Skocz do zawartości

OmniADD nowa dodawarka do katalogów

Kojotek_OX

Rekomendowane odpowiedzi

@Dextii

Nie mam bladego pojęcia co tam zrobiłeś ale przycisk do zapisania ustawień w harmonogramie jest i znajduje się na dole listy po prawej stronie

zapis.jpg

Faktycznie dalej coś nie tak było z bazą ;/ zainstalowałem czystą bazę jak bym instalował świeżego v2, a ze starej bazy tylko 'opisy' i 'pozycje' zaimportowałem + wyzerowanie i chyba działą :) Trochę dziwnie się takie update robi jak sie nie wie co się robi :)

• Odpowiedzi 2,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
@finansiarz

Wszystko jest w jak najlepszym porządku - zmienię komunikat z:

"Pozycje zostały dodane do listy prywatnych wordpress"

na

"Pozycje zostały dodane do listy prywatnych wordpress jak tylko zostanie autoryzowany blog"

W praktyce oznacza to że system zanim doda bloga do używania musi zweryfikować czy poprawnie wpisałeś dane i po tym etapie pozwoli już dodawać do WP. Przypominam żeby dodać trzeciego crona odpowiedzialnego za WP bo inaczej nawet za rok nic się tam nie doda ;) - szczegóły są w pliku opis.txt

A ile trwa taka autoryzacja? Mówię oczywiście gdy cron jest dodany:) Jest jakiś komunikat gdy dane są błędne?

Z mojej strony przy dodawaniu wpisów przydałaby się opcja mieszania akapitów. Powiedzmy, że jakiś katalog przyjmuje wpisy do 250znaków a ja mam opis na 500znaków. Jakby było tak z 30 katalogów to 250 końcowych znaków nie jest wykorzystywana. Uniknęlibyśmy po części DC.

O7vVmZ7.gif

Punkty statlink.pl - dobra cena + gratis Skrypt i eBook, Blog SEO/SEM i Tatuaże na Dziarownia.pl (tatuaże)

@finansiarz

Pobierz jeszcze raz paczkę instalacyjną i z niej podmień plik cron_reg.php - skasować i wgrać od nowa

@arve_lek

Wiem że człowiek jest leniwy i najlepiej nic nie robić i zarobić ale tak to nie działa. Możesz dodać kilak opisów i nie ma problemu

Pozycjonowanie Stron Nie dla Leszczy ;)

@finansiarz

Pobierz jeszcze raz paczkę instalacyjną i z niej podmień plik cron_reg.php - skasować i wgrać od nowa

Wielkie dzięki, pomogło i teraz śmiga aż miło. Problemem tylko zostaje fakt, że niektóre WP przyjmują wpisy np. z 1 linkiem inne z 4 linkami, a gdy artykuł ma powiedzmy np. linków 4 i zostanie dodany do takiego WP co przyjmuje z 3 linkami to zostaje zapisany jako szkic, a na liście w szczegółach taki WP jest na zielono, natomiast w eksporcie jest link który prowadzi do "Niestety, nie ma tutaj tego, co szukasz.". Tak to wszystko ładnie śmiga ;)

Czasem, ale rzadko, bywa, że artykuł został dodany poprawnie, ale jednak w spisie widnieje na czerwono jako błędny. Innych błędów na razie nie znaleziono

Wiem że człowiek jest leniwy i najlepiej nic nie robić i zarobić ale tak to nie działa. Możesz dodać kilak opisów i nie ma problemu

To może warto byłoby zrobić ile dany opis zostały wykorzystany. Bo jak dodam 20 opisów z synonimami to jaki cudem mam wiedzieć ile razy został wykorzystany? W Seobohaterze po prostu sobie generowałem z jednego opisu 50-100 kolejnych, które potem przy dodawaniu wpisu były popierane z bazy artykułów.

edit:

Albo zrobić opcję przy dodawaniu strony ile razy dany artykuł ma być wykorzystany.

O7vVmZ7.gif

Punkty statlink.pl - dobra cena + gratis Skrypt i eBook, Blog SEO/SEM i Tatuaże na Dziarownia.pl (tatuaże)

Ilość wpisów dzielona przez ilość opisów daje nam średnią użycia +/- 5

Nie chcę dopychać kolejnych zapytań do bazy dlatego raczej nie dodam tego licznika

Pozycjonowanie Stron Nie dla Leszczy ;)

No tak tyle to i ja wiem ;p

Chodzi mi o coś takiego:

Przykład:

Dodaje stronę + 20 opisów z synonimami -> wybieram żeby opis został dodany do wszystkich katalogów.

Jednego dnia dodaje 50 wpisów. Teraz pytanie skąd mogę wiedzieć jakie opisy zostały wykorzystane a co za tym idzie ile razy dany opis został wykorzystany ? Sprawdzać po kolei katalogi, w których został dodany wpis?

Może jest jakiś sposób tylko ja go nie widzę i sieję zamęt w tym temacie :)

O7vVmZ7.gif

Dobrze gada, polejcie mu.

Można by coś takiego dodać, a jeszcze lepiej jakby można było ograniczyć dla wpisu ilość. Takie coś mogłoby być w opcjach włącz/wyłącz

Można by coś takiego dodać, a jeszcze lepiej jakby można było ograniczyć dla wpisu ilość

Taki pomysł już wspomniałem :)

tylko u mnie seobohater ma parę giga biggrin.gif takie bazy opisów sporo miejsca zabiorą ... i z szybkości niewiele zostanie ;/

To był tylko taki przykład :) Nie trafny ale przykład.

Nie chcę dopychać kolejnych zapytań do bazy dlatego raczej nie dodam tego licznika

Poczekajmy na ostateczną decyzję Kojotka. Zawsze może to być dodatkowa opcja :-)

O7vVmZ7.gif

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności