Skocz do zawartości

OmniADD nowa dodawarka do katalogów

Kojotek_OX

Rekomendowane odpowiedzi

Kojotek - może po prostu ktoś przeniósł się na inny hosting i okazało się, że ten inny też jest pobanowany?

Generalnie sam polecasz w przypadku niskiej skuteczności zmienić hosting, więc trochę niekonsekwentne jest nagłe ograniczanie ilości przenosin.

Ay, caramba!

• Odpowiedzi 2,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Jesteś Kojotku niekonsekwentny

W panelu OmniAdda czytamy

Jeśli masz jakikolwiek problem z funkcjonowaniem OmniADD, chcesz zgłosić błąd w oprogramowaniu

lub po prostu chcesz zadać dodatkowe pytanie niezawarte w FAQ skorzystaj z poniższego formularza.

Zadbaj o to aby opis problemu był możliwie jak najbardziej dokładny i szczegółowy.

Poniższy formularz jest najskuteczniejszą i najszybszą metodą kontaktu,

zgłoszenia kierowane inną drogą mają znacznie niższy priorytet.

Życząc sobie drogę kontaktu poprzez formularz jako tego z wyższym priorytetem support świadczysz w tej z niższym :)

Jeśli wymagasz kontaktu w tym przypadku przez GG, a nie drogą formularza (bo takie masz życzenie, tudzież z innego sobie znanego powodu) to łaskawie poinformuj o tym klienta, w tej sytuacji przez okres tygodnia czasu milczenie nie będzie złotem ;)

Dajesz sobie dobę czasu na udzielenie odpowiedzi, nie dałeś żadnej (na dwa zgłoszenia), chociaż grzeczność by tego wymagała nawet po tygodniu

P.S.

Informacje o tym że przez GG też można się kontaktować ustawiłeś w panelu dopiero po tym jak zgłoszenie poprzez formularz zostało właśnie wysłane ;)

Kojotek - ja w pelni rozumiem, ze ograniczenie moze opanowac sytuacje, gdy ktos bedzie skakac z hostingu na hosting w nadziei, ze przegapisz ktores przenosiny i beda nagle dwie kopie. Ale to mozna zalatwic samym ograniczeniem miesiecznym przenosin. Jak mowie - pewnie nigdy nie wykrozystam calego limitu, ale zmiana warunkow wstecz, jak rowniez nie informowanie nowych uzytkownikow o limicie z zalozeniem, ze sami sobie moga znalezc na forum jest dosc specyficznym podejsciem :)

Darmowe programy
Potrzebujesz tekstów w krótkim czasie? Sprawdź tutaj.

@kazek76 - Po pracuję nad porządną listą opcji

@Arni - A gdzie załatwiałeś pierwszą licencję dla OmniADD ? - Masz napisane w pliku opis.txt oraz podczas instaalcji licencje zgłaszamy się na GG a sprawy techniczne owszem przez panel. Na panelu siedzi osoba odpowiedzialna za php a na GG osoba od licencji od taki prosty i logiczny podział. Inni nie mają problemów tylko ty z licencją :)

@Wilk - Jak Ci się uda wykorzystać 5 zmian w kilka miesięcy to inna rozmowa niż 5 zmian w miesiąc lub nawet tydzień - dlatego licencje załatwiamy na GG i każda sprawa jest załatwiana indywidualnie. Ludzie naprawdę kombinują i już straciłem do tego cierpliwość w tym miesiącu poleciało już 7 licencji za kombinowanie z przenosinami i kolejne bany się zapowiadają

Pozycjonowanie Stron Nie dla Leszczy ;)

@kazek76 - Po pracuję nad porządną listą opcji

Otóż to, wystarczą suche informacje, najlepiej w formie podstrony na którymś z Waszych serwisów, bez fajerwerków - bo trochę trudno dojść do tego za co się płaci te parę stówek :) a już myślałem, że G tak w serpach namieszało, że nie potrafię odnaleźć strony z projektem ;)

@Arni - A gdzie załatwiałeś pierwszą licencję dla OmniADD

proszę Ciebie - poprzez PM, korzystam z innego komunikatora, nie używając GG wydało mi się dziwne jako klient instalować akurat ten wybrany komunikator tylko dla jednego pana. Odnoszę powoli wrażenie, że muszę jednak spasować i się tej woli podporządkować

Na panelu siedzi osoba odpowiedzialna za php a na GG osoba od licencji od taki prosty i logiczny podział.

To ta osoba od php czy od czego tam jeszcze nie może w jednym zdaniu - "Proszę pisać na GG nr..." :) , klienta nie obchodzi jaki podział funkcyjny zrobisz pracownikom w firmie, za to gdy grzecznie pisze chciałby uzyskać odpowiedź

"od taki prosty i logiczny podział"- ten Twój logiczny podział może i jest logiczny, ale znany jedynie Tobie

Dwa tyg. temu wysyłając @ w sprawie Omnihostingu też zero odpowiedzi

Komuna tam u Was Panowie,lanie ciepłym moczem po interesantach, ehh

@ był na czacie hostingu

@Wilk - zawsze mogę się trzymać że licencja jest przypisana do jednego miejsca i wtedy żadnych zmian nie będzie :(. A tak poważnie przy tej ilości kopi i spamu jaki idzie w końcu zaczną dzieci neo myśleć 2x zanim puszczą kolejny spam i zbanują sobie i innym IP. A już zmiana licencji po zmianie w przeciągu 3 min 2 zmiany to drobna przesada

Kolego przestań zadzierać nosa wyżej niż Ci natura go umiejscowiła, bo nie robisz nikomu łaski. Nie dałes mi swojego produktu za darmo tylko go sprzedałeś. Zacznij szanowac swoich Klientów bo Oni przestaną szanować Ciebie, a teksty z dziećmi neo zachowaj dla swoich kolegów na prywatne rozmowy.

Najpierw trzeba sie prosić było o rachunek. Napisałes na GG po tym jak dałes pierwszy klucz, by pisać o rachunek na meila, wysłałem dwa, zero odpowiedzi totalne olanie, potem napisałeś tu, że trzeba na GG do Ciebie uderzyć o okreslonej godzinie w danym dniu, co zrobiłem, wygenerowałes rachunek i sprawa zamknięta. Tylko, że to nie ja czy inni maja się prosić o rachunek, tylko Twoim za*****m obowiązkiem jest go mi/im dostarczyć, czy ja go wezmę to już nie Twoja sprawa.

Z kluczami tez robisz sobie jaja. Nie chodzi o ograniczenie, bo skoro je wprowadziłeś na ilość 5max lub 3 w jednym miesiącu to tak jest i ja to uszanuje, ale jak prosze Cie na GG o klucz to masz mi go dac bez łaski i pisania, że nie masz nic innego do roboty jak generowac nowe klucze. To Ty wymysliłes takie durne zabezpieczenie, że przed aktywacją dodawarki nie ma mozliwości sprawdzenia czy będzie działać poprawnie na jakimś hostingu, a nie ja, więc zamiast marudzić wygeneruj nastepnym razem grzecznie klucz i tyle, ewentualnie daj w jakis sposób mozliwość przetestowania dodawarki wtedy nikt nie będzie po 3 minutach prosił o nowy klucz.

Ogarnij się troche chłopcze, bo Ci już chyba wasy rosną, a zachowujesz się jak mały Jasiu co to mysli, że jest Kapitanem Planeta...

- Reklama -

Podatki we Wrocławiu: biuro podatkowe wrocław

Miejscówa do parkowania przy Okęciu: parking okęcie

dokładnie , tego typu szemrane firmy nie powinny w ten sposób zabezpieczać softu bo po prostu nie radzą sobie z obsługą kluczy. Istnieje na pewno rozwiązanie mogące umożliwić godne traktowanie klienta a nie dobijanie sie dniami i nocami żeby otrzymać klucz przez Gie-Gie (!) bo to już totalna porażka , tak samo jak obsługa klienta , a raczej jej brak. A z tymi co chwila nowymi warunkami licencji to jakieś jaja przypominające nieudolne machanie szabelką .

Dlatego podstawą jest informacja dla klientów, co jak i gdzie, bo na razie nie ma nic. Ja np. wpadłem na ten temat i straciłem zainteresowanie kolejną dodawarką do webmini, ale niedawno tu spojrzałem i widzę, że narzędzie jest bardziej rozbudowane. Z tym limitowanym generowaniem kluczy to chyba faktycznie lekka przesada i powinni to przemyśleć, przecież nikt nie skacze jak głupi po hostingach, bez sensu i celu. Oczywiście, jeżeli soft w nieumiejętnych rękach potrafi doprowadzić do bana, to by może było i sprawiedliwie - jednak wszyscy wiedzą, że są współdzielone IP. Stworzyć jakiś mądry system wydawania kluczy i po sprawie, ja w publikerze tylko raz zmieniałem klucz, tylko dlatego że miałem przypisany do domeny, a chciałem do IP i bez problemu generują. Pewno mają więcej klientów i dają radę, więc omnia przecież nie będzie gorsza :(

Po części zgodził bym się z kojotkiem, bo wiadomo że niektórzy to durnie - ale dlaczego po łapkach ma obrywać większość, przez garstkę?

Tak więc, podstawa to regulamin porządny, tudzież licencja - info o możliwościach softu - info co i jak w razie aktualizacji, bo nie pamiętam czy dobrze tu wyczytałem, że były wygasające licencje przy zmianie numerku softu

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności