Skocz do zawartości

OmniADD nowa dodawarka do katalogów

Kojotek_OX

Rekomendowane odpowiedzi

Uwazam, ze najlepsza weryfikacja bylaby koniecznoc podania swoich danych wraz z numerem konta bankowego (czyli de facto juz je podawalismy przy ktorejs instalacji) i skrypt by po prostu sprawdzal, czy dana osoba nie odpala dwoch kopii na te same dane, jak tak to ban (oczywiscie jak uruchamia na dane, ktorych nie ma w bazie omniAdd to tez ban). Wtedy kazdy moglby sobie swobodnie migrowac gdzie chce pod warunkiem tylko, ze mialby uruchomiona jedna kopie na jednym serwerze. Jakby ktos natomiast mial zakupione kilka licencji to wtedy by trzeba ustawic, ze moze on miec np. uruchomione 3 kopie na 3 roznych serwerach.

Wydaje mi sie, ze takie rozwiazanie nie jest trudne do wprowadzenia, a byloby korzystne dla obu stron.

kodeks-logo-baner-pio.jpg

Blog z informacjami o prawnych aspektach związanych z funkcjonowaniem internetu, w tym problematyka dotycząca SEM i SEO. organisciak.pl

• Odpowiedzi 2,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

A może jeszcze lepiej przypisać dodawarkę do domeny? Przeniesienie domeny na inny serwer to kilka minut roboty bez jakiegokolwiek udziału Kojotka.

@okazwłoka - bez sensu, nie bede kupowal dodatkowej domeny jesli mam omniadda na serwerze nadajacym sie do skryptow automatycznych, ale juz niekoniecznie do trzymania tam stron "dla czlowieka", weryfikowac albo tak jak podal Carnage (ale po np. roku mozna nie pamietac z ktorego banku wyslalo sie przelew) albo caly czas jednym kluczu, ale i z automatu deaktywowac poprzednia kopie w ciagu x godzin. Proste jak budowa cepa, da sie, trzeba tylko klienta traktować jak nie-potencjalnie-podejrzanego :) (rozumiem, ze tak klient nie jest traktowany, ale tak można to odiberać) I nie trzeba w tym celu zmieniać zasad PO zakupie, ani zakladać, ze wszyscy nowi kupujący czytają forum od deski do deski.

Zwlaszcza, ze ktos moze na poczatku przenosic skrypt kilkukrotnie zanim trafi na taki serwer, na ktorym toleruja odpowiednio czeste wywolania crona.

Darmowe programy
Potrzebujesz tekstów w krótkim czasie? Sprawdź tutaj.

@zakręcony - troszkę uważaj sobie z słowami proszę nie jestem twoim kolegą od piwa.

@ddamian79 - szamrany to raczej twój nick jest a nie nie moja firma - też proszę zważaj na słowa

@kazek76 - na początku było lekko i przykenie niestety są na tym forum cwaniaki którym wydaje się że można dymać innych np udostępniają na swoich forach dane lub opisy jak można było łatwo oszukiwać na starym system licencji. Im ludzie są cwańsi w kombinowaniu tym bardziej będę się zabezpieczał oraz innych użytkowników.

Ta ilość zbanowanych IP wynika nie z mojej winy ale z głupoty ludzi co postowali idiotycznymi postami / opisami i teraz zapewne w tym temacie największą pianę biją bo ich przyciąłem na skakaniu po hostinach i syfieniu na maxa

@Carnagge - i jeszcze bardziej korzystne do oszukiwania niż przyjazne ludzią

@okazwłoka - to dopiero miał bym dużoooo kopi softu odpalonego - niestety takie "zabezpieczenie" to żadne zabezpieczenie

Ja tu nie widzę sensu dyskusji najmniejszej - nie pasuje komuś nie używaj lub odsprzedaj innej osobie dodawarkę i po kłopocie. System licencji jest tak a nie inny i tyle.

Pozycjonowanie Stron Nie dla Leszczy ;)

Szemrany to jest twój sposób traktowania klientów. Swoją drogą czy wysłanie faktury to obowiązek sprzedawcy ? Czy też kupujący jest zobowiązany płaszczyć się o nią na gg przez tydzień ? Domyślam się że okoliczność zakupu dodawarki podlega pod prawo w UK , bo na przykład w

PL to w interesie sprzedającego jest wystawienie faktury art. 62 - Kodeks karny skarbowy. Obsługe licencji warto poprawić bo inaczej takie przykłady łamania softu (nie pochwalam) będą się powtarzać. Bierz przykład np: z Sylwina , ledwo co zamknąłem poczte w celu wysłania potwierdzenia przelewu , a pkt były już na koncie.

@zakręcony - troszkę uważaj sobie ze słowami proszę nie jestem twoim kolegą od piwa.

@ddamian79 - szemrany to raczej twój nick jest a nie nie moja firma - też proszę zważaj na słowa

Mam wątpliwości co do tego, czy rzeczywiście swoją działalnością na forum zasłużyłeś sobie na tak wielki szacunek...

Dodawarka do SEOKatalogów OnLine! · Projekt Quernbiter już wkrótce...

Nowy interfejs, obsługa WordPress, ulepszony mechanizm dodawania... Już wkrótce!

ja mam tylko takie pytanie...

ostatnio rozmawialiśmy to jak sie zapytałem o podlinkowanie to stwierdziłeś, że to "bezsensowna" funkcjonalność, i że nie będziesz czegoś takiego wprowadzał do programu... a teraz widzę, że piszesz, że jest w budowie

Wiekowy moderowany katalog firm: BiuroFirm.pl

@zakręcony - troszkę uważaj sobie z słowami proszę nie jestem twoim kolegą od piwa.

I dlatego, że nie jesteś, to nie piszę do Ciebie jak do kolegi a jak do kogoś kto ma firmę i sprzedaje swoje produkty. Pisze jak jest i doskonale o tym wiesz.

Pienie sie tu nie dlatego, że Cie robiłem na kilku kopiach, a teraz juz przez super klucz nie moge, co doskonale chyba możesz sobie sprawdzić, a dlatego, że nie moge w pełni używać Twojego produktu i to nie przesz mój jak to uogólniasz spam, bo po zmianie hostingu nadal nie mozna dodawać do precli.

Wypusciłeś dobry produkt na rynek, popracuj nad obsługa Klientów i wszyscy będą zadowoleni, a nie dalej kozaczysz.

Zastanów się też czy nie da sie jakoś w dodawarce tak zrobić by zapuściła kilka pingów do kilkudziesięciu precli z bazy i sprawdziła czy zwraca 302 czy w inny sposób prawdopodobieństwo bana na IP jeszcze przed aktywacją jej kluczem.

Ja tu nie widzę sensu dyskusji najmniejszej - nie pasuje komuś nie używaj lub odsprzedaj innej osobie dodawarkę i po kłopocie. System licencji jest tak a nie inny i tyle.

Wbij sobie do głowy, że tu nie chodzi (a przynajmniej mi) o system licencji, a o to jak traktujesz Klienta.

- Reklama -

Podatki we Wrocławiu: biuro podatkowe wrocław

Miejscówa do parkowania przy Okęciu: parking okęcie

@SilverT - i dalej to podtrzymuję ja tego nie zrobię :) - Udostępniłem API dla OmniADD i kilka osób pisze swoje dodatki które będą dostępne, dlatego napisałem że w budowie i będą działać na osobnym cronie

@zakręcony - można zapytać o hosting bo pewnie mam taką wiedzę gdzie jest syf i też powiem a ponad to polecam Hekko lub proxy płatne na miesiąc 15 USD lub VPS - to są najciekawsze opcje

Ogarnij się troche chłopcze, bo Ci już chyba wasy rosną,

Takie zwroty to do kolegi od piwa się kieruje, a nie do firmy.

Klienta traktuje każdego tak samo od zawsze i jeśli na tych kilka setek skarży się 3 osoby to albo wszyscy inni są jacyś inni albo coś z wami jest nie tak.

Jak już wcześniej powiedziałem system rachunków tu dałem ciała i jesteśmy w trakcje przebudowy systemu aby to uprościć po naszej stronie i zredukować do 0 opóźnienia w czasie - to jest jedyna rzecz z którą przepraszam i wiem że tu są pewne niedociągnięcia

Nie, to nie jest tak, że 3 osoby się skarżą. 3 osoby się skarżą publicznie a to co innego, pozostali mają to gdzieś. Cały system obsługi klienta leży, support na gg? Może jeszcze przenieśmy się na fotkę albo poszkole.

Ostatnio na blogu:

Tania alternatywa dla xrumera

@zakręcony - można zapytać o hosting bo pewnie mam taką wiedzę gdzie jest syf i też powiem a ponad to polecam Hekko lub proxy płatne na miesiąc 15 USD lub VPS - to są najciekawsze opcje
To jest rozwiązanie problemu, a nie pisanie: nie podoba sie to nie korzystaj, mniej spamujcie będzie mniej banów, dzieci neo, czy mam inne rzeczy do roboty niż generowanie kluczy...

Co do zwrotu może nie był jak do firmy, ale i Ty nie zachowywałes sie tu jak ktoś reprezentujący firmę.

Na PW wysle Ci pytanie o hosting na którym jestem.

- Reklama -

Podatki we Wrocławiu: biuro podatkowe wrocław

Miejscówa do parkowania przy Okęciu: parking okęcie

Zamiast się wyzywać proponuję czasem na spokojnie porozmawiać - macie moje GG i z czasem uda się wypracować jakiś dobry kompromis i poprawić to co jest do poprawy jednak nie pozwolę sobie na wyzywanie czy inne takie zachowania bo to nie tędy droga.

Dziś planowana jest aktualizacja i dojdzie kilka rzeczy takich jak Pingowanie (ktoś bardzo tego chciał - osobny cron oparty na API opracowany przez grupę Omni), Synonimy (osobny moduł opracowany przez https://www.synonimizer.narzedziapozycjonera.pl )

Statystyki:

Nazwa Liczba (zaindeksowane)

easydir 972

freeglobes 207

mocnelinki 199

omnipress 118

otwartymini 682

qlweb 187

rss 35

webmini 2093

wordpress 7057

(...) Na panelu siedzi osoba odpowiedzialna za php a na GG osoba od licencji od taki prosty i logiczny podział. Inni nie mają problemów tylko ty z licencją :)

Teraz widzisz jak bardzo się myliłeś?

A myślałem że tylko ja jestem lekceważony czy olewany

teeera się okazało, rozmach olewki konkretny :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności