Skocz do zawartości

OmniADD nowa dodawarka do katalogów

Kojotek_OX

Rekomendowane odpowiedzi

Jak dla mnie żadna "atrakcja" ;) Już lepiej dołożyć trochę grosza i kupić publikera :)

Publiker dodaje do precli wybierając je droga losowania. Kończy sie to brakiem wpisów do wielu precli i zwielokrotnieniem wpisów do innych. Ostatni przykład - 70 wpisow dodanych do webmini. Unikalnych adresów webmini jest niestety tylko 35, bo w jednastu z nich jest po 4-5 wpisów tego samego precla. Podobnie jest w wordpresach. Oznacza to ni mniej ni wiecej, że musimy dodawać co najmniej dwa razy tyle niż potrzeba, bo strzelamy w ciemno. Trzeba wówczas mocniejszej maszyny, lepszego łącza, a penie też banują nas za takie numery. Kiedy zobaczyłem swój wpis 19 razy do jednego precla w ciągu kilku dni to się wqrwiłem.

Mam nadzieję, że to nowe narzędzie nie będzie spamować w ten sam sposób.

Eksperyment Discover.pl

• Odpowiedzi 2,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

I tak się "skończy" dodawanie, dodawarkami nie xanna, przynajmniej do nowej aktualizacji, bo starych już nie zmieni, bo xanny pomyślą i się zabezpieczą (przynajmniej na jakiś czas), żadna rewelacja takich dodawarek trochę jest.

A może w przyszłości też dodawanie do EasyDir? Jest sporo katalogów tego typu
Też są, ale na razie zbytnio się nikt nie wychyla z tym.

@okazwłoka - Niestety nie znam wszystkich hostingów na rynku. Można ściągnąć podaną wersję i odpalić na takim hostingu - jak pojawi się monit o podanie klucza licencji działa ;) - jak będą dziwne znaczki lub komunikat o braku zend-a to niestety nie będzie działać i trzeba poprosić admina serwera o doinstalowanie stosownego modułu ZEND (darmowy moduł)

@Yeden - U nas tego problemu nie ma. Wpisy są dodawane według kolejności i zawsze sprawdzane czy przypadkiem wpis już nie istnieje (czasem nie udaje się nam pobrać poprawnie lokalizacji wpisu - niewielki % takich sytuacji jest dlatego sprawdzamy 2x zanim coś dodamy do katalogu)

@finansiarz - Dodawarka jest w planach na rozszerzenie o kolejne katalogi ale jakie dowiecie się dopiero w Omni v2 (trochę zdradziłem co się będzie znajdowało w v2 po za już znanymi projektami Omni)

Tak są raporty w pliku txt z lokalizacjami więc można je spokojnie wpakować do dowolnego systemu czy też do pingowania w OmniPING lub innym programie tego typu

@Arni - Można polemizować czy drogo. Kilka osób co testowało wersję beta już zakupiło pełne wersje oprogramowania bo ma te atuty których nie ma konkurencja czyli super szybkość (jak się uprzesz to w mniej niż 3h możesz 1 stronę upchać do wszystkich katalogów) - nie muszę mówić jakie może mieć to znaczenie dla indeksacji stron i masowego stawiania zaplecza np pod SWL

@Iguana - Niestety nie ma zabezpieczenia którego się nie da obejść taka prawda. Oczywiście może znacznie utrudnić dodawanie ale wtedy te katalogi umrą śmiercią naturalną (takie moje zdanie)

Pozycjonowanie Stron Nie dla Leszczy ;)

Xann z tego ma kasę i przynajmniej ja na jego miejscu bym starał się utrudnić dodawarkom innym dodanie, zwłaszcza jak widzi że wychodzą na światło dzienne i coraz mniej może zarobić (wiem że obejść można niby wszystko, ale czy będzie warto się pocić?)

P.S zrób do seokatalogów to będzie coś nowszego ;)

Xann z tego ma kasę i przynajmniej ja na jego miejscu bym starał się utrudnić dodawarkom innym dodanie, ....

Nie mam zamiaru utrydniać nikomu życia ;) w bazie mamy 9k katalogów, mi wystarczy ze mamy cały czas akutalną baze czyli wywalamy niekatywne codziennie jest aktualizowana o nowe z automatu , jak ktoś chce kupic sobie od Kojotek_OX nie widzie przeciwskazań z tą różnicą ze nasza jest tańsza i akutalniejsza :)

Marketing internetowy dla firm

Dopóki klient będzie chciał tam dodawać wpisy to będzie warto kombinować ;) w punkcie kiedy klienci zrezygnują z dodawania do tego katalogu lub innego dostępnego na rynku taki katalog umrze.

Inna prawda jaka wynika z twojego posta jest taka - im szybciej zacznie się korzystać z tej czy innej dodawarki tym więcej można zyskać :)

@Xann bardzo rzadko się z tobą zgadzam (chyba za sobą nie przepadamy) ale tu muszę przyznać ci racje co do twojej wypowiedzi, na pewno ilość katalogów w waszej bazie będzie większa niż u nas czy jakiejkolwiek innej dodawarce dostępnej na rynku.

Inna prawda jaka wynika z twojego posta jest taka - im szybciej zacznie się korzystać z tej czy innej dodawarki tym więcej można zyskać
Dokładnie ;)

Też dla tego zasegurowałem inny skrypt, nie ten co trochę osób na forum już rozkminiło w jakimś stopniu przynajmniej.

Wystarczy w adderku dodać projekt 3-4 razy z rzędy i baza się kończy, tak u mnie było. A jeżeli autor ma trochę oleju w głowie to kupi u xanna 10 kredytów zapuści jedną stronkę 5-6 razy i ma całą listę.

Powiem więcej dochodzące cały czas nowe katalogi są zawsze dodawane wpisy z aktualnie działających projektów, więc łatwo będzie na bieżąco wyciągać co np: tydzień świeża listę miniaczy od Xanna.

Jeszcze prędkość u xanna to nigdy nie udało mi się osiągnąć ustalanego limitu, czasem trwa to tygodniami. Pewnie dlatego że jest dużo ludzi, ale widzę ze maszyna kojota szybko rozładuje ten korek ;)

Xann czy 9 k miniaczy jest w indeksie czy zostało pobrane z systemu, bo ot jest różnica jak zapewne wiesz.

Na forum znalazł się fajny test skuteczności tego katalogu: https://www.forum.optymalizacja.com/index.p...=99948&st=0 (na ile wiarygodny sami ocenicie)

@djurek można tak robić ale takie zachowanie uznaje za nie uczciwe i nie zależnie od tego jak lubię czy nie lubię danej osoby nie będę się posuwał do takich technik pozyskiwania danych. Nasza baza jest budowana na podstawie wyników Google i automatów które wyłapują katalogi i je ciągle sprawdzają czy nadal są w indeksie i jeśli znikną są osuwane z bazy, tak samo katalogi które znikają z sieci (są zastąpione innym softem) są usuwane.

Swoją drogą uważam że rynek jest na tyle spory że dla każdego jest miejsce, i jeśli każdy będzie robił swoje najlepiej jak umie będzie to z korzyścią dla wszystkich zainteresowanych, a przede wszystkim klienta.

@djurek można tak robić ale takie zachowanie uznaje za nie uczciwe i nie zależnie od tego jak lubię czy nie lubię danej osoby nie będę się posuwał do takich technik pozyskiwania danych. Nasza baza jest budowana na podstawie wyników Google i automatów które wyłapują katalogi
A co to zmienia po za tym że nie dasz zarobić xannowi, i że sprytu więcej masz, i tak jego bazę zbierasz, którą miał w zamyśle pod swoją dodawarkę.

Edit: Nie jestem święty, ale też nie robię z siebie takiego ;)

Ja tylko pisze jaka jest rzeczywistość i możliwości z nią związane. Nie mam ani tej dodawarki ani tamtej, pokazałem tylko jak szybko "kowalski" może sobie zrobić taką samą bazę jaką ma xann, bo różnica jest ogromna jak się okazuje między lista xanna a resztą list. Każda dodawarka/lista internetowa/katatalog katalogów webmini może tak zdobywać t ten sposób nowe pozycje. Jesteś taki pewnie że nikt tak nie robi?

Nasza baza jest budowana na podstawie wyników Google i automatów które wyłapują katalogi i je ciągle sprawdzają czy nadal są w indeksie i jeśli znikną są osuwane z bazy, tak samo katalogi które znikają z sieci (są zastąpione innym softem) są usuwane.

Ja swoje webmini modyfikuję, nie zostawiam żadnych wspólnych elementów, takie katalogi też jesteś w stanie wyłapać?

Najtańsze domeny w Polsce - 13685790121473354021 -3% kod na dowolny serwer wirtualny.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności