Skocz do zawartości

OmniADD nowa dodawarka do katalogów

Kojotek_OX

Rekomendowane odpowiedzi

Licencja jest na jedną osobe i do jednej domeny, możesz więc sobie chodzić z rónych kompów z rónych IP. Ja tak robie i nie zamierzam tego zmieniać. Jak będą weryfikować? No to już ich sprawa :]

- Reklama -

Podatki we Wrocławiu: biuro podatkowe wrocław

Miejscówa do parkowania przy Okęciu: parking okęcie

• Odpowiedzi 2,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
a co z 1 domeną ? Skoro mam aktualnie zainstalowany program na mojlogin.pewienhosting.pl , a za miesiąc przeniosę się na inny to co wtedy ?

Tu mogę ci powiedzieć, bo to robiłem. Przerzucasz na nowe bazę i pliki i katalogi konfiguracyjne, instalujesz na nowo, dostajesz komunikat z nowym ID, a wtedy na GG do Kojotka, podajesz stary klucz, nowe id i za chwilę dostajesz nowy klucz. Tamta instalka już nie działa, a nowa zasuwa :). Proste i szybkie, pod warunkiem oczywiście, że Kojotek jest przy kompie :).

Nie róbcie sobie problemów w piękne niedzielne popołudnie :) Przecież to nie czasy PRL, w jednym domu mamy kilka komputerów, do tego dochodzi praca, biuro, mieszkanie rodziców, brata i kochanki... Można zliczyc 10 komputerów, do tego zmienne IP z neostrady, do tego używanie takich zdobyczy techniki jak torfox. Kto jest czysty, niech nie płacze :)

Komputer oprócz ip ma jeszcze tzw mac karty sieciowej czyli adres sprzętowy. Jednak jakakolwiek weryfikacja tego i robienie użytkownikom problemów aby nie mogli korzystać z innych komputerów to jeszcze gorzej jak za prl i praktycznie uniemożliwiało by sensowne korzystanie z tego programu dla większości osób jak myślę. Sam korzystam z niego z domu z stacjonarnego komputera, z laptopa, na uczelni (2 sale komputerowe po 20 kompów każda + biblioteka) oraz z kilku różnych miejsc, między innymi z kompów moich klientów jeśli mam taką potrzebę. Jeżeli miałbym kilku innych pracowników to prawdopodobnie i oni by z korzystali z programu w zależności który by dostał polecenie dodania nowych stron, usunięcia starych czy też najzwyczajniej podejrzenia co się tam w nim takiego dzieje na daną chwilę i czy dodawanie przebiega jak należy. Czyli według danej potrzeby.

Tak na marginesie to kto przy zdrowych zmysłach podał by loginy osobom postronnym jak koledzy czy znajomym ? chyba że program kupił do spamowania wp i katalogów z linkiem do swojej strony z tibią i stron znajomych myśląc że jest cwany, to dość popularne wśród gówniarzy. Jednak czy ograniczenie tego precederu małolatowi kosztem komfortu poważnych użytkowników i pracowników firmy posiadającej licencję na ten program, a którzy to użytkownicy stanowią podejrzewam 99,99% całości użytkowników OmniAddjest poważnym podejściem do klienta ?

W życiu nie kupiłbym tego programu gdyby licencja była przypisana do jednej maszyny (między innymi jest to też jeden z powodów czemu nie kożytsam z windowsa i innego oprogramowania mikro$oftu) . Prawdę mówiąc wybrałem omniAdd właśnie ze względu na to że mogę korzystać z niego z każdego miejsca na ziemi gdzie tylko znajdę komputer z dostępem do neta i bez względu na to jaki OS na danym komputerze jest zainstalowany. Czy to Linux, Free BSD, OS Mac czy też jakiś windows.

Sklep dla sportowców w którym znajdziesz Odżywki oraz suplementy diety dla sportowców, sprzęt siłowy i fitness oraz akcesoria do sportów walki i treningowe Hurt-Detal. Szybka wysyłka na terenie polski i za granicę.

Sklep producenta sprzętu siłowego, fitness oraz akcesoriów do sportów walki. Wysoka jakość, przystepne ceny :)

Tak was czytał i słucham i się zastawiam czy ma tu wzięcie powiedzenie - uderz w stół a nożyce się odezwą ?

Spokojnie panowie kogo mam na celowniku to mam i niebawem się o tym dowie jeśli nie przestanie takich działań - co do reszty mam sposoby udowodnienie że ktoś korzysta w 2 lub więcej osób z oprogramowania - jak nie ma tu znaczenia dowiedzą się Ci którzy utracą licencje i zapewniam że za logowanie się z domu i z pracy i teściowej oraz kochanki bana na licencje nie dam ale za Tory i inne serwery Proxy już można zaliczyć

Pozycjonowanie Stron Nie dla Leszczy ;)

Tak teraz sobie pomyślałem jeśli OmniAdd zakupi powiedzmy jakaś agencja marketingowa gdzie jest 10 pozycjonerów to muszą dla każdej osoby wykupować licencje?

Poza tym nie ma informacji zdaje się o tym w licencji ile osób może korzystać z OmniAdd.

Temat mnie w zasadzie nie dotyczy bo tylko sam korzystam ze skryptu, ale jeśli by korzystało więcej osób chyba bym się z tym nie krył bo nie ma podstaw, żeby tracić licencje przez popadanie w skrajność niestety autorów skryptu.

Agencja SEO z Katowic Intoseo - Pozycjonowanie Katowice
Wynajem myjek przemysłowych i warsztatowych - www.myjki360.pl

Dywaniki samochodowe https://topdywaniki.pl/

Trocha z innej bajki, przy zmianie IP skuteczność dodawania do WP u mnie wzrosłą do 99,2% :)).

Mam prośbę, skończcie na forum polecać początkującym serwery na których u was stoją OmniAdd bo ściągacie ludzi którzy nie potrafią korzystać z narzędzia i blokują IP.Jeżeli u kogoś chodzi dobrze OmniADD i chcecie żeby tak zostało,lepiej siedzieć cicho i nie polecać hosting na którym dodawarka stoi ;)

Jeżeli u kogoś chodzi dobrze OmniADD i chcecie żeby tak zostało,lepiej siedzieć cicho i nie polecać hosting na którym dodawarka stoi :)

Coś w tym txt jest - po prostu mniej spamować albo niebawem kto rozsądny to będzie siedział na VPS-ie

Pozycjonowanie Stron Nie dla Leszczy ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności