Skocz do zawartości

OmniADD nowa dodawarka do katalogów

Kojotek_OX

Rekomendowane odpowiedzi

@okazwłoka - opisy można dodać, w sumie czemu nie

@gielo - jedyne co możesz zrobić to sprowadzić wszystko do jednego mianownika i dodać tyle razy ten sam artykuł co jego priorytet ma być - tylko w ten sposób możesz uzyskać to co chcesz (ja tak robię ma to swoje zalety i tylko jedną wadę kilka razy trzeba wklejać)

Pozycjonowanie Stron Nie dla Leszczy ;)

• Odpowiedzi 2,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
za duzo mozliwosci to nie masz, mi przychodzi do glowy tylko taki myk, ze co iles dodan podmieniasz artykul na ten z inna fraza

Tak obecnie właśnie coś takiego stosuję ale mam dodane na razie tylko 4 strony. Muszę najpierw się dokładnie zapoznać z tym skryptem i jego możliwościami zanim dodam więcej. Tylko co jak tych stron (projektów) będę miał 400 ? Stanie się to nadzwyczaj irytujące aby ręcznie kontrolować dodania. Ten skrypt był mi właśnie potrzebny aby zautomatyzować proces dodawania ;]

@okazwłoka - opisy można dodać, w sumie czemu nie

@gielo - jedyne co możesz zrobić to sprowadzić wszystko do jednego mianownika i dodać tyle razy ten sam artykuł co jego priorytet ma być - tylko w ten sposób możesz uzyskać to co chcesz (ja tak robię ma to swoje zalety i tylko jedną wadę kilka razy trzeba wklejać)

Hmmm. Jeżeli faktycznie zadziała to o czym piszesz :) to by mi rozwiązało ten problem. Dzięki, przetestuje na pewno i dam znać.

ps. Rozumiem że np. mając 2 arty gdzie jeden chce aby się pojawiał w 10 preclach a drugi w 5ciu preclach to tworzę projekt i daje pierwszy tekst 2x, a drugi raz i ustawiam ilośc dodań na 15 dziennie. Wtedy pojawi mi się 10 szt pierwszego i 5 drugiego ? Dobrze rozumuję?

Sklep dla sportowców w którym znajdziesz Odżywki oraz suplementy diety dla sportowców, sprzęt siłowy i fitness oraz akcesoria do sportów walki i treningowe Hurt-Detal. Szybka wysyłka na terenie polski i za granicę.

Sklep producenta sprzętu siłowego, fitness oraz akcesoriów do sportów walki. Wysoka jakość, przystepne ceny :)

gielo, musisz dodac daną stronę 2 x, raz ustawiasz dodanie do WP na 10 z opisem jaki ma byc 10 raz, a w 2 projekcie dajesz dodanie na 5 dla tego opisu co ma byc 5 razy.

Problem (a może i nie problem), będzie taki, że w może byc art pod artem w danym preclu.

edit: Kojotek, mam nadzieję, że w katalogu jaki szykujesz nie będą przechodzic śmieci tworzone przez rozumnych inaczej :)

- Reklama -

Podatki we Wrocławiu: biuro podatkowe wrocław

Miejscówa do parkowania przy Okęciu: parking okęcie

Co może być przyczyną nagłego spadku skuteczności dodawania do precli. Precle są nie tylko z publicznej listy, ale też z prywatnej. Próbowałem z proxy i bez, próbowałem na szybkim i na dokładym dodawaniu. Skuteczność około 5%.

Zakręcony, a co za różnica czy ja dodam 10x jeden artykuł, a drugi 5x czy też jeden 2x a drugi 1x do projektu i ustawie przyrost 15 dodań na dzień ? Nie wiem może coś źle rozumuję ale przecież to jest czysta matematyka zastosowana w algorytmie odpowiedzialnym za rozdzielenie tych przydziałów do precli, a redukując dzielnik tych parametrów maksymalnie do dołu dostajesz dokładnie to co ja podałem. Plus jest taki, że masz mniej dodawania to po pierwsze, a po drugie odciążasz bazę. Efekt powinien zostać taki sam ale niech się wypowie kojotek czy faktycznie to będzie jak myślę.

Oczywiście powyżej 10 różnych precli jak chcemy zachować podział priorytetów w skali 10cio stopniowej i na jej podstawie określać przydział poszczególnych linków w tekście to dam 10x, 5x, 1x itp. w zależności ile dodań dla jakiego tekstu chce mieć.

Sklep dla sportowców w którym znajdziesz Odżywki oraz suplementy diety dla sportowców, sprzęt siłowy i fitness oraz akcesoria do sportów walki i treningowe Hurt-Detal. Szybka wysyłka na terenie polski i za granicę.

Sklep producenta sprzętu siłowego, fitness oraz akcesoriów do sportów walki. Wysoka jakość, przystepne ceny :)

Nie ma mozliwości w jednym projekcie zrobic tak by były dwa opisy, jeden dodany 10 razy, drugi 5 razy. Nie mówimy o matematyce, a o mozliwościach projektu, które obecnie sa takie a nie inne :)

Jak dodasz 15 opisow takich samych, potem doasz 5 takich samych, to tylko zwiekszasz prawdopodobieństwo losowania, bo opisy sa losowane w danym projekcie, chyba że mi coś umkneło jak czytałem FAQ, co też może miec miejsce :)

- Reklama -

Podatki we Wrocławiu: biuro podatkowe wrocław

Miejscówa do parkowania przy Okęciu: parking okęcie

jak nie ma jak jest, właśnie to robię. Dodajesz projekt i opis, potem klikasz nowy opis i dodajesz ten sam poprzez kopiuj wklej np. 10x potem znowu nowy opis i 5szt innego tekstu z innym linkiem, potem znowu nowy opis i 1 szt jeszcze innego tekstu z nowym linkiem. Potem zapisz i masz to o czym mówiłem

Co do losowania nie wiem bo opieram się na tym co napisał kojotek wyżej. Mi też zdawało się że jest to losowane ale jak zrozumiałem po ostatniej wypowiedzi kojotka nie jest. Zrozumiałem że iloc opisów dobierana jest do ilości dziennych przydzieleń w preclach bo inaczej to faktycznie możesz sobie ustawić 10x jeden teks, 5x inny, a 2x kolejny i 15 przydzieleń dziennie a skrypt może i tak ci wylosować 15szt tego co dodałeś 2x ;]

Tam jest losowanie i jest dość dokładne 2:1 = 10:5 tak więc Gielo miał rację i należy robić tak jak on mówi (dodać kilka razy ten sam opis w jednym projekcie)

Czy się może zdarzyć że będzie sytuacja 1000 dodań do 100 dodań nie ma takiej opcji bo to wynika z matematyki

Coś czytałem, że niektórzy z was mają bardzo wysoką skutecznośc w dodawaniu rzędu 99% jednak u mnie to dośc nieciekawie wygląda ;]

Poniżej wyniki

Domena------- Dodano-----Błedy------Stan

domena1.pl---- 19--------- 41---------WS

domena2.pl---- 18--------- 42---------WS

domena3.pl---- 32--------- 58---------WS

domena4.pl---- 42--------- 48---------WS

domena5.pl---- 104-------- 146-------WS

I jeszcze zrzut z zakładki katalogi

Nazwa------Ilość---------Dodano----------Błędy----------Skuteczność

Wordpress--1617---------215--------------335-----------39.09%

Trochę późno ale lepiej późno niż wcale ;) - czas na kolejną aktualizację tym razem do wersji 2.9.0

Lista zmian w wersji 2.9.0

X - Obsługa precli MocneLinki (używane opisy preferowane do blogów)

X - Obsługa katalogów qlWeb

X - poprawka w obsłudze niektórych skrzynek email (problem z TLS)

X - poprawka w przycinaniu opisów (ucinanie na kropkach - końcach zdań, powielanie ze spacją rozdzielającą)

X - poprawka w identyfikowaniu prywatnych WP (dodana współpraca z WP 2.6/2.7, choć zalecamy aktualizację do 2.9/3.0 - patrz FAQ pkt 33)

X - drobne usprawnienie dobierania kategorii dla wpisów

X - poprawka w działaniu interfejsów IP (podczas losowania interfejsu są uwzględniane tylko interfejsy z listy, BEZ interfejsu domyślnego dla serwera, chyba, że domyślny również znajduje się na liście)

X - uzupełnienie FAQ

X - zakładka Omni

X - blokada uruchamiania programu z localhosta

X - jak zawsze inne drobne poprawki

Statystyki list: - oczywiście mowa o zindeksowanych katalogach

Nazwa Liczba (zaindeksowane)

easydir 667

freeglobes 207

mocnelinki 198

otwartymini 673

qlweb 240

webmini 1962

wordpress 4711

Teraz już jesteśmy już prawie na równi z publikerem tak więc kolejna aktualizacja do 3.0 przeskoczy ten skrypt i przechodzimy na wyższe opłaty licencyjne 350 zł za licencję

@Gielo

Twoje problemy wynikają z tego że twój serwer ma problem z połączeniem się z blogami w domenie waw.pl (zobacz sobie logi) chyba zaliczyłeś bana :P - Na pocieszenie ci powiem że Omni też ma bana :) - przykładowo sprawdź sobie z serwera własnego modeling.fa6.waw.pl czy działa Ci ta strona.

Po za tym panowie (do wszystkich teraz mówię) zamiast lamentować że coś nie działa można samodzielnie zobaczyć w logi i się dowiecie co się dzieje nie tak i nie jest to wina dodawarki !!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności