z pierwszego posta lub przez swój panel OmniADD

I tym samym zamykamy już na amen prace nad v4

@ssebo WP z grupy slowo5.miasto.pl bardzo możliwe że zostaną całkowicie usunięte z bazy więc nie ma problemu - dodatkowo jest tam jakaś skopana modyfikacja której OmniADD v4 nie wspiera (PS: dziś 90% tych katalogów stała się moderowana albo coś innego bo wpisy się dodają ale nie wyświetlają - nie ma żadnego wpisu z dnia dzisiejszego opublikowanego)

Dziwna sprawa, bo wpisy istnieją tylko pod innym adresem ale nie tylko są to domeny regionalne. W mojej bazie prv 90% precli nie podaje adresu do wpisu tylko do strony głównej.

Czyli mam rozumieć, że wersja v5 będzie ten problem rozwiązywał. Bo raport z samymi adresami do stron a nie wpisów to już nie raport...

Czekam na wersje v5 bo 100zł to jeszcze nie straszna kwota... A pracować trzeba...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności