Skocz do zawartości

OmniADD nowa dodawarka do katalogów

Kojotek_OX

Rekomendowane odpowiedzi

W tym aspekcie widać wyższość dodawarki Xanna (jeśli chodzi o webmini). Dodajesz do 500 i wiesz, że to katalogi niezbanowane na czas dodawania.

mam kilka projektow w dodawarce xanna i sprawdzilem kilka losowych i od razu pierwszy zbanowany, sporo to .tk.... a sprawdzilem kolejne 3 z rzedu, rowniez zbanowane... wiec chyba tak dobrze nie jest

Nauka angielskiego online - https://www.e-angielski.com

• Odpowiedzi 2,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
mam kilka projektow w dodawarce xanna i sprawdzilem kilka losowych i od razu pierwszy zbanowany, sporo to .tk.... a sprawdzilem kolejne 3 z rzedu, rowniez zbanowane... wiec chyba tak dobrze nie jest

Wszystkie Domeny .TK zostały usunięte zarówno z systemu jak i adderka, domeny zbanowane zostają usuwane z adderka.

Sorry za off top ale wprowadzasz ludzi wbłąd swoją niewiedzą

Marketing internetowy dla firm

Jak nie maksymalna ilość na dzień to może chociaż:

- Dla każdego procesu dodawania losować kolejność katalogów (szczególnie rozrzucić w czasie dodawanie do katalogow na tym samym ip)

- Zmniejszyć ilosc dodawania na minute tak aby te ich procki wytrzymywały limity. Dodawarka jest b.szybka , co się stanie jak zmniejszymy ilosc

wpisow do webmini np; do 2 na miniute ? 60*2*24 = 2880 na dobe , i mamy całą baze w 2 dni.

I każdy będzie zadowolony.

To sądzisz że dodając projekt do wszystkich katalogów na raz co trwa parę godzin bardziej katuje serwery katalogów niż by było ograniczenie np. do 100 katalogów na dzień ?

To teraz wyobraźmy sobie taką sytuacje, że dodamy 200 projektów na raz z takim samym przyrostem dziennym 100 katalogów. Dodawarka doda po 200 wpisów w każdym z tych 100 katalogów praktycznie na raz. A jeśli dodajemy dla 1 strony wszystkie pozycje to przynajmniej dodawarka nie odwiedzi jednego katalogu częściej niż co 2-3 godziny :)

Jak rozwiązać losowe dodawanie? Trzeba by wprowadzić dodatkowe pola w bazie danych. Lepiej już dodawać kolejno, ale mieć wpływ na możliwość rozpoczęcia od 100 katalogu, 200 katalogu itd.

Można też problem rozwiązać przez ustawienie 1-2 dni różnych ilości katalogów - tu nie trzeba żadnych modyfikacji :)

Problemu nie ma, jeśli dodaje się projekty na bieżąco.

pytanie jest co będzie bardziej kosztowne w długim terminie dla użytkowników , jakieś limity wcale nie takie niewygodne biorąc pod uwage naturalny poziom indeksacji google czy też ban na połowę katalogów. To już każdy musi sobie indywidualnie odpowiedzieć :)

Jak nie maksymalna ilość na dzień to może chociaż:

- Dla każdego procesu dodawania losować kolejność katalogów (szczególnie rozrzucić w czasie dodawanie do katalogow na tym samym ip)

- Zmniejszyć ilosc dodawania na minute tak aby te ich procki wytrzymywały limity. Dodawarka jest b.szybka , co się stanie jak zmniejszymy ilosc

wpisow do webmini np; do 2 na miniute ? 60*2*24 = 2880 na dobe , i mamy całą baze w 2 dni.

I każdy będzie zadowolony.

Według mnie jest to nietrafiony pomysł. Zdecydowałem się do zakupu tej dodawarki właśnie ze względu na jej szybkość i wydajność, a te zmiany raczej nie będą tym, na co liczyłem. Zasada jest prosta, trzeba umiejętnie i z rozsądkiem obsługiwać tą dodawareczke i każdy będzie zadowolony, bez konieczności zmian :)

Tak na szybko postaram się odpowiedzieć na kilka pytań :)

1 - update działa i można śmiało pobierać jak się ma najnowszą wersję OmniADD

2 - banowanie katalogów za site w Google odbywa się po 3 sprawdzeniach czyli po 3 tyg (zabezpieczenie żeby nie banować nowych katalogów dopiero co powstałych). Dodatkowo w najnowszej wersji poza tym że użytkownicy sami mogą zgłaszać katalogi do usunięcia z bazy (do czego gorąco zachęcamy) przy każdym update zostaje do nas wysłana statystyka ilości dodań i błędów dla poszczególnych katalogów (nie mamy informacji co i jak było katalogowane a jedynie dane typu 10 dodało i 3 razu nie dodało do katalogu ######.pl) co powinno nam ułatwić znacznie filtrowanie bazy i usuwanie zbędnych

3 - OmniADD to narzędzie odpowiednio używane jest bardzo sprawną dodawarką źle/lepiej używane szybką spamiarką a jeszcze gorzej/lepiej używane szybkim sposobem na złapanie bana na IP. Nie wprowadzę limitów dodawań na dobę bo to przeczy idei tego narzędzia - ale planuje utrudnić wprowadzanie wartości 0 lub/większych niż np 1000 na dobę przez stosowne komunikaty o ryzyku etc

4 - Kolejny katalog w drodze który będzie obsługiwany przez naszą dodawarkę tym razem dodamy nasz autorski projekt (który też będzie do pobrania z forum oczywiście za FREE i nie kodowany z dużą ilością skórek - proszę na razie tego tematu nie poruszać w tym wątku - zostanie utworzony osobny temat) i tym samym zamykamy v2 - kolejne wydania to już v3 z obsługą pozostałych publicznych katalogów takich jak Cnet,Qlweb i kilka innych

Pozycjonowanie Stron Nie dla Leszczy ;)

Sorry za off top ale wprowadzasz ludzi wbłąd swoją niewiedzą

przepraszam bardzo ale co ma tu niewiedza do rzeczy????? zalogowalem sie do eweblinka, kliknalem na export linkow w zakladce wpisy adder i mam sporo domen tk i sporo zbanowanych wiec jakim cudem mi takie bzdury piszesz?

chyba ze cos ze mna jest nie tak i np to nie są domeny TK

https://www.zgredy75.tk/e/................

https://www.super-bober17.tk/e/.................

https://www.zgredy58.tk/e/......................

https://www.prosty.3max.tk/e/K.....................

wiecej mi sie nie chce kopiowac. ale to sa linki z pliku excela i fakt nie ma na nich linkow eweba ale dodaje do tych katalogów.....

projekty sa zrobione w 30% wiec to nie sa linki z rok temu.....

oczywiscie sie nie znam ale jak chcesz moge wkleic linki do katalogow rowniez z tego projektu ktore maja 0 stron w indeksie i pr n/a - ale oczywiscie nie sa zbanowane, bo przeciez zbanowane sa na biezaco usuwane...

Nauka angielskiego online - https://www.e-angielski.com

PRzydała by się opcja w zakladce MOJE STRONY do zablokowania "pause" danego projektu.

Mam kilka projektów i teraz pauzować harmonogram jest klopotliwe, a tak po spałzowaniu projektu było by ok.

Pewnie nie jest to trudne i obciązające cpu , a może pomóc więc proszę o takiego checkbox "blokuj" w moje strony

2 - banowanie katalogów za site w Google odbywa się po 3 sprawdzeniach czyli po 3 tyg (zabezpieczenie żeby nie banować nowych katalogów dopiero co powstałych)

3 tygodnie to zdecydowanie za dużo, szczególnie jeśli chodzi o katalogi, które już w bazie są od dłuższego czasu. Dla nowych katalogów owszem.

Sprawdziłem site dla pierwszych 126 katalogów, tyle jest dobrych:

webmini -> 27,00%

easydir -> 36,00%

otwarty -> 80,00%

suma -> 35,00%

Myślę, że sprawa jest priorytetowa :(

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności