Skocz do zawartości

OmniADD nowa dodawarka do katalogów

Kojotek_OX

Rekomendowane odpowiedzi

Pewno bylo juz to poruszane, ale proponowalbym mozliwosc wyboru indywidualnie przy kazdej stronie czy ma dodawac do 'Webmini katalog', czy 'Webmini artykuly'. Mam niektore stronki, ktore chcialbym wrzucic tylko do katalogu, a inne z kolei do artykulow, a tak to w opcjach ustawiam od razu z gory dla wszystkich stron.

kodeks-logo-baner-pio.jpg

Blog z informacjami o prawnych aspektach związanych z funkcjonowaniem internetu, w tym problematyka dotycząca SEM i SEO. organisciak.pl

• Odpowiedzi 2,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

@Carnagge - był temat już poruszany wcześniej i odpowiedź jest jedna nie będę szedł w kierunku kombajna z ustawieniami jakim jest publiker. Z czasem będą dochodziły nowe rzeczy i dla nich miejsce jest zostawione

Pozycjonowanie Stron Nie dla Leszczy ;)

Jak już powiedziałem - takiej funkcji nie będzie i niestety jest to w obecnej budowie OmniADD nie potrzebna modyfikacja. Miejsce jest zostawione na inne rzeczy i pod tym względem nie będę niczego zmieniał

Jedno ustępstwo rodzi kolejne ustępstwo i kolejne i powstaje piękny kombajn - koniec kropka nie pozwolę się zagalopować użytkowniką pod ścianę (kozi róg) gdzie już nie będzie nic innego do zrobienia jak stawianie dedyków pod OmniADD.

Musicie zrozumieć że OmniADD ma to być szybki i skuteczny automat dodający - jeśli ktoś ma ochotę się bawić w opcje i ustawianie zapraszam do działu publikera tam jest naprawdę świetny program gdzie można sobie wszystko ustawić

Przeciez to nie kwestia ustepstw, tylko funkcjonalnosci/uzytecznosci jako takiej. Troche jak regulawanie wszystkich siedzen w samochodzie naraz. Mozliwosc ustawien rodzaju wpisow i tempa ich dodawania dla oddzielnych projektow to nie fajerwerki przeciez, ani dodatkowe funkcje jak pingi (w w kwestii dodatkowych opcji Twoje podejscie jest w 100% zrozumiale i oczywiste).

Twoj projekt, Twoja decyzja, ale zauwaz, ze uzytkownicy spodziewaja sie jednak "szybkiego, lekkiego automatu", a nie "szybkiego, lekkiego automatu z prosta do usuniecia, ale nie usunieta wadą" :D

Darmowe programy
Potrzebujesz tekstów w krótkim czasie? Sprawdź tutaj.

Ja mam powazne klopoty z omniAdd na iSwift. Rozmawialem juz z supportem na gg, ale dam jeszcze temat tutaj, bo nie wiadomo o co dokladnie chodzi.

Moje problemy (testowalem na razie dodawanie tylko do WebMini):

1.W cronie na iSwift nie moge ustawic 'wget -O -q' bo nie dziala cron, mozna tylko 'wget -q' (Wy tez tak macie na iSwift?) - moze stad biora sie moje problemy, ze brakuje '-O'

2. Logi mi sie nie zapisuja. Nadalem odpowiednie chmody recznie zarowno na katalogi jak i pliki bez rozszerzen. Logi sa w pliku ans ale kazdy ma wielkosc 0. Dobrze zapisuja sie tylko te co sie udalo dodac i czasem, wyjatkowo sie jakis zapisze dobrze co sie nie udalo.

3. W trybie szybkim niczego nie idzie dodac

4. Dodawanie do katalogow webmini dziala, ale artykulow juz dodawac sie nie udaje.

Moze ktos ma jakis dobry pomysl? Bo osoby tutaj chwalily sobie iSwift.

Blog z informacjami o prawnych aspektach związanych z funkcjonowaniem internetu, w tym problematyka dotycząca SEM i SEO. organisciak.pl

Poopieram Kojotka,jak komuś nie podoba się produkt zawsze może sobie kupić inny.To nie jest koncert życzeń.Założenie OmniAdd było takie - lekka,skuteczna i szybka dodawarka.Niema co tracić czas na pisanie funkcji pod widzi mi sie konkretnych użytkowników.lepiej skupiać się nad praca - obsługiwanie nowych skryptów,ulepszeniem bazy,katalog a w perspektywie moze i skrypt pod prescelle.Ja nie chce zęby OmniAdd skończył jak Publiker gdzie jego jednym z największych minusów nie jest on, a hosting pod niego.

Ja mam powazne klopoty z omniAdd na iSwift. Rozmawialem juz z supportem na gg, ale dam jeszcze temat tutaj, bo nie wiadomo o co dokladnie chodzi.

Moje problemy (testowalem na razie dodawanie tylko do WebMini):

1.W cronie na iSwift nie moge ustawic 'wget -O -q' bo nie dziala cron, mozna tylko 'wget -q' (Wy tez tak macie na iSwift?) - moze stad biora sie moje problemy, ze brakuje '-O'

2. Logi mi sie nie zapisuja. Nadalem odpowiednie chmody recznie zarowno na katalogi jak i pliki bez rozszerzen. Logi sa w pliku ans ale kazdy ma wielkosc 0. Dobrze zapisuja sie tylko te co sie udalo dodac i czasem, wyjatkowo sie jakis zapisze dobrze co sie nie udalo.

3. W trybie szybkim niczego nie idzie dodac

4. Dodawanie do katalogow webmini dziala, ale artykulow juz dodawac sie nie udaje.

Moze ktos ma jakis dobry pomysl? Bo osoby tutaj chwalily sobie iSwift.

wget -q -O /dev/null https://00000.iswift.eu/cron_add.php

000000-twój login

@MaxPan - dzieki teraz mi dziala cron :D

Uwazam, ze powinna jeszcze byc funkcja umozliwiajaca wygenerowanie tekstu z przygotowanego, tak zebysmy mogli zobaczyc czy skrypt dziala dobrze czy zle. Napisalem tekst, sprawdzilem go w Publikerze i wszystko jest ok, natomiast omniAdd sle do webmini puste wpisy. Moze probelm jest z tym, ze tekst ma z synonimami dlugosc 10 000 znakow.

@Carnagge - kolejna funkcja bez wartości. Nie mogę Ci wygenerować txt na podstawie wklejonego twojego artykułu z tego powodu że każdy katalog inaczej będzie działał i inne parametry przyjmie. Przypominam jak OmniADD dla danego katalogu będzie miał za mało txt to powieli aż uzyska wymaganą długość i to samo jak będzie za długie to utnie do wymaganej długości.

Co do pustych wpisów w webmini nikt nie zgłaszał takiego problemu więc stawiam na jakiś błąd

- wysili mi na PW adresy takich pustych wpisów bo jakoś mi się nie chce wierzyć że takowe się pojawiają w webmini

- co do \ raczej też nie ma to żadnego wpływu z dodawaniem i nie powinno zaszkodzić

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności