Skocz do zawartości

OmniADD nowa dodawarka do katalogów

Kojotek_OX

Rekomendowane odpowiedzi

Widzę że koledzy już mnie wyręczyli w uzasadnieniu dlaczego 0 się nie ustawia - bardzo możliwe że w kolejnej wersji wpisanie 0

Tak jak mowilem zajedziecie katalogi i hostingi i nigdzie czlowiek nie postawi potem skryptu.

Powinno byc ograniczenie max 1000 (albo mniej) kat. na dzien na strone i to jak najszybciej...

Szybkosc, szybkoscia ale autor powinien wziazc pod uwage ze niektorzy nie maja umiaru, a jak

takich osob trafi sie wiecej to bedzie kiszka z tego...

• Odpowiedzi 2,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Mam jedno pytanie (być może coś przeoczyłem, lub czegoś nie wiem). Chodzi o aktualizację bazy katalogów (zakładka UPDATE).

Klikam tam, mam napisane aktualizacja jest dostępna, aktualizacja się ściąga, ale napis - aktualizacja dostępna - nie znika. Nie wiem, czy to oznacza, że aktualizacja się nie wykonała ? Klikałem kilka razy i za każdym razem widzę, że ściąga się ten sam plik (ta sama wielkość) i się teoretycznie aktualizuje (chyba), ale aktualizacja nadal jest dostępna.

przykład:

[03-09-2010 09:54:00] Pomyślnie zaktualizowano. Rozmiar pliku aktualizacji: 535 KB

[02-09-2010 09:48:56] Pomyślnie zaktualizowano. Rozmiar pliku aktualizacji: 535 KB

[02-09-2010 09:40:45] Pomyślnie zaktualizowano. Rozmiar pliku aktualizacji: 535 KB

[01-09-2010 23:03:05] Pomyślnie zaktualizowano. Rozmiar pliku aktualizacji: 535 KB

Aktualizacja dostępna :)

Robię coś źle czy tak ma być ?

Rootowanie telefonów, zmiana systemów operacyjnych (Cyanogenmod, LineageOS), wymiana dotyku, naprawa tabletów, laptopów: https://LepszySerwis.pl Poznań

Mam jedno pytanie (być może coś przeoczyłem, lub czegoś nie wiem). Chodzi o aktualizację bazy katalogów (zakładka UPDATE).

[03-09-2010 09:54:00] Pomyślnie zaktualizowano. Rozmiar pliku aktualizacji: 535 KB

[...]

Zdaje się, że pracujesz na starej wersji programu. Dla zachowania kompatybilności, plik aktualizacyjny jest dla niej dostępny. Nie pobierasz natomiast najnowszej wersji bazy więc masz komunikat że aktualizacja jest dostępna. Ale żeby ją pobrać musisz zaktualizować program - paczka w pierwszym poście. Najnowsza aktualizacja ma ponad 900KB a nie 535KB B)

---> OmniADD <---

@othbaal - jak już kolega powiedział masz starą wersję OmniADD- ta wielkość bazy sugeruje że zatrzymałeś się na pierwszej wersji v2. Pobrać soft z pierwszego posta, zaaktualizować i będzie pięknie śmigał

Ograniczenia nie wsadzę do OmniADD bo jest to obcięcie podstawowej funkcjonalności jaką była w oprogramowaniu które zakupiły pierwsze osoby - jednak mogę tak uprzykrzyć ustawianie wartości 0 lub/i większych jak XXX dodań na dobę dla jednego katalogu że się naprawdę odechce ustawiać ten parametr często i tylko będzie służył do sporadycznych sytuacji

Pozycjonowanie Stron Nie dla Leszczy ;)

mam pytanko, czy skoro jest wordpress i wordpress prv to oznacza ze jest dodawana jakas lista dostepnych wordpressow? bo domyslam sie iz prv to sa moje prywatnie dodane tak?

edit: jeszcze pytanko dlaczego zadna strona nie ma statusu zakonczono (zielony) tylko wszystkie co juz nie dodaje na czerwono (przerwano)?

Nauka angielskiego online - https://www.e-angielski.com

Dokładnie. Żeby skorzystać z publicznej listy precli wchodzisz w opcje, ustawiasz opcję "Skrzynka e-mail" i jeśli masz ustawione zadania cron zacznie Cię ładnie rejestrować w publicznych preclach.

edit.

Co do drugiego pytania nie mam pojęcia, ale lubię czerwony kolor.

@othbaal - jak już kolega powiedział masz starą wersję OmniADD- ta wielkość bazy sugeruje że zatrzymałeś się na pierwszej wersji v2. Pobrać soft z pierwszego posta, zaaktualizować i będzie pięknie śmigał

Ograniczenia nie wsadzę do OmniADD bo jest to obcięcie podstawowej funkcjonalności jaką była w oprogramowaniu które zakupiły pierwsze osoby - jednak mogę tak uprzykrzyć ustawianie wartości 0 lub/i większych jak XXX dodań na dobę dla jednego katalogu że się naprawdę odechce ustawiać ten parametr często i tylko będzie służył do sporadycznych sytuacji

Pobieram z tego adresu, innego nie znam: https://www.omnimax.pl/pliki/webmini.rar

Rootowanie telefonów, zmiana systemów operacyjnych (Cyanogenmod, LineageOS), wymiana dotyku, naprawa tabletów, laptopów: https://LepszySerwis.pl Poznań

edit: jeszcze pytanko dlaczego zadna strona nie ma statusu zakonczono (zielony) tylko wszystkie co juz nie dodaje na czerwono (przerwano)?

chodzi o to ze w moje strony widnieje oznaczenie jako przerwane, np jest ok 700 easydir, mi pokazuje iz dodalo do 200 i koniec. nic sie wiecej nie dzieje, w statusie jest jako 'czerwony - przerwano/niekompletne', - dlaczego nie jedzie dalej z dodawaniem? bledow bylo niewiele, lacznie nie wyszlo nawet polowa z mozliwych do dodania. dotyczy to otwarty i easy dir

Nauka angielskiego online - https://www.e-angielski.com

chodzi o to ze w moje strony widnieje oznaczenie jako przerwane

Z tymi oznaczeniami to jest tak:

Pomarańczowe - pozycja znajduje się aktualnie w harmonogramie - trwa dodawanie.

Zielone - pozycja nie znajduje się już w harmonogramie plus dokonano wcześniej próby dodania do wszystkich katalogów wybranego typu (mogły być to próby udane lub nieudane, ale do każdego katalogu z listy dodawarka próbowała dodać wpis)

Czerwone - pozycja nie znajduje się w harmonogramie, przy czym są jeszcze katalogi do których dodawarka nie próbowała dodać wpisu (na listingu nieoznaczone ani kolorem czerwonym ani zielonym). Wtedy warto pozycję przerzucić jeszcze raz do harmonogramu.

Nawet jeśli jakaś pozycja była oznaczona na zielono, w momencie gdy robimy Update, do bazy dochodzą nowe katalogi i oznaczenie jest ponownie czerwone - "przerwano/niekompletne". Znaczy ono tyle - są jeszcze katalogi danego typu do których nie próbowano dodać wpisu.

Jeśli są z tymi kolorami jakieś problemy - pierwsza rzecz, to zaktualizować dodawarkę do najnowszej wersji - paczka w pierwszym poście.

---> OmniADD <---

Jak nie maksymalna ilość na dzień to może chociaż:

- Dla każdego procesu dodawania losować kolejność katalogów (szczególnie rozrzucić w czasie dodawanie do katalogow na tym samym ip)

- Zmniejszyć ilosc dodawania na minute tak aby te ich procki wytrzymywały limity. Dodawarka jest b.szybka , co się stanie jak zmniejszymy ilosc

wpisow do webmini np; do 2 na miniute ? 60*2*24 = 2880 na dobe , i mamy całą baze w 2 dni.

I każdy będzie zadowolony.

Jeśli chodzi o bany, w programie przydałaby się opcja zgłoś ban, jednocześnie od razu usuwanie takiego kata z listy zgłaszającego.

W tym aspekcie widać wyższość dodawarki Xanna (jeśli chodzi o webmini). Dodajesz do 500 i wiesz, że to katalogi niezbanowane na czas dodawania.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności