Skocz do zawartości

OmniADD nowa dodawarka do katalogów

Kojotek_OX

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 2,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Co jest ważniejsze terminowość czy jakość.

Po za zrobieniem aktualizacji też przyjmujemy zgłoszenia o problemach i chcemy je ująć w aktualizacji.

Poprawka na serwer s2.laohost.pl (na s1 nie było żadnych problemów)

Poprawka z znikającymi PL znakami (też dla s2.laohost.pl)

To wyszło wczoraj w nocy do zrobienia. Tak więc przepraszam za opóźnienie i pragnę zapewnić że aktualizacja dziś będzie dostępna.

Pozycjonowanie Stron Nie dla Leszczy ;)

Ok, to moje kilka słów po testach tej wersji na laohost (s1):

Dziwne są te statystyki procentowe, często mi się nie zgadzają (liczbowe też nie):

webmini.jpg

Po dodaniu projektu, zmianie harmonogramu z 20 na 10 a poźniej na 1 lub 2 - dodaje dalej do 20.

Dostaje też czasami dłuższej zwiechy - crony ustawione są na co minutę, a czasami trzeba poczekać ładnych kilkanaście pomiędzy dodaniami, co znacząco wpływa na wydajność - zamiast 120 dostaję 0/minuta - więc w moim przypadku szybkość spadła drastycznie w porównaniu do poprzedniej wersji.

To tyle na razie, na pewno mi coś umknęło, ale wiecie jak jest, wszystkim się zebrało na apdejty :P

Ostatnio na blogu:

Tania alternatywa dla xrumera

@piotrostr Jak dla mnie wszystko się zgadza w 100% jeśli chodzi o procenty i ilości dodań poprawnych do nie poprawnych

Co do tematu że nie przyjmuje wartości 1 - 2 wpisów na dobę jest to logiczne i poprawne działanie. Najmniejszą jednostką jest 10 i wielokrotności (też nie działa 12 i 95) gdyż tak wynika z budowy dodawarki gdzie stawiamy na szybkość.

Obecnie można pobrać nową wersję oprogramowania OmniADD z pierwszego linka - jak zawsze

Podstawowe zmiany jakie się znalazły w tej aktualizacji:

- obsługa prywatnej listy WP

- uzupełnienie FAQ (informacja jak dodawać prywatne WP)

- poprawka z polskimi znakami w opisach

- poprawka buga z zawieszaniem się crona na niektórych hostingach

- poprawka z zapisywanie logów (odpowiedzi zwrotnych) - w poprzedniej wersji niektóre czerwone/zielone nie miały loga

- sprawdzanie chmodow i połączenia z bazą

- poprawka w update

- cron logujący się na konta ( w przyszłości tez rejestrujący )

- nowa uzupełniona baza kategorii (lepsze dopasowywanie)

- wyłączone cache'owanie

- drobne poprawki zgłoszone przez użytkowników

Update jest już możliwy dla v1 i v2 :) - instrukcja jest opisana w pliku opis.txt który należy koniecznie przeczytać

Pozycjonowanie Stron Nie dla Leszczy ;)

Chciałem zrobić update z c1 do v2 ale wyskoczył mi komunikat: Wystapil blad.

Nie korzystam już z OmniPinga a w dodawarce webmini miałem wysyłanie wpisów wstrzymane.

To z logów użytkownika.

[25/Aug/2010:03:04:02 +0200] "GET /webmini/cron_add.php HTTP/1.0" 200 221 "-" "Wget/1.11.4"

[25/Aug/2010:03:05:01 +0200] "GET /omniping/cron/cron.php HTTP/1.0" 302 512 "-" "Wget/1.11.4"

Pytanie brzmi: Czy niepotrzebne wywoływanie crona zabiera transfer bo ostatnio coś mi go znacznie ubyło i szukam przyczyny. ?

O7vVmZ7.gif

Punkty statlink.pl - dobra cena + gratis Skrypt i eBook, Blog SEO/SEM i Tatuaże na Dziarownia.pl (tatuaże)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności