Skocz do zawartości

OmniADD nowa dodawarka do katalogów

Kojotek_OX

Rekomendowane odpowiedzi

- Jak już raz powiedziałem Seo katów od Generała nie będzie w naszej dodawarce - słowo padło i żadna kasa tego nie zmieni

- Tak nasz system łamie reCaptche ze skutecznością na poziomie 50 - 60% jeszcze popracujemy nad podniesieniem tej skuteczności

- Odnośnie katalogu FG jeszcze się temu przyglądniemy - jednak jeśli Ci ucina txt znaczy że masz złe teksty

Pozycjonowanie Stron Nie dla Leszczy ;)

• Odpowiedzi 2,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Co znaczy złe teksty? Bo mi w FG tez ucina w połowie zdania, z tytułów robi sieczkę jak by wywalało separator i nawiasy i tak je ustawiało - wlaściciele się lekko wkurzą jak zobaczą jakie wpisy sa zgłaszane :]

No i co z tymi potwierdzeniami? Czy OmniAdd sam pobiera linki z poczty i potwierdza zgłoszenie do FG.

I ostatnie pytanie, czy pocztę z o2 kasować, czy ma zostawać?

- Reklama -

Podatki we Wrocławiu: biuro podatkowe wrocław

Miejscówa do parkowania przy Okęciu: parking okęcie

MaxPan, przestań ;) To była sugestia - ewentualnie prośba, a nie "dywagacje". Ja nie widzę różnicy w dodawaniu do SEO Katalogu z automatu a dodawaniu ręcznym (a raczej pół automatycznym). Domyślam się że Kojotek tego nie zrobi, ale mam szczerą nadzieje, że ktoś inny napisze taki automacik.

Dodawarka.info już dawno jedzie po SEOkatalogach ;)

Jak dajecie tytuły typu - "Brama" a katalog wymaga tytułu na min 60 znaków będziecie mieli dużo razy brama w tytule

Moja propozycja to zacząć pisać dobre tytuły i opisy wtedy nic nie będzie trzeba ucinać lub powielać żeby spełniło wymagania danego katalogu.

Co do sprawy maila nie monitorujemy tego i nie będziemy.

Złe txt to takie które trzeba powielać bo są zdecydowanie za krótkie lub takie tasiemce które trzeba ciąć bo katalog tego nie przyjmie - i tu wychodzi na jaw bezmyślne używanie synonimów i pakowanie po 10 linków w treść i płacz że mi ucieło txt - im większe g..o robicie z txt tym mniej będzie poprawnych dodań lub poprawnych wpisów

Ja nie używam synonimów - daję tych 50 artów czy 100 i mam skuteczność na poziomie 93% i nic mi się nie powiela i nie ucina

Kojotek_OX, czyli nie można liczyć na omijanie (tak jak robi to Publiker) wymagań dotyczących długości wpisów w FG (które o ile się orientuje są zabezpieczeniem w .js)? W katalogu, który przyjmuje maksymalnie 350 znaków, Publiker zgłasza tasiemce na 3000 znaków i pobiera dane z meta. Pobieranie miniaturki może mieć duży wpływ na % akceptacji wpisów.

Treningi WattUp.pl

Nie wiem jak robi to publiker ale wiem jak my to robimy - dużo i szybko przy zachowaniu maksymalnej skuteczności dodawania - a widząc jak pięknie używacie synonimów to żaden taki art nie przejdzie przez moderowany katalog (takie moje zdanie)

Jak już pisałem moderowane są lepszej jakości i synonimów tam się nie wepcha więc trzeba pisać swoje artykuły, a to znaczy że wpiszecie właściwy tytuły i opis

Mam pytanie, jak działa u was przydzielanie kategorii w Freeglobes?

W OmniAdd kategoria strony ustawiona na "Katalogi Stron", tym czasem w e-mailach potwierdzających widzę kategorie m.in.:

Strona główna > Agroturystyka

Home > Business

Strona Glowna > Kultura i Sztuka > Muzyka :D

Strona główna > Biznes i Ekonomia

Strona główna > Wczasy za granicą :D

@Arni - jak już powiedziałem wcześniej - nie udzielamy wsparcia technicznego na chwilę obecną w stawianiu OmniADD na OmniHOST i nadal podtrzymuję stwierdzenie z pierwszego posta że nie zalecamy stawiania tego oprogramowania u nas na serwerze

Teoretycznie wszystko pięknie działa ale ustawienie tego jest już dla bardziej zaawansowanych użytkowników.

Na resztę postów odpowie niebawem drugi programista odpowiedzialny obecnie za OmniADD v2

1. Kredyty na OCR idą automatycznie jeżeli doda się FG?

2. Wszystkie FG wymagają OCR?

3. Jak dodać projekty do FG nie używając kredytów OCR?

TANIE PUNKTY SWL - Automatyczna transakcja - punkty w 5 minut na Twoim koncie (seomatik, gotlink, statlink)

HURTOWE ILOŚCI: Linki z PageRank (ponad 1000 domen PR1-5)

Sławomir Siudek+

Nazbierało się trochę pytań i niejasności więc odpiszę tak zbiorczo.

A tak statystycznie, do ilu obecnie katalogów potrzebny jest omniocr? Ile z tych 207 freeglobes wymaga omniocr?

Większość. Około 160.

skrypt źle dodaje tytuły we Freeglobes

np jest jeden tytuł to:

- Tytuł : Katalog StronKatalog Stron

lub jak jest kilka to powiela pierwszy lub drugi itd kilka razy

- Tytuł : KatalogKatalogKatalogKatalog

FAQ pkt 3. Jedyne co zmienimy to dodamy spacje rozdzielającą, żeby wszystko się tak do siebie wzajemnie nie kleiło.

mijanie captchy dodatkowo płatne? co to w ogóle za chory pomysł?? Dojdą kolejne skrypty w nowej wersji i co miesiąc będe musiał płacić po pół tysiąca żeby wpisy dodawać....

Po pierwsze niczego nie będziesz musiał. Będziesz mógł. Po drugie, jak już wcześniej pisałem, tych obrazkowych katalogów będzie naprawdę niewiele. Na dzień dzisiejszy to jedynie 160 FreeGlobes, wszystkie inne zostają po staremu, więc nie wiem po co zaraz takie nerwy. Wszystko wskazuje na to (myślę, że mogę już zdradzić, bo to prawie pewne), że kolejna wersja OmniADD będzie zawierała dwa nowe skrypty katalogów i żaden z nich nie będzie wymagał kodów obrazkowych za dopłatą. Jak już wcześniej pisałem, nie nastawiamy się wcale na rozwój w tym kierunku, po prostu wstawiamy obsługę odczytywania obrazków tam gdzie jest potrzebna. Gwarantuję, że OmniADD nie stanie się nagle bezużytecznym narzędziem dla tych którzy nie wykupują obrazków.

Czy na Omnihostingu OmniAdd w pełni Wam działa

Działa w pełni, to na pewno mogę potwierdzić. Tylko jak już Kojotek pisał, jeśli wystąpią w przyszłości jakieś problemy to nie będziemy w stanie świadczyć supportu bo jest to nasz serwer testowy i niewykluczone, że jakiś ban się jeszcze przytrafi, czy coś w tym stylu. Jednak na własną odpowiedzialność można instalować i przy odrobinie szczęścia nic złego nie powinno się wydarzyć.

jak przypuszczam nie dowiem się, jak postawić omniadd na omnihost?

Normalnie tak jak wszędzie. Później tylko w zakładce opcje wpisz nowy adres IP (jeden z dostępnych na Twoim koncie).

Kojotek_OX, czyli nie można liczyć na omijanie (tak jak robi to Publiker) wymagań dotyczących długości wpisów w FG (które o ile się orientuje są zabezpieczeniem w .js)?

To nie jest tylko JS. Możesz JS wyłączyć albo usunąć FireBugiem a i tak będzie ponowna walidacja php i dostaniesz komunikat na przykład "Opis Twojej strony nie może przekraczać 255 znaków."

Poza tym...:

W katalogu, który przyjmuje maksymalnie 350 znaków, Publiker zgłasza tasiemce na 3000 znaków i pobiera dane z meta. Pobieranie miniaturki może mieć duży wpływ na % akceptacji wpisów.

Z jednej strony martwisz się o akceptację wpisów (to zrozumiałe) a z drugiej myślisz, że obchodzenie ograniczenia 300 znaków i wklejanie 3000 znaków (10 x więcej!) jest mile widziane przez moderatora? :D Poza tym pamiętaj, że ten sam tekst będzie użyty do webmini, easydir itp. i tam już na pewno zostanie obcięty. O ile więc nie jest to wpis preferowany do blogów, nie ma sensu tworzenie takich długich kolosów.

Co znaczy złe teksty? Bo mi w FG tez ucina w połowie zdania, z tytułów robi sieczkę jak by wywalało separator i nawiasy i tak je ustawiało - wlaściciele się lekko wkurzą jak zobaczą jakie wpisy sa zgłaszane :]

Najlepiej by było gdyby dodawarka miała moduł sztucznej inteligencji i sama układała opisy, ale niestety tak się nie da. Jeśli wpisujemy jeden opis i mamy go dodać do 2 katalogów o na przykład takich wymaganiach:

1. min długość 100, max długość 255

2. min długość 300, max długość 500

To niestety ale nie istnieje żadna fizyczna możliwość dodania dokładnie tego samego opisu do tych 2 katalogów. Gdzieś trzeba opis wydłużyć lub gdzieś trzeba go skrócić i to właśnie robi OmniADD co jest opisane w punkcie 3 FAQ. Nawet gdybyśmy umożliwili ustawianie oddzielnych opisów dla każdego ze skryptów katalogów to i tak niewiele nam daje. Bo ten sam skrypt na różnych instalacjach może mieć różne, zależne od admina, ustawienia. I choćbyśmy nawet dodali 100 różnych opisów różnych długości to różnych kombinacji wymaganych przez katalogi mamy wiele tysięcy. Żeby mieć w każdym katalogu idealne i poprawne gramatyczne opisy, bez cięć i wydłużeń to po prostu musielibyśmy zrobić dla każdego katalogu indywidualny opis. Ale podejrzewam, że nikogo takie rozwiązanie by nie satysfakcjonowało - kilku tysięcy różnych opisów nikt nie będzie pisał.

Maszyna jest maszyną, zlecamy jej jakieś zadania dlatego, że potrafi zrobić je szybciej niż człowiek, nie dlatego, że robi je lepiej. Jeśli jakieś zadania człowieka przejmuje automat to oczywistą sprawą jest, że zyskując czas trzeba iść na pewne ustępstwa względem jakości. Staramy się tak dobierać wszystkie parametry dodawania aby było jak najmniej różnych cięć i zlepień tekstu, ale jeśli ktoś wrzuca artykuł na 3000 znaków z synonimami linkami i Bóg wie czym jeszcze jako opis do katalogów które przyjmują przeważnie nie więcej niż 500-600 znaków, to cudów nie zrobimy. Dlatego prosimy stosować się do zaleceń FAQ punkt 3 odnośnie długości opisu/tytułu. Jakość generowanych tekstów powinna być wtedy co najmniej przyzwoita.

Oczywiście ktoś może powiedzieć, że można generować tekst z gotowych zdań, fraz, akapitów, synonimów itp. tak żeby w każdym przypadku dało się dopasować długość bez ucinania zdania w połowie. Oczywiście, że tak można. Ale czy taka sklejka będzie poprawna gramatycznie i stylowo? Czy przejdzie przez moderację? Też szczerze wątpię. To wygląda wtedy bardzo podobnie do zdań produkowanych przez translatory językowe.

To samo tyczy się wyboru kategorii - nie robi tego człowiek, więc nie zawsze wybór musi być trafny, zwłaszcza jeśli katalog w ogóle nie posiada interesującej nas kategorii. Tutaj jednak postaramy się jeszcze troszkę nasz system dopracować.

---> OmniADD <---

Najlepiej by było gdyby dodawarka miała moduł sztucznej inteligencji i sama układała opisy, ale niestety tak się nie da.

Wystarczy jak będzie cieło na kropce, albo na końcu da kropkę, z naciskiem na pierwsza opcję. Moje opisy do katow są w okolicach 300 znaków. Z max 3 linkami i odrobiną synonimów gdzie niegdzie.

Z emailami nie rozumiem, te co wiszą na skrzynkach, można wywalac czy nie (chodzi i o te z FG do potwierdzenia i o te z hasłami, czy potwierdzeniami rejestracji na WordPreskach)?

- Reklama -

Podatki we Wrocławiu: biuro podatkowe wrocław

Miejscówa do parkowania przy Okęciu: parking okęcie

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności