Skocz do zawartości

OmniADD nowa dodawarka do katalogów

Kojotek_OX

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 2,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

W planach dodania do aktualizacji:

- sprawdzanie długości txt min 200 znaków max 2000 znaków

- sprawdzanie dodania linka w treści

- dodanie synonimów (nie będzie sprawdzana długość txt!)

Podczas dodawania projektów proszę pamiętać że Opis strony musi mieć min 200 znaków inaczej system będzie odrzucał takie dodawanie (katalogi odrzucają) i proszę nie zapominać o linku w treści (35 znaków dotyczy tytułu strony - błąd w opisie dodawarki)

Pozycjonowanie Stron Nie dla Leszczy ;)

@Sylwin wybacz ale raczej nie mogę udzielić Ci odpowiedzi na to pytanie jak to robimy, ale powiem że nikomu by się nie chciało wklepywać tony "tokenów" i też nie robią to użytkownicy. Jest pewna praca ręczna przy samej bazie ale nie polega na wpisywaniu tokenów ale na filtrowaniu bazy

Ciekawostka:

Gdyby ktoś teraz wykonał aktualizację bazy to dane są następujące

Aktywnych: 3557

Zbanowanych: 653

Wszystkich: 4210

Za to odpowiadają automaty po naszej stronie i praca usera ogranicza się do kliknięcia w aktualizuj

1. Kiedy synonimy (inaczej czy da rade to do zrobic do konca przyszlego tygodnia ) ?

Tak to niemal pewne jak to że jutro wstanie słońce :P

2. Do ilu katalogow obecnie system jest w stanie dodac skutecznie3

Na dzień wczorajszy uzyskałem skuteczność 98.4% poprawnych dodań

3.Czy problemem technicznym bedzie np 10 dodan przez cala liste na dedyku ?

Problem z dodawaniem nie leży po stronie skryptu, ale katalogów których duże ilości są na jednym koncie hostingowym - jak odpaliliśmy 10 kopi na pełnych obrotach bez limitów etc wyleciały w kosmos (przeciążyło czyjeś konta - nawiasem mówiąc przepraszam adminów tych katalogów). Sam program bez problemu lata na shared hosting i nie obciąża on zbytnio mniej niż 0.2% CPU na OmniHOST.

Moja przestroga i ograniczenia wynikają tylko z faktu takiego żeby właśnie tych katalogów nie wysadzać w powietrze bo w końcu wszystkie hostingi po blokują - tu przychodzi z pomocą proxy ale to może skutecznie obniżyć szybkość działania dodawarki

@Kojotek_OX mam jeszcze taką propozycję, aby można było z pliku txt wrzucać listę anchor tekstów. Taka opcja mi osobiście by się przydała. Jeśli będzie coś takiego + synonimy, to masz kolejnego klienta.

Inne sugestie to katalogi esydir (o tym już ktoś wspomniał) i stare poczciwe miniacze (otwarty mini). Nie ma ich co prawda za wiele, ale nadal dobrze się indeksują i wiele z nich ma długi staż.

EDIT :

Jak sprawa ma się z licencją ? Tzn. 1 licencja = 1 serwer, czy 1 licencja = no limit.

Ja testuję skrypt od jakiegoś czasu. Do indeksowania wpisów jak najbardziej ok. Dodałem niemalże nową domenę (niezaindeksowaną), puściłem skrypt. Strona zaindeksowana mimo, że bazy jeszcze nie skończył i z linkami nic nie robiłem. Dopiero teraz je dopalę i odpinguję.

@milkus - Tak jak już mówiłem dodawarka będzie rozwijana i wasze propozycje zostaną uwzględnione w dalszych etapach rozwoju. Obecnie planujemy szybki update dla synonimów i tyle. 1 licencja = 1 konto inaczej licencja nie miała by sensu

Miło mi poinformować że obecnie można pobrać nową wersję dodawarki wraz z aktualizacją już istniejącej (działającej) kopi

Dodano:

Obsługa synonimów

Zliczanie txt jeśli jest dodawany w czystej formie

Ucinanie za długich wpisów w przypadku korzystania z synonimów

Dodano opcje diagnostyki problemów (tylko dla administracji)

Zoptymalizowano kod

Plik instalacyjny i update można pobrać z pierwszego posta.

Aktualizacja:

- Kasujemy wszystkie pliki z serwera - UWAGA: nie usuwać pliku settings.php !!

- Wgrywamy nowe pliki - UWAGA: nie nadpisywać pliku settings.php !!

- Uruchamiamy plik update.php - https://www.domena.pl/webmini/update.php

- Gotowe

Statystyki bazy:

Aktywnych: 3587

Zbanowanych: 661

Wszystkich: 4248

Uwaga: Niestety nie mogę edytować pierwszego posta (proszę o pomoc moderatora w tej sprawie) od dziś przestaje obowiązywać cena promocyjna dla posiadaczy kont OmniHOST. Obecnie cena jest jednakowa dla wszystkich i wynosi jak na razie 150 zł za licencję

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności