Skocz do zawartości

OmniADD nowa dodawarka do katalogów

Kojotek_OX

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 2,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Nie wywalaj ;)

Cron działą teraz dobrze, ale polecasz mu uruchomienie raz na godzinę, dokładnie w pierwszej minucie godziny. Twoje 1 zamień na */1 i będzie git ;)

wywalenie końcówki spowoduje wysyłanie maila co 1 min z każdego zadania czyli masa maili - końcówka powinna zostać szczególnie jeśli mowa o omnihost.

PS: gdzie ja w dokumentacji kazałem wpisać 1 w pierwsze pole ? - najlepiej po prostu wpisać * i nic więcej tak jak podaje w opis.txt

Pozycjonowanie Stron Nie dla Leszczy ;)

OmniADD jest częściowo zależne od nas (producenta) bo dostarczamy aktualne bazy danych katalogów. Co do samej awarii zgłaszanej musimy się przyjrzeć temu bo to dziwne zjawisko wystąpiło tylko u części osób - laohost był dotknięty tym problemem.

Jeśli już to nie cały laohost. Ja swoją tam trzymam (s2) i nie było sekundy przerwy w działaniu.

Kojotek, albo masz tak fatalnie źle skonfigurowany serwer albo się nie znasz.. mam nadzieję, że tak nie jest.

Wywalenie tego wcale nie spowoduje masy maili.

wget -q -O /dev/null https://link wystarczy w zupełności.

obie komendy są poprawne i obie są podane w opis.txt dla crona (komendę z końcówką sugeruje DA więc nie jest to mój wymysł)

co do laohost to już zgłupiałem - faktycznie moje kopie też nie miały przerwy w działaniu więc nie wiem co się podziało - wieczorem się temu na pewno przyjrzymy

Pozycjonowanie Stron Nie dla Leszczy ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności