Skocz do zawartości

OmniADD nowa dodawarka do katalogów

Kojotek_OX

Rekomendowane odpowiedzi

Propozycje do wprowadzenia:

1. Zgłaszanie niedziałających katalogów - powinna być linka obok sprawdzania logów bo to tam sobie pewnie wszyscy klikają sprawdzając błędy dodawania. Ponieważ tam nie ma linki zgłaszania więc przynajmniej ja nic nie zgłaszam.

2. Dobrze by było dodać obliczanie długości tekstu (przy synonimach np info o najkrótszej wersji)

3. Konieczne ustawianie priorytetów opisów, tytułów aby można było jakoś mieć kontrolę nad tym jakie anchory będą w jakich proporcjach.

4. Pingowanie wpisów. wiem, że jest osobny soft ale to już nie to samo i jako opcja powinno być to dostępne (chętnie bym dopłacił za taką automatyczną opcję). Dodatkowo takie pingowanie ma taką przewagę, że jest robione po trochę a nie mając pełną listę pingowanie kilku tysięcy wpisów jednocześnie wystawiając się na większe ryzyko filtra.

5. Możliwość kategoryzowania stron bo przy dużej ilości taka długa lista jest uciążliwa.

6. Możliwość ustawienia sobie w opcjach sprawdzania i ładowania z automatu aktualnej bazy

7. Poprawa mechanizmu rejestracji w wp bo teraz ciężko się w tym połapać. Zaczyna rejestrować, czasem przestaje, rusza, znowu się zacina i nie wiadomo co robić z tym wszystkim wtedy.

8. Przydał by się lepszy faq lub pomoc kontekstowa w zależności od tego co się wykonuje.

• Odpowiedzi 2,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Przy próbie logowania do WP do których artykuł nie dodany mam coś takiego

1HTTP/1.1 302 Found Date: Wed, 06 Oct 2010 22:12:02 GMT Server: Apache/2.2.9 X-Powered-By: PHP/5.2.6-1+lenny8 Expires: Wed, 11 Jan 1984 05:00:00 GMT Last-Modified: Wed, 06 Oct 2010 22:12:03 GMT Cache-Control: no-cache, must-revalidate, max-age=0 Pragma: no-cache Location: https://www.pedagogika-specjalna.cb7.waw.pl...min%2Findex.php Vary: Accept-Encoding Content-Encoding: gzip Content-Length: 20 Content-Type: text/html

dzisiaj cala lista na czerwono,dodanych ok 250 z 1000, nie wygląda to na ban IP.

o co chodzi?

@ken - większość rzeczy co napisałeś znajdziesz w publikerze, a co za tym nie będzie tego w OmniADD (proponuję się cofnąć do początkowych postów i przeczytać jakie są założenia tego oprogramowania)

@MaxPan - blogi z domeny waw.pl moje ulubione - one co chwile szaleją więc nic nadzwyczajnego

Pozycjonowanie Stron Nie dla Leszczy ;)

@ken - większość rzeczy co napisałeś znajdziesz w publikerze, a co za tym nie będzie tego w OmniADD (proponuję się cofnąć do początkowych postów i przeczytać jakie są założenia tego oprogramowania)

No ok choć większość z tych rzeczy to pewnie drobnostka dla programistów a dla dodających ułatwienie życia i zaoszczędzenie mnóstwa czasu. Ja się zastanawiałem czy kupić publikera ale każdy kto pracuje na różnych programach woli ich mieć i obsługiwać mniej niż więcej. Dlaczego więc nie iść w stronę wsłuchania się co userzy potrzebują i zrobić prawie idealny soft niż trzymać się założeń (no chyba że soft jest tylko pod wymogi autorów a nie klientów :) No ale nie narzekajmy bo to i tak najlepszy soft póki co.

bo te drobnostki bardzo mocno obciążają serwer,czy to tak ciężko zrozumieć?Chcesz bulić na dedyka to kup publikera.

Ja mam i Omni i Publikera,i uważam Omni idzie dobra drogą.Nie zaśmiecaj tematu, to nie koncert życzeń.

Kojotek jak tam OmniPress coś długo piszecie ten test licencji :)

bo te drobnostki bardzo mocno obciążają serwer,czy to tak ciężko zrozumieć?Chcesz bulić na dedyka to kup publikera.

Ja mam i Omni i Publikera,i uważam Omni idzie dobra drogą.Nie zaśmiecaj tematu, to nie koncert życzeń.

Jedyne co może obciążać serwer z tego co podałem to pingowanie a jeśli by było jako opcja (włączenie lub nie) to wtedy każdy ma możliwość wyboru. Co do zaśmiecania to bez komentarza.

Chyba nie tylko pisze tekst licencji ale do tego testuje na żywym serwerze z użytkownikami swoją robotę, OmniHost nie działa

Propozycje do wprowadzenia:

To było wiadome, ludzie zaczną męczyć o dalasze funkcje, Kojotek z góry uprzedził minimum funkcji - maksimum sprawności, niech tak zostanie

Serwer chwilowo jest odcięty od żywych (www) z powodu ataku na strony użytkowników (każdy kto miał na koncie WP - nie mam pewności które dokładnie wersje lub dodatki były potrzebne do ataku ale sporo kont ucierpiało - pożegnał się z swoimi stronami wszystkimi na tym koncie) - przywracamy kopie zapasowe oraz szukamy sposobu zabezpieczenia na cwaniaczka - Można w G o nim poczytać na stronach pokazuje się: ByLenis Was Here

Proszę tego tematu nie kontynuować w tym wątku.

Co do OmniADD z racji że serwer jest nie dostępny to i aktualizacje są nie dostępne wszystko wróci do normy jak tylko serwer włączymy dla świata

Pozycjonowanie Stron Nie dla Leszczy ;)

A czy w harmonogram w przyszłości mozna zrobic sortowanie w/g adresów url, bo przy dużej ilości szukanie jest żmudne, a wstawić opcje sortowanie to chyba prosta funkcja.

cześć.

jeszcze nie dawno OmniAdd normalnie dodawał projekty, dzisiaj dodałem dwa nowe i póki co zostało wysłane zgłoszenie do kilkuset webmini i zwróciło mi same błędy, ani jeden wpis nie dodał się prawidłowo.

Pozdrawiam, Kamil.

suitsquare.jpg.fce55e90692602c9bfcca3e324ebf2be.jpg

Sklep z kolorowymi skarpetkami Nanushki.com | A tu masz części do Enduro Producent części do enduro Enduro7.pl | Garnitury na miarę Suitsquare

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności