Skocz do zawartości

OmniADD nowa dodawarka do katalogów

Kojotek_OX

Rekomendowane odpowiedzi

mozna kasowac wpisy? jakos ogloszenia erotyczne to nie jest cos co chce miec

Jeśli mowa o OmniPRESS to:

1 - nie ten dział

2 - jasne że można dzięki za przypomnienie dodane do listy aktualizacyjnej OmniADD

Pozycjonowanie Stron Nie dla Leszczy ;)

• Odpowiedzi 2,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
a jak to postawić na omnihost, bo nic konkretnego nie pisze w faq, jaki tam trzeba w końcu adres ip wpisać?
teoretycznie OmniADD już można odpalać na OmniHOST (należy zmienić interfejs połączeń wychodzących - opis w FAQ) - opcja dla zaawansowanych użytkowników i nie świadczymy tutaj wsparcia technicznego - Tylko dla zaawansowanych użytkowników
Czym jest interfejs połączeń wychodzących w zakładce Opcje?

Serwer na którym zainstalowany jest OmniADD może mieć przypisanych poza domyślnym adresem IP kilka innych adresów IP możliwych do wykorzystania jako interfejs połączeń wychodzących. W takim wypadku możliwe jest ustawienie dodawarki OmniADD tak aby używała interfejsu alternatywnego - innego niż domyślny. Jest to przydatne na przykład w momencie gdy domyślny dla serwera adres IP otrzyma bana od właścicieli katalogów. Ustawienie alternatywnego interfejsu spowoduje, że wszystkie połączenia wychodzące będą miały inny adres IP. Pozwala to ominąć bana bez konieczności używania serwerów proxy. Uwaga! Podawany interfejs musi być prawidłowy! Używaj tej opcji tylko wtedy gdy masz pewność co do adresów możliwych do wykorzystania na Twoim hostingu. Jeśli zostanie wpisany błędny interfejs OmniADD przestanie działać! Jeśli nie masz pewności co do tych ustawień, pozostaw pole puste. Uwaga 2! Jeśli włączona jest obsługa proxy, serwery proxy mają większy priorytet niż ustawiony interfejs. Połączenia wychodzące będą miały IP serwera proxy.

Możesz podać maksymalnie 5 interfejsów - każdy w nowej linii. W czasie działania programu będą wybierane w sposób losowy. Jeśli zdefiniowano interfejsy alternatywne, interfejs domyślny jest w losowaniu pomijany (chyba, że znajduje się na liście IP alternatywnych)

No właśnie jak to z tym jest, poradził sobie ktoś jak to zrobić, OmniAdd nie chodzi, zresztą nigdy nie zaczął, ale nie potrzebowałem korzystać, kupiłem by zdążyć przed podwyżką :chatownik:

I doczekaliśmy się kolejnej aktualizacji tym razem do v3.2.4 - głównie zmiany w poprawnym funkcjonowaniu dodawarki

Lista zmian

X - sprawdzanie poprawności zamknięcia synonimów { }

X - szereg poprawek dla OmniPRESS:

X - + usuwanie linków z tekstu losowego

X - + 300 znakow - max długość tekstu losowego

X - + długość minimalna tekstu właściwego: 120 słów

X - + maksymalnie 2 linki w tekście właściwym

X - + dozwolone tagi h1 (x2), h2 (x2), span, img, u, i, b, br

X - + usuwanie innych znaczników html

X - + zmiana sposobu wybierania opisu "krótkiego" - w pierwszej kolejności opisy zwykłe = jeśli nie ma, blogowe

X - + zabezpieczenia przed próbami dodawania niepożądanego kodu JS/HTML/PHP

Jak zwykle najnowsza wersja do pobrania z pierwszego posta lub z linka w panelu :)

Aktualizacja obowiązkowa

Spadła mi wczoraj bardzo skuteczność dodawania do Wordpressów.

Na ponad 4000 mam tylko około 600 dodanych poprawnie. Dlaczego tak się dzieje?

EDIT: OK JUŻ WIEM. Ale co mogę teraż zrobić by odzyskać skuteczność?

Agencja SEO z Katowic Intoseo - Pozycjonowanie Katowice
Wynajem myjek przemysłowych i warsztatowych - www.myjki360.pl

Dywaniki samochodowe https://topdywaniki.pl/

No fakt. Jakiś nieprzytomny dziś jestem.

Ale bardziej mi chodziło o te proxy. Czy one w czymś pomagają? Skąd mogę brać te adresy? Czy są one jakoś dostępne? czy mma wykupić czy jak? Szczerze mówiąc FAQ mi niewiele mówi, bo nie jestem w temacie...

Proxy skąd weźmiesz to już twoja prywatna sprawa ale jest taka zasada

- darmowe proxy z neta są ..... warte

- płatne proxy są całkiem dobre ale drogie

Zalecam

Poszukać mało znanego hostingu, mało spamować i sobie pracować jak należy na nie zbanowanym i zaspamowanym IP lub Hekko ma ofertę gdzie IP zmienia :D

No tak samobójcze dla mnie było to, że polecam hosting gdzie sam mam OmniAdd...

To teraz jeszcze jedno krótkie pytanie. Czy skrypt mogę przerzucić bez problemu na inny hosting sam, nie ma żadnych zabezpieczeń? czy musze w tym momencie kontaktować się z Tobą ?

znając założenia dodawarki to pewnie nie będzie, warto by przynajmniej powiększyć okienka do dodawania wpisów bo obecnie ciężko znaleźć pasek do przewijania w dłuższym tekście. Poza tym większe okno można zaopatrzyć w komentarz - "Twój tekst powinien zajmować przynajmniej tyle miejsca by wypełnić całe to okno" :)

Poza tym brakuje w moim mniemaniu przycisku w zakładce Moje strony, który pozwoliłby na zatrzymanie dodawania danego projektu czyli usunięcia wszystkich zadań z harmonogramu jednocześnie dla danej strony. Opcja "usuń" to nie to czego potrzebuje najbardziej...

Wydaje mi sie, ze juz padalo to pytanie, ale jak cos to je ponowie. Czy bylaby mozliwosc dodania przycisku 'dodaj do nowych katalogow', ktory dzialalby tak, ze jak sie zrobi update i sa nowe katalogi, a obecnie proces dodawania w kilku projektach do tego typu katalogu sie zakonczyl to po wcisnieciu przycisku ponownie bysmy ustawili dodawanie do wszystkich katalogow w tych porjektach, ktore maja je zaznaczone na czerwono.

Teraz jest to rozwijane menu, ale praktycznie po kazdej aktualizacji cos tam przybywa, a taki jeden uniwersalny przycisk by znacznie uproscil ponowne wlaczenie dodawania do wszystkich katalogow, a nie tylko jednego typu :)

kodeks-logo-baner-pio.jpg

Blog z informacjami o prawnych aspektach związanych z funkcjonowaniem internetu, w tym problematyka dotycząca SEM i SEO. organisciak.pl

O dzieki jakos tego nie zauwazylem :) pewno przez to, ze ' - wybierz - ' i ' - wszystkie - ' ma te - to jak zerknalem to myslalem ze to jedno i to samo :P

kodeks-logo-baner-pio.jpg

Blog z informacjami o prawnych aspektach związanych z funkcjonowaniem internetu, w tym problematyka dotycząca SEM i SEO. organisciak.pl

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności