Skocz do zawartości

OmniADD nowa dodawarka do katalogów

Kojotek_OX

Rekomendowane odpowiedzi

niestety, nie urodziłam się geniuszem :)

a może Kojotek odniesie się do postu Mariusza, cytującego jego słowa:

OmniADD jest częściowo zależne od nas (producenta) bo dostarczamy aktualne bazy danych katalogów.

Prywatnej listy katalogów nie przewiduję - przynajmniej teraz bo przeczy to idei naszej bazy która miała być budowana przez wszystkich użytkowników OmniADD

Mogę zrozumieć, że jakiś soft pada, nie ma wsparcia, nie ma osoby odpowiedzialnej za suport, ale wypięcie się na klienta, który nie ma ochoty płacić 150 PLN co roku za aktualizację, to chyba nie o to chodzi....

A jeżeli chodzi o aktualizację bazy danych - nie będę grzebać w bazie poprzez phpMyAdmin, bo się na tym nie znam, i do pozycjonowania swoich serwisów znać się na tym nie muszę. Po to osoby takie jak Kojotek sprzedają za ciężkie pieniądze swoje produkty, żeby osoby nie znające się na programowaniu mogły z tych narzędzi korzystać. Trzeba było w zeszłym roku podać info, że wersja 4.0 będzie działać przez rok, potem trzeba dokupić aktualizację.

W dodawarce od okazwloka w prosty sposób można zaktualizować swoje zasoby, aktualizując pliki z adresami katalogów poprzez FTP. I to może zrobić większość użytkowników dodawarki. A korzystanie z phpMyAdmin wymaga dużo większej wiedzy, której ja nie mam - możecie teraz jechać po mnie, że skoro nie potrafię obsługiwać phpMyAdmin, nie powinnam się brać za korzystanie z dodawarki, he he

:-)

• Odpowiedzi 2,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Nie trzeba być geniuszem aby zobaczyć, że nie wszyscy potrafią czytać ze zrozumieniem :)

To może na przykładzie opiszę.

Kupiłem program miesiąc temu. Decyzję podjąłem na podstawie jego funkcjonalności. Nie dlatego, że jest dobry, bezbłędny, ma support, szybko się rozwija itd.

Kupiłem bo ma (a w zasadzie miał) jedną ważną przewagę konkurencyjną - na bieżąco aktualizowaną bazę katalogów!

Po miesiącu dowiaduję się, że to co kupiłem za kilka dni będzie się nadawało do kosza.

Proste.

Powinno to wyglądać tak:

v4

- nie jest rozwijana

- są wydawane poprawki bezpieczeństwa

- są wydawane poprawki błędów

- jest aktualizowana baza katalogów

Okres przyzwoitości to w takim przypadku zwyczajowe 12 miesięcy od sprzedaży ostatniej sztuki starej wersji.

I wtedy mam wybór oraz możliwości amortyzacji kosztów zakupu wersji 4.

Większość kupi v5 i wszyscy są zadowoleni. Ale w obecnej sytuacji zastanowię się dwa razy czy wydawać na coś NIEPRZEWIDYWALNEGO.

I nie chodzi tu o pieniądze, bo to drobne na waciki ale o podejście do klienta.

Na to co teraz proponuje Autor jest jedno określenie, ale zbyt niecenzuralne aby je tu podać.

Pozdrawiam,

Mariusz

Strona https://sklep-promar24.pl to sklep internetowy sprzedający dobre polskie zlewozmywaki.

Myślicie że zapłacicie jednorazowo za soft i do końca życia autor będzie nowe funkcjonalności dodawał ? Autor zrobił intuicyjny szybki soft - chyba nie ma na forum osoby niezadowolonej (szczególnie mam na myśli użytkowników szybkiego jak błyskawica Publikera ) . Co do uproszczonej formy dodawania katalogów to by się na pewno przydała np: na plikach txt i 1 klik "importuj bazę".

btw. aktualizacja do v5 = 150 pln , tak ?

ale chyba nikt tu nie pisze o nowych funkcjonalnościach :)

Mnie chodzi jedynie o to, abym mogła korzystając z wersji zakupionej, dodawać do aktualnej bazy katalogów. W prosty sposób samemu tej bazy nie da się zaktualizować, a grzebanie w phpMyAdmin dla mnie na przykład jest za trudne. Niech autor po prostu dorobi prostą możliwość aktualizowania katalogów we własnym zakresie (bo wbrew pozorom nawet ja potrafię zgromadzić własną bazę webmini, easydirów itp. :) )

Myślicie że zapłacicie jednorazowo za soft i do końca życia autor będzie nowe funkcjonalności dodawał ?

Kolejny mający problemy czytania ze zrozumieniem ?

:)

M

Strona https://sklep-promar24.pl to sklep internetowy sprzedający dobre polskie zlewozmywaki.

a może Ty pokaż jakiś punkt "umowy" gdzie była informacja o tym, że kiedy pokaże się następna wersja typu 5.0, będzie należało ją wykupić, bo w dotychczasowej nie będzie aktualizacji bazy katalogów.

Jak na razie, to Mariusz zacytował słowa kojotka dotyczące tego, że to właśnie kojotek dostarcza aktualną bazę katalogów....

Znów wojna o nic panie i panowie, Ile razy mam jeszcze kurna powtarzać że v4 będzie działało cały czas ?

v4 jest zamrożonym już projektem i nie będzie aktualizowany o nowe skrypty, nie będzie dostosowywany do nowych skryptów (np nowe wersje katalogów , nowe wersje WP itd.) co działało będzie działać jednak z czasem jak np zaczną ludzie robić aktualizacje starych wersji przestaną i one działać, jak dojdą nowe instalacje skryptów też nie będą działać na v4 więc robienie aktualizacji bazy v5 do OmniADD v4 będzie mijać się z celem - skuteczność dodawania będzie malała a za to będzie znacznie wydłużał się czas robienia przebiegu katalogowania

v4 można ręcznie modyfikować bazę katalogów przy użyciu phpMyAdmin (zrobimy opis do tego) jednak jeśli na liście będą się znajdować nie obsługiwane wersje skryptów będzie to na równi z pobieraniem bazy v5 - jeśli będziesz robił ręczne aktualizacje bazy katalogów nie można korzystać z wbudowanej auto-aktualizacji bazy (program prawdopodobnie pogubi się w dodawaniu)

v4 nie będzie otrzymywało aktualizacji na nowe wersje skryptów, nie będzie dostawało nowych funkcji i opcji, nie będzie dostawało nowych katalogów do obsługi - v4 jest zamrożone i nie ma to nic wspólnego z aktualizacją bazy katalogów bo jak mówię już nie raz i nie dwa baza katalogów będzie do pobrania

Aktualizacja do v5 będzie kosztowała różnicę tego co wydałeś na OmniADD + ewentualnie OmniPING do kwoty 450 zł (czyli jeśli na oba lub jeden produkt ktoś wydał 350 zł to aktualizacja będzie kosztowała go 100 zł jak ktoś wydał 250 zł to aktualizacja 200 zł a jak ktoś 150 (są jeszcze takie osoby) to aktualizacja 300 zł) jeśli ktoś wydał 450 zł to aktualizacja jest FREE lub ma dowolną wersję OmniADD w ilości 5+ też ma za FREE

EOT dla mnie w temacie planowanej aktualizacji v5

PS: W v4 znaleźliśmy błąd w działaniu dodawarki i dlatego jest puszczony jeszcze update (poniedziałek / wtorek na 10000%) i liczę na to że jest to ostatni błąd v4 który musi zostać naprawiony

Pozycjonowanie Stron Nie dla Leszczy ;)

no i nie byłoby problemu, gdyby od początku była informacja o tym, że katalogi można samemu aktualizować, no i oczywiście dokładny opis, jak to zrobić dla tych, którzy nie są biegli w obsłudze phpMyAdmin (bo nie wszyscy są jednak geniuszami).

A jak na razie dla ogółu było info, że bazę katalogów typu webmini czy easydir dostarcza autor.

Aktualizacja do v5 będzie kosztowała różnicę tego co wydałeś na OmniADD + ewentualnie OmniPING do kwoty 450 zł (czyli jeśli na oba lub jeden produkt ktoś wydał 350 zł to aktualizacja będzie kosztowała go 100 zł jak ktoś wydał 250 zł to aktualizacja 200 zł a jak ktoś 150 (są jeszcze takie osoby)

Zaraz, zaraz, to jest trochę nie fair dla tych, którzy Wam zaufali na wstępie jako pierwsi zakupili Was produkt i polecali(lub nie), generalnie wyrażali opinie. Kupiłem zdaje się OmniAdd za jakąś niższą cenę nie pamiętam czy 150, czy 200 jako jeden z pierwszych i teraz mam zwrócić różnicę? To jest na prawdę nie fair :dirol:

150zł oczywiście mogę dać i chętnie dam, ale wypominanie osobom, że kupiły dawno temu OmniAdd po promocyjnej cenie i teraz muszą zwrócić różnicę do obecnej ceny najnowszej wersji jest niefajne !!!

Agencja SEO z Katowic Intoseo - Pozycjonowanie Katowice
Wynajem myjek przemysłowych i warsztatowych - www.myjki360.pl

Dywaniki samochodowe https://topdywaniki.pl/

Od wersji V1 do V4 nadal nie udalo sie wprowadzic:

- losowej kolejnosci dodawania

- nie naprawiono bledu z tym, ze inne liczby pokazuja sie na "dodanych", a inna jest liczba wpisow w raporcie (przy katalogach moderowanych to normalne, ale przy WebMini? albo liczby z kosmosu albo raport niepełny)

- pingowania (mozna co najwyzej dokupic osobny program i integrowac)

O podlinkowaniu nie wspomne (opcja niby jest, ale tylko po dokupieniu licencji innego programu).

Pierwotnie mialo byc tak, ze po rozwinieciu rogram mial sie otwierac na oczekiwania uzytkownikow, a tu nagle sie okazuje, ze mimo takich brakow nagle doplaty. Program jest dobry, ale cena troche zawyzona jesli wezmie sie pod uwage jak wyglada support (za to lekkosc dla hostingu jak najbardziej ok), a doplaty to tak jak pisze MMR karanie osob, ktore zaufaly Omni.

Darmowe programy
Potrzebujesz tekstów w krótkim czasie? Sprawdź tutaj.

rowniez kupilem praktycznie w ciemno soft 25 lipca a teraz mi przychodzi doplacic 250

za ta kwote chyba lepiej kupic dodawarke do seokow :)

JA: Miał Pan już nie pisać - tak trudno to zrozumieć, nie życzę sobie już od Pana maili

KLIENT: to po co Pan odpisuje? lubi Pan miec pewnie ostatnie zdanie ..ja również

Takich reakcji na zapowiedzi cenowe trzeba było się spodziewać :) Takie stopniowanie zawsze będzie wywoływać burze z argumentami mniej lub bardziej ważnymi. Ja powiem szczerze nie pamiętam ile zapłaciłem - muszę sprawdzić ;)

Ale to wina nie jednoznacznego "planu taryfowego" za upgrade do v5. Nie ma jak prostota. Zdecydowanie prościej będzie, choć krzyki też będą, np. coś takiego (ale bez przesady w kwotach :) ):

- właściciele tylko omniadd - tyle a tyle

- omniadd + omniping - tyle a tyle, oczywiście mniej niż ci pierwsi.

Choć i takie coś też pewnie dyskusję wywoła, ale chociaż prostsze :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności