Skocz do zawartości

OmniADD nowa dodawarka do katalogów

Kojotek_OX

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 2,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Jak przystało na to bardzo złe Omni i fatalnego Kojotka wyszła aktualizacja dla OmniADD 3.4.0

Nikt nie pisał, że Omni jest złe, jest to dobry soft, trochę nawaliłeś z obsługą, ale ja widze swiatełko w tunelu :)

- Reklama -

Podatki we Wrocławiu: biuro podatkowe wrocław

Miejscówa do parkowania przy Okęciu: parking okęcie

Mam pytanie odnośnie instalacji. Nie mam jeszcze wykupionego omniadd i chciałem zainstalować na swoim serwerze, zobaczyć czy spełnia warunki do uruchomienia.

Zainstalowałem:

-ZendOptimizer-2.5.7-linux-glibc21-i386

- php5 imap

-php5 curl

Stworzyłem bazę danych, edytowałem config i odpaliłem install.php, po tym wyskoczyło tylko:

OmniADD v3.3.1 PF (Pre Final) Producent OmniWEB LTD. Zakaz kopiowania i dekodowania oprogramowania oraz jego elementow

To dobrze, czy coś źle? :)

Ludzie nie przesadzajmy Kojot też człowiek i czasem zapomni, przeoczy lub po prostu nie ma czasu, jak widać jednym udaje się załatwić od ręki inni czasem muszą wykazać się cierpliwością. Jak widać pracuje nad poprawą tego co nawala. Samo oprogramowanie rewelacja, a problemy komunikacyjne... trzeba przeżyć i tyle :)

hmm. mi te synonimy nie działają. wprowadzam tam tekst, klikam generuj, czekam chwilkę i ... okienko się odświeża i nic się nie pojawia. zero. testowane w chrome i firefox

ktoś testował proxy z https://proxybonanza.com ? mi coś nie chcą działać...

Jeśli pokazuje cały, że nie może się połączyć i to za każdym razem, to jest kwestia portu. Wiem, bo to miałem. Trzeba ten port otworzyć. Jeśli masz na współdzielonym to napisz żeby ci otworzyli i będzie działać. Ale od razu mówię - skuteczność będzie gdzieś 50-70% i wina chyba prędkości omniadda :), bo gdy proxybonanza używam np. przy pingowaniu czy sprawdzaniu zaindeksowania to skuteczność jest prawie zawsze 100%.

ktoś testował proxy z https://proxybonanza.com ? mi coś nie chcą działać...

Ja testowałem.

Sporo już pobanowanych IP, ale ogólnie działało.

TANIE PUNKTY SWL - Automatyczna transakcja - punkty w 5 minut na Twoim koncie (seomatik, gotlink, statlink)

HURTOWE ILOŚCI: Linki z PageRank (ponad 1000 domen PR1-5)

Sławomir Siudek+

dzięki za odpowiedź Zajacgd, taka skuteczność raczej nie zachęca, chyba przesiądę się na jakiś zagraniczny serwer i będę mieć spokój z banami na popularnych IP

edit: verSuS hehe czyli nasi tu byli,

Ale to nie chodzi tylko o naszych, bo to to chyba amerykańska firma czyli w sumie globalna. Po prostu jak kupuję shared proxy to jest tak jak ze współdzielonym hostingiem. I nie wydaje mi się, że są zbanowane, ale że przez swoją prędkość omniadd nie zawsze się z proxy połączy. Pamiętaj też, że w konfiguracji trzeba przestawić z trybu szybkiego na dokładny, który daję więcej czasu na połączenie z proxy. A w ogóle jak chcesz mieć pewność, że nie zbanowane to bierz exclusive proxy. Drożej i dostajesz tylko 1, 3 lub 5 IP, ale masz pewność, że tylko dla ciebie.

I jeszcze raz powtórzę - przy pingowaniu i sprawdzaniu zaindeksowania (po kilka tysięcy naraz) skuteczność proxy jest właściwie 100%, no - niech będzie 99,9%. Dlatego podejrzewam, że taka właśnie skuteczność proxy w omniadd jest spowodowana prędkością działania programu.

@zajacgd - bonanza jest fajna ale problem jest z czasem połączeń i jeśli nie wiesz jak działa sieć to .... w praktyce idzie to tak :

OmniADD -> Stany -> Katalog ->Stany -> OmniADD -> Stany -> Katalog -> Dodano -> Stany -> OmniADD KONIEC

a teraz pingowanie

Program -> Stany -> Serwer -> Stany -> Program KONIEC

Mam nadzieję że wszystko już jest jasne i zanim zaczniemy stawiać teorie z kosmosu dowiadujemy się o co chodzi !!! - przepraszam ale drażni mnie jak ktoś gada głupoty i zielonego pojęcia niem na temat gdzie się wypowiada

Pozycjonowanie Stron Nie dla Leszczy ;)

Mam nadzieję że wszystko już jest jasne i zanim zaczniemy stawiać teorie z kosmosu dowiadujemy się o co chodzi :( - przepraszam ale drażni mnie jak ktoś gada głupoty i zielonego pojęcia niem na temat gdzie się wypowiada

Spokojnie !!! Jak zauważysz w sumie to się tak nie myliłem, że trudności z połączeniem, a że szczegóły się trochę nie zgadzają. No wiesz, żródło zakodowane i opisu działania nie ma, a zresztą fachowiec wielki w tej kwestii nie jestem. A fajnie gdybyś miał do plecenia jakieś proxy bezproblemowe w omniadd. Wyjaśniłeś, wszystko jasne i teraz luz ;)

Ja też staram się luzować, choć niejakiemu BlackSEO powinieniem teraz odpowiedzieć, bo pokazał swój tragiczny brak kultury i umysłowość niedorostka, ale obiecałem Hekko, że już nie boksuję się, więc luzik... :) I wyluzowania tobie też życzę.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności