Skocz do zawartości

OmniADD nowa dodawarka do katalogów

Kojotek_OX

Rekomendowane odpowiedzi

Porządne? Jest to katalog stron, więc jak można dac porządy opis do katalogu na ponad 1500 znaków, a takie musial bym pisać, skoro opisy do blogów daję nie krótsze niż 1500, może by nie było probnlemu ale jak durny musiał by to byc opis strony by go w ponad 1500 znaków zrobić? Może OmniPress to nie jest katalog stron i faktycznie tam eseje trzeba wrzucać?

- Reklama -

Podatki we Wrocławiu: biuro podatkowe wrocław

Miejscówa do parkowania przy Okęciu: parking okęcie

• Odpowiedzi 2,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

OmniPRESS to bardziej precej niż katalog stron i chyba nawet na pewno dam limit min 500 znaków na txt w OmniADD - Tam można używać praktycznie całego HTML-a w granicach rozsądku oczywiście więc czemu by nie skorzystać z tego ?

Żeby sprawa była jasna dla wszystkich:

OmniPRESS nie jest zwykłym katalogiem i należy go traktować jako precla do umieszczania wartościowych długich artykułów

Pozycjonowanie Stron Nie dla Leszczy ;)

W arcie mamy o grzybach jadalnych i niejadalnych, jak to chodzilismy po lesie i je zbieralismy by potem w słoiki pakować, a w opisie rozszerzonym o producencie słoików do grzybów - trochę nieprzemyślany i poroniony pomysł, jest kaszanka, jak już to zróbcie minimum, ok, nie wiedze problemu, może być i 500 ale do skróconego weźcie początek odetnijcie z opisu do omni, a całość dajcie w rozszerzony :ph34r:

- Reklama -

Podatki we Wrocławiu: biuro podatkowe wrocław

Miejscówa do parkowania przy Okęciu: parking okęcie

W dodawarce jest blad z ustawieniem dodawania na 0. Mam 10 projektow w haromonogramie. Na te 10 mam 2 ustawione na 0. Pozniej dodaje kolejne 5 projektow z ktorych chce ustawic dwa na 0 i wtedy pojawia sie blad. Jak wybierzemy tylko do tych dwoch 0 to skrypt sie pyta czy jestesmy pewni itp. pierdoly i pozniej przestawia wszystkim, co mialy 0 na 20. Czyli te dwa wczesniejsze projekty znowu przeszly na 20.

I teraz zaczyna sie zabawa, bo jak zaznaczymy teraz te 4 projekty na 0 to skrypt to odczytuje tak, ze wczesniej ponowiamy prosbe o 0 tylko dla 2, a te 2 co juz byly wczesniej to przestawiamy na 0 po raz pierwszy i znowy sie nas pyta i ustawia 0 dla tcyh nowych 2 projektow, a dla tych starych 20. Chcemy dla starych ustawic 0 to przestawi nowe na 20 itd. w nieskonczonosc.

Brzmi to zagmatwanie, ale wystarczy dodac 2 projekty na 0 i pozniej sprobowac dolozyc kolejne na 0. Jak sie ma wiecej projektow to pozniej juz nie wiadomo, co sie jak chcialo ustawic przez to przywracanie do 20 i sie balagan robi.

[edit]Poza tym blad taki sam sie pojawia jak cokolwiek jest ustawione na 0, a chcemy jakis projekt przestawic nawet na 50 to wtedy znowu sa te ostrzezenia, ze inny projekt ma 0. Poza tym sa one lze napisane, bo w jednym jest cos takiego: "...jezeli chcesz zachowac te ustawienia wcisnij OK. Czy chcesz ustawic dodawanie 20 wpisow na dzien?" - i z pierwszego zdania wynika, ze jezeli chcemy 0 to mamy nacisnac OK, a z drugiego, ze jak nacisniemy OK to bedzie ustawione na 20 - tak naprawde jak nacisniemy ok to bedzie 0, wiec trzeba usunac to drugie zdanie.

Ogolnie to lepszym pomyslem, by bylo zrobienie takiej blokady, ze mozna ustawic 0 w Harmonogramie tylko dopiero jak sie w Ustaiweniach zaznaczy odpowiednia opcje i wtedy te wszystkie ostrzezenia moglby wyskakiwac, a tak to zmiany w harmonogramie to droga przez meke.

kodeks-logo-baner-pio.jpg

Blog z informacjami o prawnych aspektach związanych z funkcjonowaniem internetu, w tym problematyka dotycząca SEM i SEO. organisciak.pl

@Carnagge - obiecałem utrudnienie dodawania parametru 0 i to jest właśnie tego efekt :D

Wszystko jest tam OK i jeśli źle wybierzesz jakąś opcję to all resetuje, a pytań będziesz miał tyle ile masz 0 i na pamięć naprawdę nie radzę odpowiadać - w pytaniach są małe pułapki. Wartości do 200 nie trzeba potwierdzać pytaniami

No tak Kojotek, ale jak ustawiam jakis projekt i che mu dac np. 50 wpisow, a na liscie jest juz projekt, co ma 0 to wtedy skrypt wysyla mi te pytania o 0. Tak to nie powinno dzialac, bo jest to bez sensu i utrudnia zmiane czegokolwiek w harmonogramie jezeli mamy jakis projekt ustawiony na 0.

Blog z informacjami o prawnych aspektach związanych z funkcjonowaniem internetu, w tym problematyka dotycząca SEM i SEO. organisciak.pl

Czy komus działa eksport linków do txt dla webmini ? Dla każdej ze stron jaką bym nie dodał przy eksporcie plików jest zawsze 0 bajtów czyli nie ma tam ani jednego linka. Próbowałem ręcznie szukać w tych katalogach czy wpisy się tam dodają i publikuja i niby wygląda że jest wszystko ok z dodawaniem tylko z eksportem do pliku linków podstron z wpisem celem późniejszego podlinkowania jest problem.

Sklep dla sportowców w którym znajdziesz Odżywki oraz suplementy diety dla sportowców, sprzęt siłowy i fitness oraz akcesoria do sportów walki i treningowe Hurt-Detal. Szybka wysyłka na terenie polski i za granicę.

Sklep producenta sprzętu siłowego, fitness oraz akcesoriów do sportów walki. Wysoka jakość, przystepne ceny :)

@Carnagge - jest to utrudnienie i co ciekawe można łatwo je ominąć wystarczy nie używać 0 i wartości większej niż 200 albo klikać z rozwagą na komunikaty (im więcej spamu będzie szło tym bardziej będę utrudniał życie a jak ktoś jedzie z 0 dużeeee szanse że ma śmieci a nie opis - prawda ? :) )

Ja tam zawsze mówię najpierw patrzę na swoje podwórko, a potem ewentualnie zabieram głos - czyli ostatnio rzadko

@gielo - mi wszystko dziala ok.

@Kojotek - Sprzedajesz narzedzie, a ja jako jego uzytkownik mam pewne wymagania. Co do tych komunikatow, przy wstawianiu 0 to jeszcze ok, niech beda. Natomiast nie moze byc tak, ze jak gdzies mam 0 to pozniej nie moge edytowac harmonogramu, bo caly czas mi pokazuje, ze mam 0 w jakims projekcie.

Rownie dobrze jak chcesz walczyc ze spamem to mozesz ograniczyc ilosc projektow do np. 5, bo jak ktos ma 50 to duza szansa ze sle spam :) Tak samo zreszta moga powiedziec autorzy Publikera czy Addera - w bazach jest duzo zbanowanych katalogow, bo oni chca ograniczyc spam i dzieki temu spowalniaja proces dodawania do tych nie zbanowanych ;)

No właśnie, a mi nie działa. Jak patrzyłem to w sumie działa tylko w przypadku wordpressów.

Sklep dla sportowców w którym znajdziesz Odżywki oraz suplementy diety dla sportowców, sprzęt siłowy i fitness oraz akcesoria do sportów walki i treningowe Hurt-Detal. Szybka wysyłka na terenie polski i za granicę.

Sklep producenta sprzętu siłowego, fitness oraz akcesoriów do sportów walki. Wysoka jakość, przystepne ceny :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności