Skocz do zawartości

OmniADD nowa dodawarka do katalogów

Kojotek_OX

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 2,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Jednak zdecydowaliśmy się jeszcze dopieścić v4 dlatego zwracam się z prośbą o przesłanie mi na PW listy WP PRV które źle działają (nie dodają się na listę precelków / nie dodawane są wpisy / źle pobierane są adresy) - ważne żebym dostał takie wp wraz z loginem i hasłem - obiecuję nie spamować za wiele max 3 wpisy dodam można będzie je usunąć.

Przyznam że zależy mi na czasie więc jak dostanę takie listy może poniedziałek / wtorek będzie (znów to powiem) ostatnia aktualizacja v4 a potem premiera v5

Pozycjonowanie Stron Nie dla Leszczy ;)

...Jeśli nadal będzie v4 sprzedawane będzie o tym jasna informacja że suportu nie ma i kupuję się to w takiej formie jaka jest czyli nie będzie nowych opcji / nowych aktualizacji / poprawek o nowe bajery etc...
- być może nie jestem za bardzo zorientowana w temacie, ale mam to rozumieć tak, że w zeszłym roku zapłaciłam za produkt 350 PLN, nie było mowy o tym, że po roku należało będzie dokupić aktualizację za 150 PLN, bo ta dotychczasowa wersja nie będzie aktualizowana (???) i teraz po prostu nie będzie aktualizacji bazy katalogów czyli dodawarkę za jakiś czas będę sobie mogła gdzieś tam.... coś tam.... ?? Nie chcę nowych funkcji, chcę tylko aktualnej bazy katalogów w tej wersji softu, jaki kupiłam.

Pół roku temu kupiłam dodawarkę od @okazwloka (do webmini i easydirów), mogę dodawać do bazy dostarczonej przez okazwloka, mogę dodawać do swoich katalogów. I jestem bardzo zadowolona z tego zakupu :-) A omniadd chętnie odsprzedam za 290 PLN.

:-)

Nie porównuj dodawarke (do webmini i easydirów) i OmnniAdd jak nie korzystała z więcej fikcji to nie znaczę ze to produkty tego samego poziomu.

mogę dodawać do bazy dostarczonej przez okazwloka
,

a czy zdobycie aktualnej bazy katalogów taki wyczyn? prywatna baza katalogów jest o wiele lepsza, jeżeli tego nie dostrzegasz to nikt tobie tego bardziej dokładnie nie wytłumaczę.

p.s babinet, bez obrazy ale twoje posty w tym temacie świadczą że to ciebie przerasta.

Nie porównuj dodawarke (do webmini i easydirów) i OmnniAdd
- i dlatego też produkty bardzo różnią się ceną... O tym, że prywatna baza katalogów to dobra rzecz jednak coś wiem, bo napisałam, że przez tę drugą dodawarkę dodaję do własnej bazy.

A czy temat mnie przerasta? To chyba nie o to chodzi. Chodzi mi o to, że zapłaciłam jednak dużo kasy za coś, do czego co jakiś czas trzeba będzie dokładać....

drugą dodawarkę dodaję do własnej bazy

własna i prywatna, widzę koleżanka nie wie o co chodzi. typowy przyklad to WP-pr w omniadd, na 120% nie korzystałaś z tej funkcji, wiec nie myl ogólnie dostępna bazę dostarczana przez właściciela innej dodawarki do PRYWATNEJ bazy.

99% profesjonalnych narzędzi nie dostarcza do softu bazy, to oczywista oczywistość. Kupujesz soft a nie bazę.

Panie / Panowie bez kłótni dopracujmy 4 tak żeby śmigała jak należy bez problemów z WP ( v4 tylko teoretycznie wspiera najnowsze WP 3.1.3 i tego aktualizacja nie zmieni)

Pobieranie nowej bazy dedykowanej dla v5 przez v4 będzie mijać się z celem bo skrypty nie będą obsługiwane przez zmiany jakie w nich zachodzą etc. - dodamy taką opcję jak pobieranie bazy v5 ale za skuteczność tej bazy na v4 NIKT nie będzie gwarantował - obecnie np samych WP obsługiwanych przez v5 vs v4 różnica jest przeszło 350 z czasem będzie się to zwiększało i zwiększało więc nie jestem przekonany czy pobranie bazy v5 dla v4 będzie dobrym posunięciem ale taka możliwość zostanie dana.

Udało nam się zlokalizować "problem" z wpisami dodawanymi (dotyczy wszystkich wersji nawet 5) gdzie diametralnie spada skuteczność i jest to spowodowane hostowaniem OmniADD w OVH. Ta firma niestety ma pozakładane dziwne blokady na połączenia OVH <-> OVH (spora ilość wp / katalogów jest właśnie w OVH więc ... - z nie oficjalnych informacji wynika że jest to konfiguracja QOS za to odpowiedzialna właśnie w OVH) - Nasze zalecenie w tej sprawie będzie proste nie instalować OmniADD na hostingach ulokowanych w OVH (czyli wszystkie seo hostingi odpadają) różnica w skuteczności dodawania sięga niekiedy 80% , a jak pokazał przykład jednego użytkownika blisko 99% dla prywatnej bazy

ale ja proszę kolegi MaxPana - mam na myśli webmini i easydiry. Czy tę bazę mogę mogę sama aktualizować w tej chwili w omniadd? Proszę kolegę MaxPana o pomoc w tym temacie, chyba że temat kolegę MaxPana przerasta ;-)

Tak można aktualizować samodzielnie swoje bazy przez import wykonany przez phpMyAdmin - dodamy instrukcję do tego (jest to dziecinnie proste - chodź sporo osób z tego rozwiązania korzysta)

drugą dodawarkę dodaję do własnej bazy

własna i prywatna, widzę koleżanka nie wie o co chodzi. typowy przyklad to WP-pr w omniadd, na 120% nie korzystałaś z tej funkcji, wiec nie myl ogólnie dostępna bazę dostarczana przez właściciela innej dodawarki do PRYWATNEJ bazy.

99% profesjonalnych narzędzi nie dostarcza do softu bazy, to oczywista oczywistość. Kupujesz soft a nie bazę.

@MaxPan mam w sumie dostep do babinet dodawarki (bo pomagalem ja instalowac) i widze ze leza tam ladnie 193 prywatne wp, wiec chyba cos tam wie o roznicy miedzy prywatna a darmowa baza :) poza tym jak glownym argumentem ma byc faktycznie ze dodaje do prywatnych wp, to sa softy za 1/3 ceny co robia dokladnie to samo.

co do wersji 4 to wcale sie nie dziwie ze ludzie sie denerwuja iz nie bedzie aktualizacji, bo nie kazdy wykorzystuje ten soft tak jak ty, a tylko do swoich malych domowych potrzeb. poza tym wersja 4 jak dla mnie nie jest idealna do prywatnej bazy wp, chociazby dlatego iz brakuje jej podstawowej funkcji, a mianowicie podzialu na grupy, jak iz np posiadam precle na rozne kraje, a moge dodac je tylko do jednej grupy i dodaje mi arty do wszystkich (nie ma mozliwosci wyboru do jakich ma dodac). nie oczekuje od tego funcji lfe (choc przydaloby sie np dodawanie linkow do blogrolla :) to jednak to jest dla mnie ogromny mankament.

poza tym odnosnie braku supportu i aktualizacji, w omniadd z tego co mi wiadomo nie mozna dodac swoich zadnych innych prywatnych baz anizeli WP, a wiec po roku bedzie bezwartosciowe jesli chodzi o easydiry, webmini, itd, a wiec nie bedzie spelniac swojej podstawowej funkcji. tym bardziej dziwi mnie sprzedawanie tego. jakie bedzie haslo? kup dodawarke za 350 co doda ci do 20 publicznych katow i prywatnych wp (oczywiscie bez zadnej kontroli nad tym). dodawanie recznie do bazy tez nie jest proste, szczegolnie ze co chwile wyskakuje ci info ze wszelakie zmiany w sofcie to 50k pln kary. a wiec czy np w phpmyadmin jak cos zmienie to lamie licencje czy nie? (bo cos mi sie wydaje ze reguly w licencji tez sie moga zaczac plynnie zmieniac :P

co do v5, nigdy nie bylo pisane ze bedzie kiedykolwiek platna aktualizacja. skad mam wiedziec ze np kupie teraz 5, a kojotek wymysli sobie ze np zablokuje nagle jakas funkcje albo zrobi aktualizacje bazy za miesieczny abonanet? bo rozumiem ze kazdy chce zarobic i stracil po tym jak wyszly dodawarki do seokow, ale bez przesady. ile bedzie ekstra platnych rzeczy w przyszlosci?

bedzie w 5 wreszcie podzial prywatnej bazy na grupy? czy bedzie mozna dodawac prywatne katalogi (a nie jak dotychczas do publicznej bazy?)

zeby nie bylo, jestem zadowolony z omniadd (a raczej bylem, bo teraz uzywam glownie do wp prv, bo do publicznych mialem tak niska skutecznosc ze przestalem marnowac czas) ale kojotek zastanow sie jak czuje sie przecietny user teraz. olany?

Nauka angielskiego online - https://www.e-angielski.com

Start projektu - 24.07.10 - 23:16

Bardzo krótki czas życia programu. Nawet MS nie robi tak szybko kolejnych płatnych wersji.

Może wobec tego przedstaw plany rozwoju programu, bo nie jest przyjemnie miesiąc po zakupie usłyszeć, że mogę sobie program na półkę powiesić. A do tego się będzie praktycznie nadawał bez aktualizacji bazy.

Ale to oczywiście mój problem :)

Nie chciałbym ponownie płatnie aktualizować programu za pół roku bo wprowadzicie "rewolucyjną" zmianę.

Pozdrawiam,

Mariusz

Twoje słowa Kojotek_OX

"Zalety:

- Aktualna baza katalogów weryfikowana ręcznie

- Aktualizacja bazy odbywa się średnio raz na tydzień

Moja dodawarka nie jest przeznaczona dla wszystkich ale dla ludzi co umieją korzystać z takich narzędzi i cenią sobie jakość Omni i suport.

przypominam że wszystkie prace związane z katalogami są po naszej stronie, a dodawarka jest czystą dodawarką która po prostu dodaje

OmniADD jest częściowo zależne od nas (producenta) bo dostarczamy aktualne bazy danych katalogów

Prywatnej listy katalogów nie przewiduję - przynajmniej teraz bo przeczy to idei naszej bazy która miała być budowana przez wszystkich użytkowników OmniADD"

Czytając to przed zakupem, mamy prawo oczekiwać czegoś innego niż stwierdzenia:

"Żebyśmy się dobrze zrozumieli odnośnie v4 aktualizacji bazy danych nie będzie"

Strona https://sklep-promar24.pl to sklep internetowy sprzedający dobre polskie zlewozmywaki.

nTo w końcu jest taka możliwość czy nie ma??
ale kojotek zastanow sie jak czuje sie przecietny user teraz. olany?

No ale... nie trzeba naprawdę geniusza, by odpowiedzieć sobie na takie pytania. Ja mam w omniadd od samego początku funkcję dodawania swoich baz WP, webmini, ed, itp. Zresztą kojotek już podał rozwiązanie, które każdy może sobie wykorzystać i polecam wszystkim, by spojrzeć do bazy danych skryptu, a wszystko stanie się jasne.

Po pierwsze to nie kazdy zna sie na programowaniu i nawet najprostszych zapytanich do MySQL, a dopisanie funkcji dodawania katalogow do bazy wprost z panelu to nawet nie jest godzina roboty dla programisty. tym bardziej, ze jest juz niemal gotowe rozwiazanie, bo jest import WP, wiec wstarczy dorobic do tego wybor skryptu i ustawic wrzucanie do odpowiednich tabel i mamy import kazdego rodzaju katalogu.

Co do niekopatybilnosci najnowszych WP z v4 to widze, ze to jakis mocno naciagany argument. Raczej w WP nie bylo jakis nadzwyczajnych zmian, ktore uniemozliwily by teraz w prosty sposob dostoswanie dodawarki do tego skryptu, a nie koniecznosc wypuszczania v5. Publiker jakos poradzil sobie bezproblemowo z aktualizacja do najnowszego WP.

kodeks-logo-baner-pio.jpg

Blog z informacjami o prawnych aspektach związanych z funkcjonowaniem internetu, w tym problematyka dotycząca SEM i SEO. organisciak.pl

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności