Skocz do zawartości

OmniADD nowa dodawarka do katalogów

Kojotek_OX

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 2,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Mam jeszcze kilka propozycji zmian, myślę że na plus ;) Otóż jak wiadomo bardzo łatwo banana zarobić na jakąś domenę, subdomenę czy katalog (precel) Mistrzem świata w tym jest waw.pl, przynajmniej u mnie. Przy zaledwie 100 ustawionych dodaniach na dzień zarobiło bana całe waw.pl. W związku z tym czy nie można by zrobić tego w taki sposób aby algorytm dzielił sobie ilość dodań na dobę wszystkich stron na 24h i wysyłał dodania co jakiś czas po równo ?.

Załóżmy że mamy ustawione 1000 dodań do precli wszystkich projektów razem wziętych. Cron ustawiony co minutę. Teraz Doba ma 24h co daje nam 24h x 60min x 60 sek = 86400 sek w dobie. Czyli 86400 sek /1000 dodań = 8640 sek. Czyli W tym wypadku dodanie występowało by co 8640 sek. Jeżeli dodań było by 2000 to dodanie było by co 4320 sek, jeżeli 500 to co 17280 sek i tak dalej. Myślę że takie rozłożenie dodawania na całą dobę rozwiązało by w dużej mierze problem z banami. Teraz jest tak że skrypt szybko doda co ma dodać, zarobi kilka baników i resztę dnia się nudzi co wydaje mi się nie jest zbyt dobrym rozwiązaniem.

Kolejna sprawa To ilość dodań na dobę. Dobrze by było jak by skrypt dodawał całą zapodaną wartość, a nie jak obecnie razem z błędami. Chodzi o to że jak ustawie 10 dodań na dobę i jest 6 błędów to obecnie nastąpi tylko 4 poprawne dodania. A dobrze było by jakby nastąpiło 10 prawidłowych dodań czyli jak jest 6 błędnych skrypt to wykrywa i dodaje dalej aż doda poprawnie do 10 katalogów - precli. To bardziej pozwoli nam na kontrolę przyrostu dobowego ewentualnych linków.

Sklep dla sportowców w którym znajdziesz Odżywki oraz suplementy diety dla sportowców, sprzęt siłowy i fitness oraz akcesoria do sportów walki i treningowe Hurt-Detal. Szybka wysyłka na terenie polski i za granicę.

Sklep producenta sprzętu siłowego, fitness oraz akcesoriów do sportów walki. Wysoka jakość, przystepne ceny :)

qlweb by jachu wymaga linka w tresci

W postaci BBCodehttps://' target="_blank">. Natomiast w FAQ jest napisane, żeby dodać w postaci HTML <a></a>.

Teraz pytanie czy dla omniadd to bez różnicy ?

O7vVmZ7.gif

Punkty statlink.pl - dobra cena + gratis Skrypt i eBook, Blog SEO/SEM i Tatuaże na Dziarownia.pl (tatuaże)

Po dodaniu linków w opisach mam skuteczność: 71.88%.

Tak przy okazji jak ściągnąłem nową wersję omniadd z zakładki update to przy rozpakowywaniu wyskoczył mi błąd. Dopiero jak z pierwszej strony tego tematu pobrałem nową wersję to było wszystko w porządku.

A jaką macie skuteczność w katalogach opartych na: freeglobes ? Ja mam 42.04%.

Po sprawdzeniu losowo 10 logów dostałem takie komunikaty:

- Opis Twojej strony nie może mieć więcej niż 255 liter. - Czyżby omniadd źle coś ucinał ? 2 komunikaty

- Opis strony nie może przekroczyć 255 znaków. 5 komunikatów

- Your website description cannot exceed 255 caracters. 1 komunikat

- error 404 2 komunikaty

Straciłem trochę darmowych kodów na łamanie obrazków dlatego, że coś nie chce mi opisów ucinać. Mogłem wcześniej ręcznie sprawdzić ten katalog jakie opisy przyjmuje, ale jestem za bardzo leniwy.

O7vVmZ7.gif

Punkty statlink.pl - dobra cena + gratis Skrypt i eBook, Blog SEO/SEM i Tatuaże na Dziarownia.pl (tatuaże)

ja z kolei bylbym za losowoscia...

mam do rozpoczecia 80 projektow i co teraz zrobic...

obecne nawet jesli robi sie po 20 wpisow na projekt to przy kilkudziesieciu projektach jest duzo gorszym rozwiazaniem niz 1 projekt dziennie ale po 2k wpisow

w pierwszym rozwiazaniu obsiada sie kazdy katalog po kilkadziesiat razy dziennie w drugim natomiast kazda domene tylko raz wiec bedzie duzo mniej odczuwalne

dorobienie moze nie calkowitej losowosci wpisow (skoro dodawarka ma byc bardzo lekka) to moze tylko 1 losowanie na poczatku od ktorego katalogu ma leciec na liscie w gore?

1 projekt wylosuje startowy katalog 40, drugi 520, trzeci 120 itd, to przy tylu projektach nie bedzie sie obsiadac danego katalogu x razy...

JA: Miał Pan już nie pisać - tak trudno to zrozumieć, nie życzę sobie już od Pana maili

KLIENT: to po co Pan odpisuje? lubi Pan miec pewnie ostatnie zdanie ..ja również

marcin aby mieć wp potrzebny jest dobrze skonfigurowany cron. Było o tym. Też miałem podobny problem ale kojotek dokładnie mi to wytłumaczył jak to działa. A działa tak że po dodaniu do crona wszystkich trzech plików (zgodnie z instrukcją) jeden z nich odpowiada za rejestrację w wordpressach. W miarę rejestracji na blogach lista ich będzie rosnąć. Aha najpierw musisz poprawnie skonfigurować "skrzynka e-mail" w zakładce opcje. Najlepiej jak jest to skrzynka założona na o2.pl i służy wyłącznie dla omniadder. Po założeniu skrzynki i wpisaniu danych do omniadder masz tam przycisk sprawdź połączenie czy jakoś tak. Jeżeli wszystko jest ok oraz masz poprawnie dodane 3 wymagane pliki do crona musi działać, nie ma innego wyjścia.

Tak odnośnie poczty jeszcze otóż jak masz błąd połączenia a wiesz że dane na 100% poprawnie wpisałeś sprawdź czy serwer ma odblokowane wymagane porty, sprawdź czy udostępnia imap oprócz pop3 bo chyba ten protokół jest właśnie wykorzystywany poprzez omniadd.

Sklep dla sportowców w którym znajdziesz Odżywki oraz suplementy diety dla sportowców, sprzęt siłowy i fitness oraz akcesoria do sportów walki i treningowe Hurt-Detal. Szybka wysyłka na terenie polski i za granicę.

Sklep producenta sprzętu siłowego, fitness oraz akcesoriów do sportów walki. Wysoka jakość, przystepne ceny :)

Po sprawdzeniu losowo 10 logów dostałem takie komunikaty:

- Opis Twojej strony nie może mieć więcej niż 255 liter. - Czyżby omniadd źle coś ucinał ? 2 komunikaty

- Opis strony nie może przekroczyć 255 znaków. 5 komunikatów

- Your website description cannot exceed 255 caracters. 1 komunikat

- error 404 2 komunikaty

Straciłem trochę darmowych kodów na łamanie obrazków dlatego, że coś nie chce mi opisów ucinać. Mogłem wcześniej ręcznie sprawdzić ten katalog jakie opisy przyjmuje, ale jestem za bardzo leniwy.

Katalogi o których mowa że nie tniemy właściwie to takie które nie mają informacji o tym ile można dodać do środka więc system daje wartość domyślną 500. Przestawiamy właśnie matke naszą żeby testowała katalogi i wyciągniemy wartości z tych katalogów co są skąpe w informacje

Przy następnym update będzie to skorygowane

Co do propozycji losowego dodawania - temat juz był poruszony wcześniej i niestety odpada (taka modyfikacja może mieć znaczenie na obciążenie generowane przez sam katalog/precla i na pewno na wielkość bazy OmniADD), tak więc się powtórzę "nie ma takiej możliwości dopóki OmniADD się rozrasta - jak skończymy z wszystkimi katalogami to się pomyśli"

Ostatnia dobra wiadomość na jutro planujemy aktualizację oraz wydanie katalogu Omni ;) - tak więc panowie proszę szykować domeny pod nowy skrypt katalogu. Dziś i jutro ostatnie szlify i będzie do pobrania wraz z aktualizacją OmniADD

Pozycjonowanie Stron Nie dla Leszczy ;)

"nie ma takiej możliwości dopóki OmniADD się rozrasta

W 100% popieram ;)

Ostatnia dobra wiadomość na jutro planujemy aktualizację oraz wydanie katalogu Omni :) - tak więc panowie proszę szykować domeny pod nowy skrypt katalogu. Dziś i jutro ostatnie szlify i będzie do pobrania wraz z aktualizacją OmniADD

Domenki już czekają, a my czekamy na katalog. Czy dodatkowe bonusy, które były wcześniej zapowiadane dla tych co stawiają katalogi są aktualne? Znaczy się czy jakieś będą, a jak tak to jakie? ;)

Tak planujemy pewną promocję tego katalogu i liczymy że wszystkim przypadnie do gustu.

Otrzymałem kilka pytań takich samych na GG odnośnie katalogu więc tu odpowiem oficjalnie - Katalog Omni..... - niespodzianka co do nazwy - będzie dostępny za darmo dla wszystkich użytkowników z tym że posiadacze OmniADD będą mieli dodatkową korzyść z stawiania tych katalogów. Oczywiście będziemy dawali kilka obostrzeń co do samych katalogów jakie przyjmiemy do OmniADD ale wszystko w granicach rozsądku i dla dobra zarówno samych katalogów jaki i osób dodających wpisy

Pozycjonowanie Stron Nie dla Leszczy ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności